Segmen

Segmen : Saya Suka Makan...

March 12, 2013


Assalamualaikum,


**klik banner**

Taknak cerita salah satu makanan, sebab makanan fav FD banyak. Hehe, boleh kan? :p


Pizza Hut Hawaiian Chicken
Makan Pizza Hut ni dah macam menu utama untuk setiap bulan pada FD. Masa kecik-kecik dulu tak reti makan pizza sebab takut pedas, padahal topping dia sos tomato je pun, bukannya cili. HAHA xD masa kecik-kecik dulu kalau family order Pizza Hut, FD dengan adik-adik makan kepak ayam Deli Wings tu je. Start darjah 5 baru reti makan. Dulu bahagian roti tepi tu dalam dia ada hot dog tau. Sekarang ni takde dah :( kalau orang yang dah lama makan Pizza Hut ni, mesti diorang tahu :) bila order Pizza Hut, FD cuma makan Hawaiian Chicken dan Pepperoni je ^^v



Hot & Roll Pizza Beef
Hot & Roll ni pula kira macam pilihan kedua la kalau tak dapat makan Pizza Hut. Hehe :D belajar makan Hot & Roll sejak tahun lepas, masa tu Nina dengan Shasha yang ajar FD. Dulu kalau pergi mall, banyak kali nampak kedai Hot & Roll ni, tapi buat tak tahu je. Cuba pun taknak. Bila tengok kawan makan, macam sedap. Try rasa sikit, SEDAP! Lepas tu terus beli lagi satu. Tak kan nak minta kat kawan je kot, kan? Hee :D


Nasi Goreng Biasa Pattaya
Kalau pergi kedai makan, selalu makan Nasi Goreng Biasa je. Kadang-kadang tukar selera, minta Nasi Goreng Biasa Pattaya pula. Tak suka Nasi Goreng Pattaya yang biasa tu, yang nasi dia warna putih. Tak pedas dan macam takde rasa sangat. Peh komen! Macam hebat pula bab memasak. HAHA!



Big Apple Mimi Lolo
Asal pergi mall yang ada kedai Big Apple, mesti beli donut ni! :D suka yang Milo je ni, yang lain tak berapa sangat ;) mak dengan abah kadang-kadang membebel, "anak orang kaya! makan donut mahal-mahal. mak abah dulu pun beli donut bape kupang je". FD pun slumber jawab, "eh abah kan kaya, akak pun anak orang kaya lah". Gelak je lah diorang, hehe :D nak tahu tak, Sarah si kecik tu pun dah gila dengan donut Big Apple ni tau? Asal nampak je kedai Big Apple, terus minta donut pink. Donut The Alien yang ada jalur-jalur pink tu.

Erk, panjang betul entri segmen ni eh? Haha :D sorry ye Nasuha kalau penat nak baca :p

Tag:
Myra | Deno

Segmen berlangsung hingga 31/03/13

*telan air liur masa nak update entri ni, HAHAA! xD

You Might Also Like

20 comments

  1. lahaiii , lapar piza laa pulakk -_-

    ReplyDelete
  2. wowwww!!! sedapnya! selamat bersegmen dik :)

    ReplyDelete
  3. lama xmkn pizza! terbaik la.. gud luck..

    ReplyDelete
  4. thanks dear tag deno.. jap lagi deno join :)

    ReplyDelete
  5. makanan bahaya ni FD. hehe makan berjaga-jaga tau ;)

    tapi semua sedap!

    ReplyDelete
  6. anis telan air liur time bace niey..HAHA :D

    ReplyDelete
  7. @zaza nizam; jom pi makan piza, hehe :D thank you

    ReplyDelete
  8. hoho , goodluck keria , ehh maksud saya , FD :)

    ReplyDelete
  9. Nasi Goreng Pataya ? :O
    Sodappnyaaaa

    ReplyDelete
  10. big apple.. suka semua jenis.. hehe. sebab donut dia lembut sgt. good luck my sis..

    ReplyDelete
  11. Sedapppppnya pizza tu! Terliur jap ;D hee

    ReplyDelete
  12. @sha dhira; yup, betul tu. donut dia memang lembut :D thank you

    ReplyDelete