Segmen

Segmen : Saya Suka Makan...

March 12, 2013 Fatin Diana 20 Comments


Assalamualaikum,


**klik banner**

Taknak cerita salah satu makanan, sebab makanan fav FD banyak. Hehe, boleh kan? :p


Pizza Hut Hawaiian Chicken
Makan Pizza Hut ni dah macam menu utama untuk setiap bulan pada FD. Masa kecik-kecik dulu tak reti makan pizza sebab takut pedas, padahal topping dia sos tomato je pun, bukannya cili. HAHA xD masa kecik-kecik dulu kalau family order Pizza Hut, FD dengan adik-adik makan kepak ayam Deli Wings tu je. Start darjah 5 baru reti makan. Dulu bahagian roti tepi tu dalam dia ada hot dog tau. Sekarang ni takde dah :( kalau orang yang dah lama makan Pizza Hut ni, mesti diorang tahu :) bila order Pizza Hut, FD cuma makan Hawaiian Chicken dan Pepperoni je ^^v



Hot & Roll Pizza Beef
Hot & Roll ni pula kira macam pilihan kedua la kalau tak dapat makan Pizza Hut. Hehe :D belajar makan Hot & Roll sejak tahun lepas, masa tu Nina dengan Shasha yang ajar FD. Dulu kalau pergi mall, banyak kali nampak kedai Hot & Roll ni, tapi buat tak tahu je. Cuba pun taknak. Bila tengok kawan makan, macam sedap. Try rasa sikit, SEDAP! Lepas tu terus beli lagi satu. Tak kan nak minta kat kawan je kot, kan? Hee :D


Nasi Goreng Biasa Pattaya
Kalau pergi kedai makan, selalu makan Nasi Goreng Biasa je. Kadang-kadang tukar selera, minta Nasi Goreng Biasa Pattaya pula. Tak suka Nasi Goreng Pattaya yang biasa tu, yang nasi dia warna putih. Tak pedas dan macam takde rasa sangat. Peh komen! Macam hebat pula bab memasak. HAHA!



Big Apple Mimi Lolo
Asal pergi mall yang ada kedai Big Apple, mesti beli donut ni! :D suka yang Milo je ni, yang lain tak berapa sangat ;) mak dengan abah kadang-kadang membebel, "anak orang kaya! makan donut mahal-mahal. mak abah dulu pun beli donut bape kupang je". FD pun slumber jawab, "eh abah kan kaya, akak pun anak orang kaya lah". Gelak je lah diorang, hehe :D nak tahu tak, Sarah si kecik tu pun dah gila dengan donut Big Apple ni tau? Asal nampak je kedai Big Apple, terus minta donut pink. Donut The Alien yang ada jalur-jalur pink tu.

Erk, panjang betul entri segmen ni eh? Haha :D sorry ye Nasuha kalau penat nak baca :p

Tag:
Myra | Deno

Segmen berlangsung hingga 31/03/13

*telan air liur masa nak update entri ni, HAHAA! xD

You Might Also Like

20 comments:

Aina Areen said...

lahaiii , lapar piza laa pulakk -_-

Dianaa said...

@Aina Areen; hehe kan? lapo lapo

wowwww!!! sedapnya! selamat bersegmen dik :)

zaza nizam said...

lama xmkn pizza! terbaik la.. gud luck..

deno said...

thanks dear tag deno.. jap lagi deno join :)

Hanida Moss said...

makanan bahaya ni FD. hehe makan berjaga-jaga tau ;)

tapi semua sedap!

anis telan air liur time bace niey..HAHA :D

Dianaa said...

@Sue-Rya Qistina; hehe terima kasih kak :)

Dianaa said...

@zaza nizam; jom pi makan piza, hehe :D thank you

Dianaa said...

@deno; you're welcome. okay :)

Dianaa said...

@Hanida Moss; yeke? :O thanks bgtau, hehe :D

Dianaa said...

@Anis Zainudin; haha FD pun sama :D

hoho , goodluck keria , ehh maksud saya , FD :)

Aiman Aziz said...

Nasi Goreng Pataya ? :O
Sodappnyaaaa

Dianaa said...

@zulaika zulkifly; hehe terima kasih :)

Dianaa said...

@Aiman Aziz; kaaan? :D

sha dhira said...

big apple.. suka semua jenis.. hehe. sebab donut dia lembut sgt. good luck my sis..

Sally Yatiey said...

Sedapppppnya pizza tu! Terliur jap ;D hee

Dianaa said...

@sha dhira; yup, betul tu. donut dia memang lembut :D thank you

Dianaa said...

@Sally Yatiey; kaaan? hehe :D