Ikhlas atau tidak follow blog seseorang?

February 06, 2013


Assalamualaikum,


Tadi FD tengok follow blog FD. Mula-mula tu tengok ada 2442. 
Alhamdulillah, ramai juga yang sudi follow blog FD.
Dalam sejam dua, tengok-tengok  follower macam kurang :/
Mula-mula 2441, lepas tu turun lagi 2440, turun lagi sekarang ni 2439.

Pada pendapat FD, kalau nak follow blog seseorang tu, kena lah ikhlas. Jangan lah macam terpaksa. Kalau FD buat giveaway and suruh follow blog FD, bukan sebab nak tambah follower. FD cuma nak korang sentiasa alert tentang giveaway, faham? Lepas tu kalau nak unfollow, sila kan. FD sikit pun tak kisah :)

Untuk follower blog FD yang tak pernah terfikir nak unfollow dan follow blog FD dengan hati yang ikhlas (ayat kemain lagi. INI SEMUA POYOOO! hahaa), terima kasih banyak. FD sayang korang! ♥ ♥ ♥
Haa, ambik love banyak-banyak tu, hehe :D

You Might Also Like

21 comments

  1. kdg2 diorg yg follow ni saje nk tambah follower je. tu yg jadi camtu.

    www.suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Yup! Saya ikhlas follow FD dan tak de niat pun nak unfollow sebab kita suka sgt blog FD. Banyak info semasa dan banyak GA yg FD anjurkan. sy suka join :)

    ReplyDelete
  3. saya pun kena kejap tadi! huhu..

    ReplyDelete
  4. FD, KD setuju. sbb followers KD pon kejap naik, pastu turun dan turun:(.. cam x ikhlas jer nak follow

    ReplyDelete
  5. akak setuju..!! dah nama pun manusia so hati lain2..tpi diana masih ramai lagi kengkawan yg setia kan! heheh

    ReplyDelete
  6. ok, dah ambik love tu ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete
  7. betol betol betol..sometimes tuh ada y follow blog kte just untuk join GA je..ikhlaskan hati,jernihkan diri..baru semua y positif tuh dtg balik..ni love balik untuk FD ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ :D

    ReplyDelete
  8. main2 la orang tu..hhuhu..maybe jgak masalah teknikal.. :)

    ReplyDelete
  9. haha pernah terjadi juga...tu semua gila followers tu pdhal xdk apa2..haha...

    ReplyDelete
  10. aik ada jugak org yg macam ni ek . ingatkan main unfollow ni kat twitter je . haih . nampak sangat tak ikhlas nak follow .

    ReplyDelete
  11. bila dah follow blog seseorg, itu ikhlas, biarla panjang berjela dekat profil, x kisah..;-)

    ReplyDelete
  12. Saya selalu kena gitu.. Malas nak ambil pusing sebab dah tahu dah mesti ada orang unfollow..hehehe..tak apa, saya tak unfollow FD, setia sampai hujung nyawa. ^____^

    ReplyDelete
  13. takpe syg jadikan ia positif. org ni kadang2 kite xleh duga minat dy camne. :)

    ReplyDelete
  14. adeyh rasanya xd effek papaepun kot follow orang..sibuk unfollow kenape la..cam xde motif lak ..

    ReplyDelete
  15. Jom Join :)

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html

    ReplyDelete
  16. x pe..2 pegi beratus datang nanti :)
    adat berblog biasalah tu

    ReplyDelete
  17. xpe FD..ina setia pd blog FD.hehe..

    ReplyDelete
  18. macam saya, kat chat box beria-ia cakap "dah follow awak, follow saya pulak ehh? thank you sayangss!! muah..." sayang sayang... debik kang.... wakaka! ikutkan hati nak follow die balik sbb ada jugak yg sanggup follow blog biasa saye. tapi tengok follower gitu jugak. x jadi la... lgpun sy tak kesah sgt bab pollow mempollow ni XD

    ReplyDelete
  19. Setuju 99.9 % :D Ngeee saje je taknak bagi 100% xD

    ReplyDelete