Benci SPAM!

February 24, 2013


Assalamualaikum,

Malam ni ada orang nak spam kat cbox FD pula ye. Siap buat trick pula tu. Eeee, menyirap pula kira dengan orang tu tau. FD tak tahu lah orang tu lelaki atau perempuan, but please lah, jangan guna trick gitu.

Korang tertanya-tanya trick apa? Tengok sini
Nampak tak? Tak kisah lah dia nak bagitau yang dia ada klik iklan kat blog FD, tapi jangan lah buat trick pi letak link iklan kat ruang email/url tu. Tak suka, tau? Lain lah letak link blog, then minta FD klik kat blog dia. Tu boleh diterima lagi.
Korang boleh pi tengok cbox FD kat sidebar ni. Tengok kat nama diorang tu letak link apa. Bukan guna 3 4 nama je, 5 nama tu woi. Kiranya 5 link iklan yang dia bagi. Kadang-kadang pernah tertipu, diorang tinggalkan message "saya tag awak dalam GA, jom join!". Sekali FD tekan, link iklan lahh.

Haiyaa! Jangan ini macam aa? Wa tak suka oh. Lu main kotor tau?

You Might Also Like

21 comments

  1. Em , kak , camna nak tahu iklan tu spam ke tak ?

    ReplyDelete
  2. ada jugak org buat cm tu noh.. taktik baru kot..:)

    ReplyDelete
  3. saba yer fd maybe dia baru lagi tak berapa nak tau...hope dia baca entry ni...hehe

    ReplyDelete
  4. @Nur Faie; nanti akak inform kat cbox awak ye :)

    ReplyDelete
  5. tu pasal malas nak pakai cbox.. kalau akak dulu cri smpai dapt.. sound die..heheheh..kejam x

    ReplyDelete
  6. sekrng nak dptkn duit mcm2 cr..ish xpatut

    ReplyDelete
  7. taktik kotor ni.. tak payah layan :)

    ReplyDelete
  8. hari ni je dah dua blogger entry pasal ni..problem betul..rasanya orang sama ni..

    ReplyDelete
  9. Sudah ku singkirkan chat box dr blog dua tiga hari lepas...Heehe

    ReplyDelete
  10. sabar laa yea kak FD. hehehe. aina pon ade kena .

    ReplyDelete
  11. kalau auto delete/reject spam link tak boleh ke? huhu..geram jgak bila ada yg letaklink iklan

    ReplyDelete
  12. hehe kesian akak , buat menyemak cbox akak je kan ? nak cari duit pun tak pyh laa buat mcm tu

    ReplyDelete
  13. tula..selalu jugak terkena..rase nak bagi penumbuk je..haha...ramai jugak blogger buat entry pasal ni..sy dulu pun pernah buat..

    ReplyDelete
  14. kat blog hery pun ada cmni..tp kat situ xpernh nk klik tuk view sp2..haha

    ReplyDelete
  15. lahai...mcm mcm plak kan...

    psss...rietta tag awk...nie btul btul taw...t rietta kasi lick...

    ReplyDelete
  16. hana tak klik kalo nama yang pelik2 atau msgge yg plik2 tu.. dah taw tu spam .

    ReplyDelete
  17. ..dh lama buang widget ni dr blog..sbb nyampah, asik letak iklan je..

    ReplyDelete
  18. Saya tak klik link pelik2 kat Cbox ^_^ Selamat sikit dari terklik iklan macamni :)

    ReplyDelete
  19. Kesian akak. Bersabar lah ya. Saya pon banyak kali kena

    ReplyDelete