Thursday, 28 February 2013

Handsome tak?


Assalamualaikum,


Eh cakap pasal handsome je tiba-tiba muka Aaron Aziz. Apehal pulak ni? Okay, ini entri mengarut. Terpulang pada korang nak baca atau pun tak.

Macam ni, semalam masa dalam kereta FD dengan adik-adik tiba-tiba cakap pasal handsome. Lepas tu mak tanya Sarah, "Sarah, Am ensem tak?". Sarah dengan yakinnya jawab "ensem!". Am mana? Dah tentu lah Am dalam drama Adam & Hawa tu. Haa, terkejut tak sebab Sarah boleh tahu sape Am. Adik FD si Sarah tu layan drama Adam & Hawa tau. Budak 5 tahun layan drama Melayu tu wehh. Hahahaa xD

Lepas tu tanya Sarah lagi, "abah ensem tak?". Sarah jawab, "tak, abah tak ensem" sambil geleng kepala. Tergelak kitorang dalam kereta tu. Hahaa! Abah pula pandai nak merajuk. Abah ugut Sarah, "tak ensem?! Abah taknak ambik Sarah balik sekolah". Ciss! Pandai juga abah FD nak merajuk ek. Lawak betul!

Harini tiba-tiba je abah dapat call suruh pergi Kemaman. Pergh! Terkena betul-betul pula. Terkena lah sebab semalam abah kata taknak ambik. So FD ambik Sarah sorang-sorang. FD cakap kat Sarah, "tengok, abah taknak ambik Sarah. tu lah, sape suruh Sarah cakap abah tak ensem". Sarah senyap je, macam tak puas hati. Balik tu FD cakap kat mak apa yang FD cakap kat Sarah tadi. Mak pun cakap "kena pula tu betul-betul. kesian Sarah".

Sementara tunggu abah balik, kitorang kat rumah dok cakap dengan Sarah, suruh Sarah puji abah handsome. Dalam pukul 8 lebih tadi abah sampai rumah. Abah masuk je, Sarah terus bersuara "abah ensem!". Habis satu rumah ni bising dengan ketawa kitorang. HAHAHAA! Memang best lah! Yang abah pula seronok Sarah puji abah handsome. Bila FD saje nak bisik suruh cakap abah tak handsome, abah jegil biji mata nak bagi Sarah takut. Sarah terus cakap abah handsome lagi.

Eh korang nak tengok rupa abah FD?
Tu dia! Mak dengan abah FD ^^

Aaron Aziz memang handsome pun, kan? :p

Tarikh tutup pendaftaran BL1M dilanjutkan


Assalamualaikum,

Tarikh tutup pendaftaran BL1M dilanjutkan sehingga 1 March 2013.

Objektif
  • Menggalakkan pemilikan lesen pemanduan yang SAH.
  • Membantu BELIA yang amat memerlukan lesen tetapi kurang mampu.
  • Menggalakkan pendidikan tentang undang-undang jalan raya serta membina etika pemanduan berhemat.
  • Merealisasikan hasrat kerajaan untuk mencapai kadar kemalangan jalan raya yang minimum.
  • Memberi lesen kepada penunggang motosikal dengan kadar murah diakhir kursus pemanduan mereka.



FD baru je daftar BL1M minggu lepas. Sekarang ni tengah tunggu proses penempatan institut memandu. Harap-harap ada lah dekat-dekat area sini. Tak jauh mana. Eh korang dah daftar? Murah je tau. RM199 sahaja ^^

Yang takde lesen motor tu, daftar cepat-cepat sementara harga murah ni :D
Klik link bawah:
http://bl1m.my/

BR1M tak dapat, BL1M pun boleh lah ^^

Nak button badge One Direction?


Assalamualaikum,


Semalam ramai yang bagi respond dalam ENTRI NI. Ramai juga yang minat dengan One Direction ni, kan? Haa, disebabkan ramai yang minta. So FD buat short giveaway, TAPI! Ada tapi tau. Tapi bukan dekat blog. FD buat kat fanpage.

Korang boleh klik SINI kalau korang nak cuba nasib untuk dapatkan button badge 1D tu ^^
Cara FD pilih:
30 peserta = sorang pemenang
50 peserta = 2 pemenang

Bukan apa, benda ni limit. Memang FD ada dapat 50 button, tapi bukan 50 button tu FD buat One Direction je. FD bahagikan kepada 2. FD separuh, adik FD separuh. Sarah pun ada bahagian dia tau. Haa, baik tak FD? Hehe :D
InsyaAllah kalau ada rezeki lebih, FD akan buat lagi button badge ni ;)

Wednesday, 27 February 2013

Hadiah dari Mini Giveaway by Fiqa dah sampai


Assalamualaikum,

Haritu FD ada buat entri FD menang Mini Giveaway dari Fiqa.

Petang tadi sampul dari Johor Bahru sampai. Mak yang ambil, lepas tu mak tanya "sape bagi surat kat ang ni? Laki mana dari Johor ni? ***** *** tu dari Johor kan? Dia hantar surat kat ang ke?". Choii! Bertubi-tubi soalan yang mak tembak kat FD. Hahaa xD FD watlek wat peace je :p


Tengok sampul pun FD dah boleh agak sebab ada gambar dari blog Fiqa tu. FD dapat bookmark dari Fiqa. Thank you so much Fiqa ^^

Hadiah dari contest lagi!


Assalamualaikum,


FD baru je terima 50 button badge dari Button Badge Murah sebab haritu FD ada join contest share gambar paling banyak. Yes, 50 BUTTON BADGE SECARA PERCUMA! Banyak, kan? So FD decide nak bagi 3 button badge (mungkin akan bertambah kalau makin ramai yang join Mini Giveaway, cuma design 1D. Macam dalam gambar tu. Tapi bukan design macam tu lah.

Design button badge 1D yang macam ni

Sebenarnya ada banyak pattern lagi yang FD minta. Ada Domo, logo Barbie (untuk Sarah), gambar kucing hitam, dan kebanyakan One Direction sebab adik FD yang Darlina tu minta :)

Dan korang kena like page ni sebab FD akan masukkan dalam list sponsor Mini Giveaway :)


Diyana Boutique


**STICKY POST 48 HOURS**

Assalamualaikum,


Nak cari online shop yang jual baju kurung dan pakaian fashion terkini? Cari je kat Diyana Boutique
Jom tengok baju-baju yang ada :D

RM190 ONLY FREE POS
Peplum Chiffony Raffeasia

RM200 FREE POS
Mini Kurung Qalisha Chiffony

Nak tengok lebih banyak warna dan design baju kurung, tengok kat SINI :)

Baju kurung untuk plus size :)

RM180 FREE POS
Seri Nawana Design
Nak tengok lebih banyak design untuk baju kurung plus size? Tengok SINI ^^




Lebih banyak design baju peplum kat SINI :D


Jemput like page Diyana Boutique :)


Tuesday, 26 February 2013

Hadiah dari Like + Share dah sampai


Assalamualaikum,

Ingat lagi dengan entri ni (LINK)? Yes, yang FD menang tshirt lelaki tu. Mula-mula plan nak bagi kat adik perempuan memandangkan ada tshirt warna biru dan badan dia pun besar sikit dari FD. Sampai je parcel tengah hari sebelum nak ambik adik balik sekolah, terus buka. Abah pula yang berkenan dengan tshirt tu.


Ni dia tshirt yang FD dapat. Cantik! Kain pun sedap pakai. Kain jenis inner punya tu. Tengah hari tadi lepas ambik adik balik sekolah and abah dah lunch kat rumah, abah terus pakai baju tu. Kemain semangat :p

Apa pun thanks to WeekendAdvanture sebab pilih FD sebagai pemenang contest tu ^^

The Wedding Breaker Full Episode


Assalamualaikum,


Sinopsis novel The Wedding Breaker:
“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


Buat masa ni, novel ini best sangat pada FD. Sebabnya awal cerita lagi dah buat gempak habis. Cara diorang bercinta tu, lain sangat! Tak sama macam novel lain. Kalau novel lain tu kahwin pilihan family, mula-mula benci lepas tu baru sayang. Atau zaman dulu-dulu suka, tapi yang laki tak suka perempuan ni, bila dah besar baru terhegeh-hegeh nak kejar sudahnya dapat kat laki lain. Atau lagi satu cerita, bila hodoh taknak, bila dah cantik baru suka kat perempuan. Bukan, novel ni cerita dia bukan macam tu. Novel ni cerita dia lain daripada yang lain pada FD.
Diorang banyak hadapi liku hidup. Terutama sekali Ariana. Kesian kat Ariana. Banyak musibah yang dia hadapi, tapi dia tetap tabah. Dia usaha untuk hadapi semuanya lepas apa yang berlaku.
Lagi satu yang FD suka, sebab novel ni takde cerita macam antara orang kaya dengan orang miskin. Alaa, macam orang kampung bercinta dengan orang bandar. Kira macam diorang ni sama taraf lah. Tapi pada mulanya Adam fikir Ariana tu orang biasa-biasa je. Padahal Ariana tu pernah belajar kat England.
Dalam novel ni banyak bahasa omputih. Boleh lah FD belajar sikit-sikit :p dan banyak hadis. Haa, sebab tu FD suka dengan novel ni. Banyak hadis yang berguna untuk diri kita sendiri.

Mula-mula FD fikir nak beli novel ni sebab cover depan dia cantik. Elegant gituu, hehe :D
Korang yang belum baca tu, baik korang baca cepat. Hehe ^^



Slot Akasia, TV3
Keith Foo (Tengku Adam Kamil) , Nur Fathia (Ariana Rose)
Isnin - Khamis, 7 malam

Tonton Ariana Rose Full Episod Online

Monday, 25 February 2013

Menang Like + Share Contest


Assalamualaikum,


Alhamdulillah, menang dalam contest Like + Share dari WeekendAdventure :)
FD menang t-shirt. Tapi t-shirt lelaki je yang ada. So bagi kat abah je lah sebab adik lelaki tak berkenan :D

Eh korang, jemput like page WeekendAdventure ^^


The 2nd Happy Giveaway by Nana & Riiri


Assalamualaikum,

**klik banner**

Hadiah-hadiah menarik :D
Bantal bentuk bintang

Sepit rambut reben x 2 pemenang
Lebih banyak hadiah menarik kat SINI :)

Tag:
1 2 3


Tarikh tutup: 1 Jun 2013

Sunday, 24 February 2013

Benci SPAM!


Assalamualaikum,

Malam ni ada orang nak spam kat cbox FD pula ye. Siap buat trick pula tu. Eeee, menyirap pula kira dengan orang tu tau. FD tak tahu lah orang tu lelaki atau perempuan, but please lah, jangan guna trick gitu.

Korang tertanya-tanya trick apa? Tengok sini
Nampak tak? Tak kisah lah dia nak bagitau yang dia ada klik iklan kat blog FD, tapi jangan lah buat trick pi letak link iklan kat ruang email/url tu. Tak suka, tau? Lain lah letak link blog, then minta FD klik kat blog dia. Tu boleh diterima lagi.
Korang boleh pi tengok cbox FD kat sidebar ni. Tengok kat nama diorang tu letak link apa. Bukan guna 3 4 nama je, 5 nama tu woi. Kiranya 5 link iklan yang dia bagi. Kadang-kadang pernah tertipu, diorang tinggalkan message "saya tag awak dalam GA, jom join!". Sekali FD tekan, link iklan lahh.

Haiyaa! Jangan ini macam aa? Wa tak suka oh. Lu main kotor tau?

Simple Giveaway by Violet Sofia


Assalamualaikum,

**klik banner**

Hadiah:
Novel Mikhail karya Ramlee Awang Murshid


Tarikh tutup: 21 Mac 2013

Menang 2013 Giveaway by Aliya Tralala & Saadah Toha


Assalamualaikum,


Alhamdulillah, FD menang dalam kategori top referral. First time menang dalam kategori tu okay. Selalunya harap pada random je lah. FD menang Obuse Lip Tint dan blouse dari Pretty Princess Closet 2 :)

Terima kasih Alya Tralala & Saadah Toha dan Pretty Princess Closet 2 :)

2013 Giveaway By Aliya Tralala & Saadah Toha


Assalamualaikum,


**klik banner**

Due date: 24 Feb 13

Saturday, 23 February 2013

Jelajah Janji Ditepati KT


Assalamualaikum,

Petang tadi FD pergi event Jelajah Janji Ditepati kat Dataran Shahbandar, KT. Boleh tahan ramai juga tadi sampai takde tempat nak parking kereta.
First sampai sana, nampak booth Bananana. Ada Munir dengan siapa ntah. Tengah main game buat aksi kartun macam Batman, Spiderman, Cicakman, macam-macam lagi. Part nak jadi Powerpuff Girls tu comel, haha :D mana taknya, lelaki buat aksi PPG tu macam lawak je.

Lepas tu pergi booth Tonton. Tak ingat lah ada artis mana ==' then pergi booth Kedai Buku 1Malaysia pula. Dah lama tak baca novel, so tengok lah mana yang berkenan. Jumpa pula novel karya Ramlee Awang Murshid. Tak fikir panjang, terus beli!

Novel Aku Bercerita karya Ramlee Awang Murshid.
Harga asal: RM25
Harga Kedai Buku 1Malaysia: RM22.50
Kira okay lah tu, kan? Kalau beli secara online, harga RM21.25. Tu tak termasuk kos Pos Laju lagi. RM21.25 + RM6 = RM27.25
FD pergi event tu bukan FD yang tanggung duit minyak kereta abah, so dah kira jimat disitu. Hehe :D kita kena lah bijak berbelanja, ye tak?

Lepas beli novel, hujan pula. Tak tahu nak kemana, so FD dengan Darlina je lah jalan takde hala tuju. Biar mak, abah dengan Sarah jalan diorang-diorang je. Boleh tahan ramai juga artis yang ada kat event tu. 

Pergi booth Tonton balik, ada kumpulan VIP. Alah, yang Adam AF punya budak-budak tu. Boleh tahan juga, ada rupa ala-ala KPOP gitu. Ah sudah! Ni semua penangan Running Man lah ni. Pi tengok Korea lagi, kan dah parah. Habis semua nak ala-ala KPOP.

Tengok kat booth Bananana, ada Almy Nadia! Nak ambik gambar, tapi tak bawa camera pun. ERGHH! Benci ahh. Mirul ah pi ambik camera untuk belajar. Ntah dia guna ke tidak kat kolej tu.

Dah bosan tak tahu nak pergi mana, FD call mak and join dengan mak pi tengok orang buat kuiz kat atas pentas. Ada yang menang topi, baju dan sejadah. First time FD tengok orang bagi sejadah sebagai hadiah tau :)

Sebelum balik, jumpa maskot Boboboi. Cuma ada Boboboi dengan Yaya je. Yaya comel gila! Ambik gambar mak dengan Yaya guna phone mak. Sarah segan nak ambik gambar dengan Yaya. Ntah pape lah adik FD yang sorang tu.

Okay lah, FD nak rest. Kaki lenguh ni penat berjalan tadi. Mengalahkan jalan-jalan kat KL punya lenguhnya. Phew!

Senarai Peserta Mini Giveaway


Assalamualaikum,


Belum join Mini Giveaway? Jemput join kat SINI ye ^^

  1. http://sallyyatiey2494.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  2. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  3. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  4. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  5. http://www.syuhadasalleh.my/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  6. http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  7. http://anisforeveralone.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  8. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  9. http://justforfund.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  10. http://simplesyara.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  11. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  12. http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  13. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  14. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  15. http://mrsbullat.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  16. http://feeraakira.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  17. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  18. http://syaza-applemints.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  19. http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  20. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  21. http://dearbelog.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  22. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  23. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  24. http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  25. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  26. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  27. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  28. http://www.jujuelyana.my/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  29. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  30. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  31. http://watasin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  32. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-mini-giveaway-by-fd.html
  33. http://blogprincessshin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  34. http://inasazali.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  35. http://thesweetyelmo.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  36. http://justforcontest.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  37. http://mimifaziana.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  38. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  39. http://zazanizam.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  40. http://3259thelittleboy.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  41. http://kisahhatiaida.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  42. http://khusyee03.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  43. http://asniza-thefunky.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  44. http://duniagadisungu.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  45. http://budaklepasanspm.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  46. http://luvelyhuzzy.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  47. http://aliyahussin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  48. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  49. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  50. http://zulianazulkiflie.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  51. http://www.cikfie.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  52. http://daydengayyad.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  53. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  54. http://belogkisahkami.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  55. http://sitinggistory.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  56. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  57. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  58. http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  59. http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  60. http://afikasyafrizon.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  61. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  62. http://www.sigadismerah.my/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  63. http://aninashyqin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  64. http://fatinajwazman.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  65. http://nursakinahnabilah.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  66. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  67. http://syierajoingiveaway.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  68. http://belladsecret.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  69. http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  70. http://kittyikin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  71. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  72. http://mylifemystoriesmyrules.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  73. http://syuhadasyada.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  74. http://erihakuren.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  75. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  76. http://ainnuratiqahabdrahim92.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  77. http://www.sweetsour93.my/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  78. http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  79. http://aliyatralala.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  80. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  81. http://pikahpunyacerita.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  82. http://sayatakpandaiberblog.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  83. http://noraishahzaharom.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  84. http://contestblog79.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  85. http://luzklarita93.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  86. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  87. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  88. http://shapurplegirl.blogspot.com/2013/02/hadiah2x-menarik.html
  89. http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  90. http://cikanehtapicute.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  91. http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  92. http://nursyazana26.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  93. http://ciksiputsoda.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  94. http://zaliakitty.blogspot.com/2013/02/blog-post_22.html
  95. http://diaryhatiwanny.blogspot.com/2013/mini-giveaway-by-fd.html
  96. http://maisofia-nasir.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  97. http://jehanlifestory.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  98. http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  99. http://misslulucutieshatefakepeople.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  100. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  101. http://miss-ainaa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  102. http://thealienstorybegin.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  103. http://blognisayapunyer.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  104. http://watengz.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  105. http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  106. http://izyanstory.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  107. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  108. http://akugadisbiasa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  109. http://halimaton1106.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  110. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  111. http://nitaliciousdotcom.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  112. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  113. http://iweaiyraa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  114. http://www.bloghaku700.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  115. http://iluvcontest.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  116. http://www.farahshahirah.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  117. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  118. http://cheekychoc10.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  119. http://amyfendi.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  120. http://aliaazlovely.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  121. http://wootwootdreaming.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  122. http://misakaelsa.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  123. http://nzfyns.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  124. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  125. http://joinwoi.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  126. http://doodlemerah92.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway.html
  127. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  128. http://izzam4eva.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-fd.html
  129. http://eimah2328.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  130. http://taufikmaria.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  131. http://ikajohans.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  132. http://syazwinaonlinediary.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  133. http://mimi-monstar.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  134. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  135. http://aizanshazlin.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  136. http://www.fatinirdina.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  137. http://ruainahumaira.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  138. http://ehfarahin.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  139. http://nabieliela.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  140. http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  141. http://hollahyebloggie.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  142. http://muylovelymelody.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  143. http://nabilahnasha.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  144. http://belogsaye-echa.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  145. http://captaindybo.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  146. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  147. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  148. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  149. http://fatinhasdi.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  150. http://mininominomi.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  151. http://rasyiqahz.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  152. http://www.mamakaybee.my/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  153. http://www.ainizakaria.my/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  154. http://whatevadiana.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  155. http://ibulala.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  156. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  157. http://www.ckod-ckodok.my/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  158. http://sayaaishah92.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  159. http://fiqansz.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  160. http://www.aingraphic.my/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  161. http://pyqahfieka.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  162. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  163. http://superdreamland.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  164. http://anisfarhoney.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  165. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  166. http://amerdiary.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  167. http://caeshashi.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd_5.html
  168. http://meyalolyppop.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  169. http://nurulnajihahadam.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  170. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  171. http://asmaintheblog.blogspot.com/2013/03/assalamualaikum-w.html
  172. http://sakinahhasyim.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html
  173. http://lina-republic.blogspot.com/2013/03/mini-giveaway-by-fd.html


Kalau takde link atau double link, please inform.
Jemput blogwalking ye ^^
Btw good luck untuk semua peserta.

Korang ada 1 akaun dan banyak blog? Join je dalam semua blog tu. FD terima ^^
Asalkan bukan link yang sama, okay? ;)

Friday, 22 February 2013

Jatuh cinta. EH?


Assalamualaikum,


FD dah mula minat tengok Running Man. EH? Biar betul? FD sendiri macam tak percaya k. Ini semua gara-gara sepupu FD masa FD duduk kat KL minggu lepas. Masa tu tak tahu nak tengok cerita apa plus tak tahu nak buat apa kat rumah mak long. Tiba-tiba sepupu FD si Aqilah pi buka channel yang Korea ni. Menggigil nak taip "Korea" sebab FD tak minat Kpop! Okay, bukan minat 100% tahu?

Sebab FD layan game show ni, ianya kelakar. Serious sangat lawak. Tak tipu. Sebab pemain dia semuanya jenis sporting. Walaupun ada yang agak kasar sikit. FD tak ingat nama diorang, cuma ingat nama samaran diorang macam "Zirafah", "Harimau". Nama samaran tu menunjukkan karakter / personaliti diorang. Zirafah dah tentu lah sebab dia tinggi. Harimau pula sebab dia garang.


Cuma 1 je nama yang FD ingat. Minho. He so cute!!! Okay, taknak over tapi kena OVER juga. Sebab Minho comel sangat-sangat! Muka dia macam baby face. AAAAHHHHHH! Suka suka suka! :D

Nak tengok muka dia yang lagi comel?

Alahai, siap main mata uolls. Haha. Cair FD tengok :3

Minho, why you so cute? Kalau lah ada lelaki melayu comel macam dia kan best. EH?
FD cuma minat Minho, bukan semua KPOP FD minat. okay? ^^

Cash out Says #6


Assalamualaikum,

Nampak dah berapa lama cerita ni disimpan? Hoho. Selalu sangat terlupa nak update :3

Alhamdulillah, settle cash out kali ke 2 untuk tahun ni :D
Bulan depan nak cash out lagi. Korang tolong lah rajin klik iklan yang FD share kat blog ni ^^
Tapi sekarang Says tengah problem dengan earning. Harap-harap cepat settle lah masalah diorang tu.

Thursday, 21 February 2013

Ayah, bagilah balik tangan Ita - fakta atau auta?


Assalamualaikum,

FD tengok makin ramai yang percaya gambar kat atas ni ada kaitan dengan cerita kanak-kanak yang bernama Ita tu yang konon tangan dipotong sebab minat melukis. Tajuk cerita tu: "AYAH , BAGILAH BALIK TANGAN ITA !"

Kat sini FD share dengan korang cerita Ita tu. Tapi tolong jangan percaya yang gambar tu berkaitan dengan cerita ni:
Ita....nama panggilannya sejak dari kecil. Ita sangat minat melukis. Ibu dan ayahnya juga suka melihat lukisan Ita.
Suatu hari, Ita terjumpa sebatang paku karat ketika bermain buaian. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi tidak kelihatan kerana diperbuat daripada marmar. Ita tida puas hati. Dicubanya pula pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi, kanak-kanak ini pun melakarlah dengan gembira dan melahirkan kreativitinya. Hari itu, ibu dan ayahnya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.
Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tidak disedari pembantu rumahnya, Narti.
Petang itu, terkejut besar ibu dan ayah Ita melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis dibayar, berbatik-batik.
Si ayah yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "siapa punya kerja ni?"
Narti yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan melihat wajah bengis tuannya.
Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, Narti menjawab perlahan "tak tahu... !Saya tak tahu Tuan".
"Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?" herdik si isteri pula.
Ita yang sedang tidur dibiliknya terjaga mendengar suara kuat ibu dan ayahnya. Ita begitu gembira dan tidak sabar menunjukkan lukisan terbaru kepada ibu dan ayahnya.
Dia berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.. cantik kan?". Ucapnya manja sambil terus menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.
Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.
Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa melaung kesakitan kesakitan.
Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan. Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia juga sangat takut .
Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Narti segera memeluk Ita dengan penuh kasih sayang, cepat-cepat menggendong anak kecil itu dan membawanya ke bilik.
Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar. Menangis teresak-esak kedua-duanya di dalam bilik. Narti memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik kesan sebatan terkena air.
Narti kemudiannya menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama Narti. Rasa marahnya masih belum hilang.
Keesokan harinya, kedua-dua belah tangan Ita bengkak. Narti berasa bimbang dan mengadu kepada ayah Ita.
"Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya . Ibu dan ayah Ita bergegas ke pejabat tanpa menjenguk Ita di kamar.
Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik Narti. Si ayah kononnya mahu mengajar Ita.
Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu. Tanpa pengetahuan Ita, setiap hari ibu dan ayahnya akan bertanya kepada pembantu rumah.
"Ita demam...". Jawab Narti ringkas.
"Bagi minum panadol dulu" balas si ibu.
Hati ibu Ita mula merindui gelak ketawa anaknya. Sebelum masuk bilik tidur pada malam itu, dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu. Dia menangis di luar bilik. Selalunya Ita akan mengadu dan tidur bersamanya apabila tidak sihat.
Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas.
"Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 kita pergi" kata majikannya itu.
Sampai waktunya, Ita sudah tidak bermaya. Ayahnya mulai risau dan terus membawa Ita ke klinik. Doktor mengarahkan supaya kes tersebut dirujuk ke hospital kerana keadaan Ita sudah serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.
"Tiada pilihan.." kata doktor yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.
"Tangan anak tuan sudah bernanah teruk, demi keselamatan dan nyawa anak tuan, tangan perlu dipotong dari siku ke bawah" kata doktor.
Ayah dan ibu Ita bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.
Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si ayah terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.
Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihat kedua- dua tangannya berbalut putih.
Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumahnya, Kak Narti. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...
"Ayah.. ibu... Ita tak buat lagi. Ita tak mahu ayah pukul. Ita tak mahu jahat lagi. Ita sayang ayah.. sayang ibu". Katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.
"Ita juga sayang Kak Narti.." Katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.
Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... "Ayah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi!" Katanya sambil menangis tersedu-sedan.
"Ibu, Ita nak melukis macam mana buuu....?"
Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..
SUMBER
------------------------------------------------------------

Ye, memang sedih bila baca cerita tu lagi-lagi bila tengok gambar budak perempuan kat atas tu. TAPI! JANGAN SESEKALI KORANG PERCAYA YANG BUDAK DALAM GAMBAR TU BERNAMA ITA. SEBAB NAMA BUDAK DALAM GAMBAR TU IALAH Ameera Danii YANG BERUSIA LAPAN TAHUN.

Ini kisah yang sebenar tentang gambar budak perempuan tu:
Foto
MOHAMAD Yazwin menunjukan gambar anaknya yang dimuat turun dalam Facebook.

Kuala Lumpur: “Saya minta pihak tidak bertanggungjawab menyiarkan gambar anak saya dalam laman sosial Facebook yang kini tersebar luas kononnya tangan kirinya dipotong kerana didera supaya menarik balik gambar terbabit kerana itu satu pembohongan dan kami tiada kaitan,” kata Mohamad Yazwin Mohamad Yasin, 37, yang menyedari gambar anaknya perempuannya, Ameera Danii berusia lapan tahun disalah gunakan sehingga mengaibkan keluarganya.
Dia yang menyedari penyebaran gambar anaknya itu selepas diberitahu adiknya semalam berkata, kisah yang dipaparkan dengan tajuk ‘Ayah bagilah tangan Ita balik’ dengan memuat naik gambar Ameera perbuatan melampau sedangkan anaknya itu tidak pernah mengalami nasib seperti tajuk dipaparkan.

“Dalam Facebook itu, digambarkan kononnya seorang kanak-kanak dikenali sebagai Ita dipotong tangan oleh bapanya kerana tidak minat melukis.
“Dalam kes anak saya ini, tangannya terluka ketika bergayut pada sinki rumah kami pada Ogos tahun lalu selepas sinki itu pecah menyebabkan urat tangan anak saya putus. Kami menghantarnya ke Hospital Ampang Putri untuk menerima rawatan dan Alhamdulillah anak saya terselamat, malah tangan kirinya juga tidak dipotong seperti didakwa dalam cerita yang tersebar itu,” katanya ketika hadir membuat aduan di pejabat Harian Metro, semalam.

Mohamad Yazwin berkata, kemungkinan gambar anaknya itu diambil tanpa kebenaran melalui blog milik isterinya yang memuat naik gambar anak mereka ketika menerima rawatan di hospital.

“Saya rasa mereka mengambil gambar itu dan membuat cerita seolah-olah kejadian menimpa kanak-kanak terbabit adalah anak saya sedangkan nama kanak-kanak itu Ita.

“Kemungkinan apa yang dipaparkan dalam laman sosial terbabit yang mendapat komen ratusan orang memang berlaku namun perbuatan menggunakan gambar anak saya adalah tidak bertanggungjawab,” katanya.

Sehubungan itu, dia membuat laporan di Balai Polis Hulu Klang untuk tindakan lanjut.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

Untuk sesiapa yang masukkan gambar budak perempuan tu dalam FB dan cerita pasal Ita tu, tolong lah buang gambar tu dan guna lah gambar lain macam kartun atau sebagainya. Kesian kat family tu tak pasal-pasal timbul cerita fitnah pula. Dan korang yang turut sebarkan cerita karut tu, sila lah buang cepat. FD cuma share benda ni sebab taknak cerita ni tersebar lagi luas.

Hadiah dari Anaziah Online Boutique dah sampai!


Assalamualaikum,




FD menang tempat ke dua dalam Mega Exclusive Giveaway, boleh refer ENTRI INI.
Sepatutnya FD dapat hairband dari online shop Anaziah Online Boutique, tapi owner tu nak tukar kepada baju. Baju pun baju lah :D


FD dapat baju macam dalam gambar tu, nombor 2. Okay lah tu, gelap sikit. Takde lah meriah sangat warna dia, hehe :D FD takde camera nak ambik gambar parcel tu, sobsob T__T

Thanks Anaziah Online Boutique ^^
Dan tak lupa terima kasih pada Mira dan Nana sebab anjurkan giveaway :)


Komisyen PPL #3


Assalamualaikum,

Sebenarnya benda ni dah lama, tapi baru sekarang nak publish. Eh suka kita lah publish bila pun, kan? :D

**klik untuk lebih jelas**

Nampak berapa lama FD simpan cerita ni? 20 hari tu FD simpan. Hehe :D
FD ada join PPL Kuasa Internet.
Alhamdulillah dah dapat bayaran 1 Feb lepas.
Tak banyak mana, RM21. Tu pun dah kira okay pada FD.

Eh FD tak cerita lagi ek pasal PPL ni macam mana? Lupa pula nak buat entri. Tunggu ek :D

Wednesday, 20 February 2013

Menang Mini Giveaway by Fiqa


Assalamualaikum,

Buka je blog, tengok ada komen.
Yeayy! Suka suka suka! :D

http://fiqansz.blogspot.com/2013/02/pemenang-mini-giveaway-by-fiqa-nsz.html

Alhamdulillah, FD menang Mini Giveaway by Fiqa pula. Kali ni menang Hadiah Saguhati Istimewa iaitu penanda buku. Hehe :D

Terima kasih Fiqa ^^

Wordless Wednesday #10


Assalamualaikum,

553282_322912351151413_404439733_n_large

Selalunya benda ni lebih kepada perempuan,


Nieyxzha dot com


**STICKY POST 48 HOUR**

Assalamualaikum,


Kak Nieyxzha seorang ibu dan blogger separuh masa, rasanya lah. Hehe :D
FD cari information tentang kak Nieyxzha, tapi tak jumpa :/
Kak Nieyxzha ada dua orang anak perempuan tau!
Nama anak kak Nieyxzha yang sulung Nur Rania Husna dan anak kedua pula namanya Nur Raisya Hana. Comel oh nama anak kak Nieyxzha ^^ bukan setakat nama, anaknya pun comel juga :D

Selain tu, kak Nieyxzha ada ambik tempahan doodle tau. Hasil tangan kak Nieyxzha boleh tahan. Jom tengok doodle yang kak Nieyxzha pernah buat ^^


Doodle muka sahaja : RM 5 each


Doodle FULL body : RM 10 each


Banner blog / blogshop / business (based on design) : minimum RM10



watermark simple (no doodle) : RM 5

Sila klik SINI untuk tengok lebih info tentang tempahan yang kak Nieyxzha ambik :)
Eh jangan lupa singgah blog kak Nieyxzha tau ^^

Tuesday, 19 February 2013

Menang T-shirt Blogr.my


Assalamualaikum,

Semalam, masa nak ping entri kat Blogr.my, nampak tajuk yang menarik perhatian FD untuk baca :D


http://blog.blogr.my/pemenang-t-shirt-rasmi-blogr-my/

Alhamdulillah, FD menang t-shirt rasmi dari blogr.my ^^

Ini design tshirt blogr.my

Jadi 2 baju blog lah lepas ni, hehe :D
Baju ni nampak simple je. Tak serabut. Okay lah tu kan :)

Sebenarnya bukan join contest pun. Benda ni macam siapa cepat, dia dapat.
Blogr.my bagi tshirt percuma sempena umur blogr.my yang baru setahun jagung pada 29 Januari yang lepas.

blogr.my
Terima kasih Blogr.my! ^^