Tasha Manshahar - Anak Kampung


Assalamualaikum,



Dengar lagu ni dulu k?

Firstly, FD tak berapa suka sebenarnya dengan lagu Anak Kampung yang asal punya sebab lagu tu jenis macam rendah diri. Rasanya dah banyak versi yang ada sekarang ni.
Tadi FD terasa macam nak dengar versi dari kak Tasha ni. Bila dengar tu, FD fikir "macam ni lah bagus. jenis takde nak rendah diri atau something negative macam versi lain punya. yang ni macam senang sama-sama, susah pun sama-sama. baru best!". Betul tak?
Tu pun kalau korang dengar lagu ni betul-betul lah. Tak pun baca lirik kat bawah ni ^^


Memang kita ini,
Anak orang miskin,
Tiada apa-apa yang dapat berikan,
Aku memang cantik,
Kau memang tampan,
Kita memang sepadan.

Kita anak kampung,
Tiada pelajaran,
Anak kuli sahaja,
Memanglah sepadan,
Handsome bah kau itu,
Banyak yang tergoda,
Ramai orang yang suka.

Tiada keretamu aku pun tidak kisah,
Kita boleh jalan kaki sama-sama,
Kalau ada bas kita tahan saja,
Naik sama-sama.

Engkau pun tahu,
Kita sama suka,
Kita sesal pun kita sama-sama,
Kerna aku cinta aku selalu sanggup,
Hidup bersamamu.

Kita masih muda,
Masih ada masa,
Usaha sama-sama,
Jangan putus asa,
Engkau akan berjaya,
Jadi orang kaya,
Hidup bahagia.

"Versi kali ini adalah gubahan lirik daripada lagu asal ke lirik yang lain oleh ibu Tasha sendiri."


Comments

deno said…
layan lagu malam2 :D
Cik Akma said…
Akma pun tak brp suka lagu anak kampung yg asal tu. Huhu

Tapi yg tasha ni okay lah lirik diubah sikit dan bersesuaian
adibahfaizah said…
nice, lirik yg sweett :) susah senang sama2 :D
syuk meow said…
Aah lah takde macam rendah diri sangat. Nice lirik pandai Tasha gubah lagu :)
Aisha Fauzi said…
Aah lah lirik ni takde macam rendah diri sangat. Nice lirik pandai Tasha gubah lagu :)

Popular posts from this blog

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection

Giveaway by Fatin Diana

Safi Balqis OxyWhite