Food

Planet Popcorn

January 13, 2013


Assalamualaikum,

Dah lama nak update pasal Planet Popcorn, tapi selalu sangat terlupa =='





Bulan 12 tahun lepas, mak FD beli popcorn dari Planet Popcorn kat Selayang Mall. Mak cakap popcorn tu mahal. FD pelik lah kenapa mahal sangat? Mak kata sebelum tu diorang bagi rasa dulu semua jenis popcorn. Mak fikir nak beli popcorn perisa BBQ, tapi takut FD dengan adik-adik yang lain tak makan. So mak beli popcorn Mel-Mel(caramel) je.
1 bucket tu harga RM14.90. Mahal tu woi!

FD pun nak try rasa popcorn tu. Sekali masuk mulut, macam sedap. Makan lagi dan lagi. Bukan try dah tu. Hahaa xD so baru FD tahu kenapa popcorn tu mahal. Bentuk dia yang agak besar sikit dari popcorn biasa dan rasa dia sedap sangat! Seriously tak tipu k. Bentuk dia pun lain daripada yang lain.

Harap-harap Planet Popcorn akan buka kedai kat area Kuala Terengganu ni ^^

You Might Also Like

19 comments

  1. whoaa nmpk sedap.kan best if ada branch-nya here in Brunei ^^

    ReplyDelete
  2. baru tahu ni.. mcm2 perisa ada

    ReplyDelete
  3. leeza pernah rasa nk makan. tp talut tak sedap. hehehe

    ReplyDelete
  4. wowo..macam-macam warna
    mahal gk kan :)

    ReplyDelete
  5. Nih dah pernah beli da ! Mahal ... Masa pi Shah Alam bulan 12 lepas . Sedap ! Saya ada try yg perisa rumpai laut ....

    ReplyDelete
  6. hery kurang mnt bnda ni...klo yg manis gila tu minat..haha

    ReplyDelete
  7. @Aina Sofea; rumpai laut punya? sedap tak? :D

    ReplyDelete
  8. @hazwan hairy; haha minat makanan yg manis2 la ni ek? macam orang Terengganu pulak :p

    ReplyDelete
  9. palnet popcorn? popcorn biasa pun dah best kan.. murah je... hehe.. tapi teringin juga rasa kelainan popcorn tu....

    ReplyDelete
  10. @deno; hee, memang lah popcorn biasa pun best. tapi tak sama macam planet popcorn punya ^^ try lah nanti :D

    ReplyDelete
  11. tiba2 rasa teringin nak makan gak.

    ReplyDelete