Wednesday, 30 January 2013

Masalah DNS dari AsiaHost dah settle


Assalamualaikum,


Ini yang FD terbaca kat newsfeed tadi. 

Rasanya masalah server DNS domain dari AsiaHost dah settle. Tadi pun FD ada blogwalking kat blog yang guna domain dari AsiaHost dan rasanya takde apa-apa masalah lagi. Dah boleh blogwalking macam biasa ^^

Tapi ada blogger yang guna blogspot dot com semula, kan?

Tanda-tanda kiamat


Assalamualaikum,


Tanda-tanda besar:-
  • Hijaunya bumi Arafah.
  • Lahirnya ramai anak-anak hasil perbuatan zina yakni dari perkahwinan tidak sah atau perceraian yang tidak diluluskan oleh mahkamah.
  • Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.
  • Keluar asap tebal dibumi Hijaz.
  • Munculnya nabi-nabi palsu, semuanya berjumlah 30 orang.
  • Berlaku perang besar di kawasan Kaukasus.
  • Runtuhnya Kaabah akibat diserang oleh orang Habsyah.
  • 3 kali gempa bumi. -Timur, Barat, dan Semenanjung Arab
  • Bermulalah kekuasaan Dajjal.
  • Munculnya Imam Mahdi.
  • Turunnya Nabi Isa a.s.dan membunuh Dajjal.
  • Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.
  • Diangkat Al-Quran dan ilmu-ilmu agama (Addin) dari manusia.
  • Matahari terbit dari ufuk barat.
  • Terdengar tiupan sangkakala pertama, kedua



Tanda-tanda kecil
  • Penaklukan Baitulmuqaddis
  • Zina bermaharajalela
  • Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik
  • Bermaharajalela alat muzik
  • Menghias masjid dan membanggakannya
  • Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik
  • Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan
  • Ramai orang soleh meninggal dunia
  • Orang hina mendapat kedudukan terhormat
  • Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja
  • Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
  • Bulan sabit kelihatan besar
  • Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita
  • Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar
  • Negara Arab menjadi padang rumput dan sungai
  • Binatang buas berbicara dengan manusia
  • Bulan terbelah dua
  • Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa
  • Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
  • Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda
  • Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
  • Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat.
  • Orang akan mendirikan hubungan dengan orang tak dikenali dan memutuskan hubungan dengan yang rapat dan disayangi.
  • Orang akan melakukan homoseksual.
  • Akan terdapat ramai anak luar nikah.
  • Berkurangnya sifat amanah
  • Terasa berat untuk menjalankan syariah (zakat dijadikan hutang)
  • Lelaki mentaati isterinya tetapi menderhakai ibunya
  • Lelaki berkasar dengan bapanya tetapi beramah dengan rakannya
  • Suara manusia meninggi (menjerit dan berteriak) di masjid-masjid
  • Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik
  • Lelaki dihormati bukan kerana budi dan kebaikan tetapi kerana takut akan kejahatannya
  • Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
  • Mendahulukan lelaki menjadi imam bukan kerana ilmu tetapi kerana suara...
  • Penjualan jawatan atau kepemimpinan (politik wang)
  • Memandang rendah kepada darah
  • Seorang isteri bekerja dalam satu syarikat dengan suaminya. (Malah isteri berpangkat lebih besar)
  • Munculnya gaya hidup mewah dan manja di kalangan umat Islam
  • Orang fasik dimuliakan sedangkan orang mulia dan terhormat direndahkan
  • Banyak orang berharap untuk mati kerana banyaknya kekacauan ataupun kesengsaraan
  • Banyaknya berlaku gempa bumi
  • Banyaknya berlaku huru-hara yang menyebarkan kejahatan
  • Banyaknya berlaku pergaduhan dan pembunuhan
  • Banyak berlaku peperangan demi peperangan
  • Munculnya mati mendadak atau mati secara tiba-tiba
  • Masjid dijadikan jalan iaitu seseorang muslim melalui masjid tanpa melakukan solat


Dajjal maksudnya ialah bahaya besar yang tidak ada bahaya sepertinya sejak Nabi Adam A.S sampai hari kiamat. Dajjal boleh membuat apa sahaja perkara-perkara yang luar biasa. Dia akan mendakwa dirinya Tuhan, sebelah matanya buta dan di antara kedua matanya tertulis perkataan ‘Ini adalah orang kafir’.
Asap akan memenuhi timur dan barat, ia akan berlaku selama 40 hari. Apabila orang yang beriman terkena asap itu, ia akan bersin seperti terkena selsema, sementara orang kafir pula keadaannya seperti orang mabuk, asap akan keluar dari hidung, telinga dan dubur mereka.




Rasanya tanda-tanda kecil tu 97% dah terjadi kat muka bumi ni. Kan? :/
Lagi-lagi part homoseksual dan anak luar nikah tu. Dah kenapa lah manusia zaman sekarang ni. Queen control dan anak yang kurang ajar pun dah ramai rasanya. Perang kat dunia ni pun dah banyak jadi.

Tuesday, 29 January 2013

Novel secondhand untuk dijual


Assalamualaikum :)

Disini FD nak jual novel secondhand yang masih elok dan boleh dibaca. Takde rosak atau koyak. Paling teruk pun warna kertas jadi kekuningan sikit. Harga ikut pada keadaan novel.


Kau, Aku, Kita
Garis (Limited Edition FIXI)
Indera Bumi
Bongkar
Pekan-Pekan Kertas
Kampung Girl
Isteriku 19 Tahun


Contact
WhatsApp 011 33765321


Tasha Manshahar - Anak Kampung


Assalamualaikum,



Dengar lagu ni dulu k?

Firstly, FD tak berapa suka sebenarnya dengan lagu Anak Kampung yang asal punya sebab lagu tu jenis macam rendah diri. Rasanya dah banyak versi yang ada sekarang ni.
Tadi FD terasa macam nak dengar versi dari kak Tasha ni. Bila dengar tu, FD fikir "macam ni lah bagus. jenis takde nak rendah diri atau something negative macam versi lain punya. yang ni macam senang sama-sama, susah pun sama-sama. baru best!". Betul tak?
Tu pun kalau korang dengar lagu ni betul-betul lah. Tak pun baca lirik kat bawah ni ^^


Memang kita ini,
Anak orang miskin,
Tiada apa-apa yang dapat berikan,
Aku memang cantik,
Kau memang tampan,
Kita memang sepadan.

Kita anak kampung,
Tiada pelajaran,
Anak kuli sahaja,
Memanglah sepadan,
Handsome bah kau itu,
Banyak yang tergoda,
Ramai orang yang suka.

Tiada keretamu aku pun tidak kisah,
Kita boleh jalan kaki sama-sama,
Kalau ada bas kita tahan saja,
Naik sama-sama.

Engkau pun tahu,
Kita sama suka,
Kita sesal pun kita sama-sama,
Kerna aku cinta aku selalu sanggup,
Hidup bersamamu.

Kita masih muda,
Masih ada masa,
Usaha sama-sama,
Jangan putus asa,
Engkau akan berjaya,
Jadi orang kaya,
Hidup bahagia.

"Versi kali ini adalah gubahan lirik daripada lagu asal ke lirik yang lain oleh ibu Tasha sendiri."


Monday, 28 January 2013

Trafik minggu #11


Assalamualaikum,

Trafik minggu ke 11 selama FD guna domain :)

Nak trafik tinggi macam ni juga? Baca entri ni

10 air terjun tertinggi di dunia


Assalamualaikum,

1. Angel Falls
Negara: Venezuela
Lokasi: Taman Negara Canaima
Sungai: Gauja (Rio Gauya), anak sungai Rio Churún
Tinggi: 3,212 kaki (979 m)

2. Tugela Falls
Negara: Afrika Selatan
Lokasi: Taman Negara Natal
Sungai: Tugela River
Tinggi: 3,110 kaki (948 m)

3. Cataratas Las Tres Hermanas
Negara: Peru
Lokasi: Cordillera Oriental
Sungai: -
Tinggi: 3,000 kaki (914 m)

4. Oloʻupena Falls

Negara: USA
Lokasi: Molokai, Hawaii
Sungai: -
Tinggi: 2,953 kaki (900 m)

5. Catarata Yumbilla

Negara:Peru
Lokasi: Amazonas
Sungai:
Tinggi: 2,938 kaki (896 m)

6. Vinnufossen

Negara: Norway
Lokasi: Sunndal, More Og Romsdal
Sungai: Vinnu
Tinggi: 2,822 kaki (860 m)

7. Baläifossen

Negara: Norway
Lokasi: Ulvik, Hordaland
Sungai: Baläi
Tinggi: 2,788 kaki (850 m)

8. Pu’uka’oku Falls

Negara: USA
Lokasi: Molokai, Hawaii
Sungai: -
Tinggi: 2,756 kaki (840 m)

9. James Bruce Falls

Negara: Canada
Lokasi: Princess Louisa Provincial Marine Park
Sungai: -
Tinggi: 2,755 kaki (840 m)

10. Browne Falls

Negara: New Zealand
Lokasi: Taman Negara Fiordlands
Sungai: -
Tinggi: 2,744 kaki (836 m)


Air terjun yang cantik pada FD Angel Falls dengan Cataratas Las Tres Hermanas.
Seriously cantik sangat-sangat! ^^

Sunday, 27 January 2013

RM1,000,000 Money Drop


Assalamualaikum,

Siapa pernah main Money Drop via online? FD baru je lepas main Money Drop ni tadi, best!


Walaupun tak dapat nak kumpul duit tu dengan jawab soalan dengan betul, kita dapat tau sesuatu.

Contoh macam tadi FD dapat tahu yang:
  • Botok-botok makanan tradisional dari negeri Johor dan Singapore 
  • Air terjun tertinggi di dunia adalah di Venezuela
  • Brooklyn anak kepada pasangan David dan Victoria Beckham


Yeah, 3 tu je yang FD tahu. Memang tak banyak sebab tadi kejap-kejap tukar channel. Layan drama Janji Shirah sekali, hehe :D lagi satu benda yang paling senang dalam Money Drop tadi, apa maksud BRB dalam bahasa internet? Dah tentu lah jawapannya Be Right Back kan :D

Lepas ni FD nak main Money Drop selalu. Dapat lah tambah ilmu sikit-sikit ^^

Saturday, 26 January 2013

Pengguna domain dari AsiaHost?


Assalamualaikum,

**klik untuk lebih jelas**

Siapa yang guna domain dari AsiaHost? Blog korang tu tak keluar, kan? Ini ada pengumuman dari AsiaHost. Katanya ada masalah sikit tentang server DNS.
Rasanya kalau tak tukar pun takpe kot, cuma kena tunggu lama sikit je. Rasanya lah :3

Blogshop FD pun takboleh buka buat masa ni. Kalau FD rajin, FD tukar lah kot DNS tu nanti.

Cara nak tukar DNS


Trafik hari #8


Assalamualaikum,

Trafik harini pukul 1 petang tadi



Trafik pukul 3 petang ni

UPDATE!!
Trafik pukul 6 petang


Nampak perbezaan yang banyak tu? Nak trafik tinggi macam ni juga?

Baca entri bawah ni

Lukisan yang AWESOME! [4 GAMBAR]


Assalamualaikum,

FD nak share 3 gambar yang agak ngeri + geli dalam masa yang sama nampak awesome! FD terjumpa gambar-gambar ni masa tengok gambar kat we♥it :)

Telinga berdarah, tak tahu lah buat apa

Gila kot makan mata

Macam tengah frust je

Ni paling jijik FD tengok. EUWWWW!

REVIEW: Mohd Zuhri



STICKY POST 48 JAM
ENTRI REVIEW
(IKLAN DI BLOG FD)


Assalamualaikum,


http://www.mohdzuhri.com/

Dulu adik Zuhri ni pakai url  http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/
Mula pakai domain sejak 16 Januari 2013. Baru je lagi. Itu pun sebab menang segmen kalau tak silap FD.

Kalau korang nak tahu tentang adik Zuhri, terjah SINI okay? :)
Seriously adik Zuhri ni muda sangat! ^^

So far, blog adik Zuhri okay je. Simple sangat dan serba biru. Cepat loading pula tu. Tak perlu nak tunggu lama-lama.

Jom singgah blog adik Zuhri! ^^
http://www.mohdzuhri.com

Thursday, 24 January 2013

Senarai Peserta Topup Giveaway


Assalamualaikum,

  1. http://softness-self.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  2. http://amyfendi.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  3. http://justforfund.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  4. http://faralalalala.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  5. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  6. http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  7. http://cloudboy93.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  8. http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  9. http://sayaaishah92.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  10. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  11. http://syafikaatilialadyboss.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  12. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  13. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  14. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  15. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  16. http://storymoryofqv11.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  17. http://cikeyqa01.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway.html
  18. http://fullwithmystoryonly.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  19. http://amira-akmalina.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  20. http://inasazali.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  21. http://wawarosli.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  22. http://thenurulatikastory.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  23. http://nynahusnina.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  24. http://wootwootdreaming.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  25. http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  26. http://gacontestsunsweetz.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  27. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  28. http://noraireen-abdrahim.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  29. http://cuty-petuty.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  30. http://zahirahzawawi.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  31. http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  32. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  33. http://pinkissweetlikeasweet.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  34. http://innallahmaana.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  35. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  36. http://supermonitor99.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  37. http://sweet-dream901.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  38. http://kauilhamkusakinah.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  39. http://www.maileyjayley.my/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  40. http://izza-sakura.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  41. http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  42. http://www.ckod-ckodok.my/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  43. http://storybudakminatkpop.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  44. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  45. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  46. http://orensuperb.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  47. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  48. http://miwaapandaii.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  49. http://najahmustapa.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  50. http://anumbaidurah.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  51. http://iezasmile.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  52. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  53. http://nursyazana26.blogspot.com/2013/01/assalamualaikum_24.html
  54. http://mujahadahkeranamu.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  55. http://girlbloggie.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  56. http://citerkucitermujua.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  57. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  58. http://saiafera.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  59. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  60. http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  61. http://najihah99yusoff.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  62. http://umikasum.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  63. http://theberyylicious.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  64. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  65. http://sheisdibaa.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  66. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  67. http://diebadhie.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  68. http://www.duniashida.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  69. http://akudanhatidia.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  70. http://miseyz.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  71. http://halimaton1106.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  72. http://anislvince.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  73. http://farhanah-fan-hana-nana-ana-far.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  74. http://zamani84.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  75. http://www.erazfadli.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  76. http://daydengayyad.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  77. http://nabilahhh-z.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  78. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  79. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  80. http://nanodhirora.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  81. http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  82. http://kaukuchenta.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  83. http://anirahazuri.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  84. http://minedunia.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  85. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  86. http://blogprincessshin.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  87. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  88. http://pinkuntukaku.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  89. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  90. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  91. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  92. http://mayesa-jcb.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  93. http://sipenyapuburuk2.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  94. http://kuciputersenyum.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  95. http://amisyasurayaramli.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  96. http://www.mohdzuhri.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  97. http://inameowmew.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html
  98. http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  99. http://nostra-fabula.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  100. http://paanzainudin.blogspot.com/2013/02/assalamualaikum-ehh-macam-tahu-tahu-je.html
  101. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  102. http://farahhakimah.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  103. http://kittyikin.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  104. http://www.aienhermionie.my/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  105. http://pavlovastrawberry.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html
  106. http://allsuhanamoments.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-fd.html


Sila inform FD kalau ada double link atau takde link dalam list ye.
Jemput blogwalking ye ^^

Salam Maulidur Rasul


Assalamualaikum,


Selamat menyambut Maulidur Rasul ^^

Info:

Maulidur Rasul (Arab: kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin (Dari hadith riwayat Muslim, 8/25), 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.
Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.
Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal soleh.
Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah SWT akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.
Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.


Wednesday, 23 January 2013

Trafik hari #7


Assalamualaikum,

Via Nuffnang

Via Blogger


Ni post pertama untuk harini. Memang FD takde idea nak update apa. Tiba-tiba terfikir nak guna satu benda ni. Benda yang FD pernah share dengan korang sebelum ni. Terbukti benda ni menjadi tau!

Cuba korang tanya blogger lain yang guna benda alah ni. Confirm diorang cakap benda ni betul, tak tipu ^^



Untuk yang tak guna hosting, abaikan je part yang korang kena install untuk hosting tu :)

Monday, 21 January 2013

Trafik Minggu #10


Assalamualaikum,

Maintain kejap je, lepas tu jatuh!
Sebabnya FD tak update blog, tak blogwalking and tak ping entri.

http://www.fatindiana.com/2013/01/teknik-tingkatkan-trafik-40k-uv-sehari.html

Sunday, 20 January 2013

Tips Mengawal Kemarahan


Assalamualaikum,

Tumblr_llp7mwsob71qiq9x6o1_500_large

Harini mood FD tak berapa nak okay sangat. Ada je benda yang tak kena. Haihh.
So sekarang, FD nak share tips untuk kawal perasaan marah tu ^^

  1. Mengubah Posisi - Rasulullah s.a.w bersabda: “Apabila salah seorang di antara kamu marah, dan ketika itu ia dalam kedudukan berdiri, maka hendaklah ia duduk. Kerana hal itu akan menghilangkan marahnya. Dan kalau tidak, maka hendaklah ia berbaring.” (Riwayat Muslim)
  2. Berwuduk - Rasulullah s.a.w bersabda: “Marah itu datangnya daripada syaitan, dan syaitan itu diciptakan daripada api, sedangkan api itu hanya dipadamkan dengan air. Oleh itu apabila salah seorang di antara kamu marah, maka hendaklah ia berwuduk” (Hadis Riwayat Abi Daud) .
  3. Minum air.
  4. Mendiamkan diri ketika marah.. banyakkan istighfar di dalam hati.
  5. Berlindung kepada Allah daripada syaitan.
  6. Meluahkan perasaan dan masalah dalam keadaan masa dan tempat sesuai.
  7. Berfikiran positif.
  8. Belajar menyampaikan kemarahan secara positif dan terhormat; elakkan daripada memekik atau bertindak garang.
  9. Bawa bertenang seperti menarik nafas.
  10. Senyum kerana senyuman mampu meredakan tekanan.



FD kalau marah, selalu jerit kuat-kuat atau nangis puas-puas. Tengok tips nombor 8 tu, so tak elok lah kot nak jerit-jerit. Lepas ni nak kurangkan jerit pekik bila marah. Eh eh, jerit pekik dah macam url sorang blogger ni pulak ----> http://www.jeritpekik.my/

Okay, lepas ni FD akan cuba ikut tips kat atas ni tiap kali terasa macam nak marah. Tak elok kan asyik marah-marah ni. Orang kata marah-marah ni nanti cepat tua. Ohh tidakk, FD tak nak nampak tua. Hehehee :D

Saturday, 19 January 2013

Minyak Dagu


Assalamualaikum,


Sinopsis Minyak Dagu:
Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangnya Emelda, disebabkan terlalu dendam dan mengikut desakan daripada kawannya, Azman telah berjumpa bomoh, Wak Minarjo seorang pawang hebat minyak dagu. Emelda yang memutuskan pertunangan dengan Azman demi mengikut cakap kedua-dua orang tuanya bahawa Johan adalah seorang calon suami yang baik dan boleh menjamin masa depan Emelda, nak dibandingkan Azman yang hanya seorang jurujual yang sering tak ada untungnya. Liza, ibu kepada Azman begitu kecewa dengan sikap Emelda kerana melukakan hati anaknya. Setelah bertemu dengan Wak Minarjo, Azman betul-betul nekad untuk membeli minyak dagu, dan dia haruslah megikut pantang-larang yang diberitahu Wak Minarjo, Minyak dagu tersebut haruslah dicalitkan pada siku Emelda dan botol minyak dagu tersebut hendaklah di tanam berdekatan dengan pokok pisang. Sekiranya botol tersebut pecah disambar petir, maka segala kuasa sihir hilang. Menunggu hari bahagia Emelda dan Johan dinikahkan. Emelda nekad ingin menjemput bekas tunangnya itu. Azman mula mengambil kesempatan tersebut untuk mencalitkan minyak dagu pada siku Emelda. Di hari pernikahan Emelda dan Johan, Emelda tiba-tiba histeria. Azman puas kerana dendamnya terbalas. Semenjak dari itu, keadaan Emelda berubah. Johan bertindak membawa bomoh untuk mengubati histeria Emelda yang semakin parah. Hal ini menyebabkan Ainon, mak Emelda cenderung menuduh Johanlah yang menjadi punca sakit Emelda. Akhirnya selepas bertengkar, Ainon diserang sakit jantung dan meninggal dunia. Azman merasa bersalah lalu melawat jenazah Ainon. Pantang larang terbesar Azman ialah tidak boleh melawat orang mati. Segala-galanya berubah...

Cerita ni dah bape hari ntah keluar kat Astro, tapi malas nak beli. Tunggu online punya je lah. FD baru je nak layan movie ni ^^v


Pemenang Simple Giveaway


Assalamualaikum,


Tak sabar nak tahu siapa pemenang bertuah tu?
Sila scroll ke bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v

Make A Wish Necklace

Horoscope Necklace

Topup RM5 x 2


Tahniah kepada pemenang!

Sila PM FD kat Fan Page

Bagi details korang
Nama:
Alamat:
No tel:
Url entri:

Untuk pemenang topup, cuma PM FD bagitau korang pengguna apa. Maxis? Celcome? Itu je ^^


Kepada yang tak menang, sila cuba lagi untuk next giveaway yang akan berlangsung hujung bulan ni atau awal bulan depan. So please be alert sebab FD tak confirm bila tarikhnya. Tapi FD tetap akan buat giveaway sebab dah ada sponsor yang baik hati ^^

Keputusan Maharaja Lawak Mega 2012


Assalamualaikum,

Tempat ke lima
hadiah wang tunai RM15,000 beserta trofi sumbangan Astro
SAYWHO

Tempat ke empat
hadiah wang tunai RM50,000 dan trofi sumbangan Astro
BOBOI

Tempat ke tiga
hadiah wang tunai bernilai RM150,000 dan trofi sumbangan Astro
SHIRO

Tempat ke dua
hadiah wang tunai bernilai RM250,000 dan trofi sumbangan Astro
JAMBU

Tempat pertama
hadiah wang tunai bernilai RM500,000 dan trofi sumbangan Astro
JOZAN


Tahniah JOZAN! Korang memang the best! ^^
Tapi terkilan sebab SHIRO tempat ke tiga :( tapi takpe, tetap top 3 :D

Friday, 18 January 2013

Maharaja Lawak Mega Akhir


Assalamualaikum,

I love you Zizan!
Eh? Tiba-tiba je. Abaikan :p

Tema Bebas

Johan buat surprise kat Zizan! Tiba-tiba je Johan muncul.
So U-start Enjin tak keseorangan lah kan? Suka sukaaaaaa!^^


Tema Muzikal

Empty.. Empty
Tiba-tiba lagu Kosong ada dalam versi tamil. Hahaa xD Johan hentam bahasa macam-macam jenis pula tu.


Sweet gila suami isteri ni.
"Abang cari apa?", "Abang cari jambatan", "Nak buat apa dengan jambatan?", "Abang nak menyeberangi hati sayang",
Amboi, sweet habis suami dia :3


"Zila kenapa balik lambat? Pergi karok kat mana?"
Jambu sentiasa PINK ^^v


LIVE STREAMING VIA FUH.MY

Siapa bakal juara Maharaja Lawak Mega 2012?


Assalamualaikum,


Maharaja Lawak Mega 2012 AKHIR bertemakan Freestyle dan Musical.

Harap-harap JOZAN juara dalam Maharaja Lawak Mega malam ni ^^
Kesian Zizan solo lagi malam ni. Buat yang terbaik JOZAN!