Basic

Mood nak blogwalking terbantut bila..

December 05, 2012


Assalamualaikum,

Tumblr_m873hfjusp1rc36kho1_500_large

Sebelum ni FD ada post Mood nak blogwalking terbantut dalam part 1. Ramai yang bagi komen dan kebanyakan komen tentang blog yang diorang tak suka juga. Kan sini FD nak bagitau apa yang blogger lain dan FD sendiri tak suka.

Nampak tak contoh kat atas tu? Haa, itu lah FD dan blogger lain tak suka bila nak komen entri blogger yang ada buat word verification ni. Tengok lah dalam kotak tu.
"Please prove you're not a robot"
What the? Memang tak best bila nak komen dan kena buktikan yang blogger ni bukan robot.

So blogger baru atau blogger lama, please pergi ke
Settings > Post and comments > Word Verification > NO


Sekarang baru lah blogger lain senang nak komen. Takde lah leceh nak letak perkataan dalam kotak tu. Betul kan?

You Might Also Like

49 comments

  1. agak sukar nak buat komen kalau bayang hitam tu ada..

    ReplyDelete
  2. hahahaha..memang akan membantutkan usaha nak memblogwalking..hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg xbkenan bla kena msk WV...tp kdg2 akak layan je...hahaa

    ReplyDelete
  4. @Aishah Jahirah; haha sbb rajin. kalau malas? memang tak komen lah rasanya

    ReplyDelete
  5. @fendy abu; kadang2 tu blogger lama pun ada. maybe sebab jenis yang tak ambik kisah

    ReplyDelete
  6. mungkin ada kes kot...

    Siapa tahu.. ada blogger bising blog dia hari2 ada beratus spam masuk.. so kena delete satu persatu.

    sian....

    Nak buat macam mane kan

    ReplyDelete
  7. selalu kena masukkan WW tu berkali sebab x betul...huhuhu...leceh...

    ReplyDelete
  8. samelah.. terus tak jadi nak comment

    ReplyDelete
  9. ye...betul..dan sangat betul..letih la nak tengok word sengget2 tu..kepala pun jadi sengget dah ni...

    ReplyDelete
  10. ya la...
    saya dah buang lama,
    mmg x best klu nak buat komen (",)

    ReplyDelete
  11. @Lynn Hamzah; haa, tu lagi tambah leceh. makin fedup bila asyik salah taip. kan?

    ReplyDelete
  12. @Rozita; haha sampai senget kepala ek. kesian.

    ReplyDelete
  13. tq diana! :) sya dah buat..hehe maaf la eh?

    ReplyDelete
  14. huhu,,thanx bgtau..taktau blog sy pon ade bnda ituu.haha,kter duk sdap mengata blog org laen,rupa2nya blog kter sdiri pon ada.LOL

    ReplyDelete
  15. thanks bagitau...
    lau tak,,mmang susah la nak naikkan mood org blogwalking kat blog sye kan...
    hehe...
    terima kasih!.^^

    ReplyDelete
  16. blog kimi tak ada kan ?
    komen terus approve :)

    kalau ada any prob , bgtau kat chatbox kimi ok :)

    ReplyDelete
  17. @Keyme Keymoo; blog kimi ada. FD dah bgtau kat cbox semalam

    ReplyDelete
  18. Singgah sebentar.. Btw, thanx for the tip.. :)

    ReplyDelete
  19. thankx for the information . ;)

    ReplyDelete
  20. ouhh ! thanks sbb bg thu kt cbox. igdkn menda tuh wajib diletak . lol :)

    ReplyDelete
  21. Thanks for the advice and this information. :)

    ReplyDelete
  22. SERIUSSLLLYYY........!! Pu3 x pernah tawu pn rupa2nya Word Verification Pu3 "YES" rupanya.. Haiiyaaa..!! Thanx sis coz inform pasal nie oo.. ^_^ Kalau x sampai bila2 pn Pu3 xkan sedar pasal nie.. Hehee..

    #Btw, Pu3 pn memang MELUATT sangatt2 if ada "benda" nie. Serabut weihh nak komen pn jadi malaz.. ~_~"" Hahaaa! Oright2! :D

    ReplyDelete
  23. owhh..baru ku tahu,
    tp betul la, akak pn menyampah kot nk verify robot ke x ni?
    hehe..tq dear..
    tukarr!!hehe

    ReplyDelete
  24. salam .ok thanks ya bg tau :)

    ReplyDelete
  25. serious , hannan tak tahu pun yg ada word verification kt ruangan komen hannan , selama nii hannan buat testing kt komen box tu , takdaklah pula

    ReplyDelete
  26. awal2 buat blog lg dyh da buang yg tu sbb blogger lain bg thu x ska..hoho

    ReplyDelete
  27. kita baru sedar kita ade. dah tutup dahh thank youu bgtau! :D

    ReplyDelete
  28. Same la, saya pun tak suka kena taip robot2 dalam kotak tu. Mood swing bila kena enter caption tu.

    ReplyDelete