Review movie: Aku Terima Nikahnya

November 05, 2012 Fatin Diana 6 Comments


Assalamualaikum,



Sinopsis:
Mengisahkan Johan (Adi Putra) menikahi Arlisa (Nora Danish) dan mereka hidup bahagia. Namun kebahagiaan mereka terhenti apabila Johan terlibat dalam kemalangan dan hilang ingatan termasuk melupai siapa Arlisa di hatinya. Bagaimanapun, Johan mula rapat dengan Suriya, teman baik kepada Arlisa. Apakah kesudahannya?

Petang semalam tengok cerita ni. Biasa lah, tengok onlin je. Tengok dengan family aku, kecuali abah sebab semalam abah keje. Balik pun lewat. Seriously cerita ni ROMANTIK GILA! Takde lah romantik mana cuba adegan diorang tu, perghhh! Apa lah perasaan isteri Adi Putra tu kan. Dah macam betul-betul laki bini je tengok lakonan diorang. Memang menjadi lah kan.



Mula-mula keluar trailer filem ni, aku fikir adaptasi dari novel kat atas ni sebab tajuk serupa. Bila tengok jalan cerita, dah macam cerita lain.



Dah macam dalam movie The Vow sebabnya jalan cerita sama. Kahwin, lepas tu accident dan hilang ingatan. Aku tak pernah tengok pun movie ni tapi aku tau lah jalan cerita dia sebab dah tengok trailer. Memang serupa lah kot cuma perempuan tu yang hilang ingatan. Ntah lah. Antara tu je la.

Klik SINI kalau nak tengok filem Aku Terima Nikahnya :')

You Might Also Like

6 comments:

yaya ade said...

mmg sma ngan the vow.

Dianaa said...

@yaya ade; YESSS! dah agak dah! hihi

Dunia Wilma said...

Mesti best kan :-)
Wilma dah tengok the vow, Wilma suka movie tu...
Lepas nie, bila ada masa, Wilma nak tengok...
Thanks for sharing it FD :-)

azie namico said...

best ker citer nie...tak tengok lagi..

Dianaa said...

@Dunia Wilma; best ke cite The Vow? hee, welcome ^^

Dianaa said...

@azie namico; best. tengok la :D