Thursday, 29 November 2012

GilaPing.com terbaik!


Assalamualaikum,


Nak tahu kenapa FD kata GilaPing ni yang terbaik? Sebab FD terkejut bila tengok trafik yang datang dari GilaPing.

**klik gambar untuk lebih jelas**
Untuk harini je dah boleh dapat sebanyak tu. Percaya tak?

Untuk minggu ni, lagi banyak!


Even takde lah banyak mana kalau nak dibandingkan dengan blogger yang hebat kat luar sana, ni pun dah okay bagi FD. FD macam excited sebab kalau macam sebelum ni ping kat tempat lain, tak banyak pun ada kat referring URLs.


Korang tunggu apa lagi? Jom ramai-ramai ping entri kat GilaPing.com ^^v

Senarai Peserta End Year Giveaway by FD


Assalamualaikum,

  1. http://www.cikfie.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  2. http://mrsteddybearlover.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  3. http://izyanstory.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  4. http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  5. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/giveaway-time-end-year-giveaway-by-fd.html
  6. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  7. http://www.irwanalessatyme.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  8. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html **
  9. http://kesahsigadis.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  10. http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  11. http://aidalor.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  12. http://greennyworldland.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  13. http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  14. http://citerwana.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  15. http://sayamenangcontest.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  16. http://nurulazieyan.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  17. http://listenyourbrainnotheart.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  18. http://iddreams-reams.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  19. http://ssyahirahsuhaimi.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  20. http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  21. http://azieraadenan.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  22. http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  23. http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html - entri dah dipadam
  24. http://ainasofeajournal.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html **
  25. http://princessgomezs.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  26. http://annurgiveaway.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  27. http://asdfghjkl-daejaeisporn.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  28. http://rightnot.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  29. http://khaledadotdotdot.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  30. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  31. http://hip2-horey.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  32. http://mystorymeandyou.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  33. http://loveasong.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  34. http://gurlz-elm0.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  35. http://meyouwethey.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  36. http://numiraira99.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  37. http://lyanasstudio.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html *
  38. http://sayasukanamafarhana.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  39. http://watasin.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  40. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html **
  41. http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html *
  42. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  43. http://faralalalala.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  44. http://jeritpekik.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html **
  45. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  46. http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html **
  47. http://amyfendi.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  48. http://ain-fazlin.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  49. http://fifahsubuki.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  50. http://fadhlinmastura.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  51. http://amerchelsea.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html ** #
  52. http://aishahamirahim.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html 
  53. http://perfect-three.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  54. http://nurulnamasaya.blogspot.com/2012/11/end-giveaway-by-fd.html **
  55. http://cikpensil.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  56. http://kcunstory.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  57. http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  58. http://rusukiri.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  59. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  60. http://wordmakemyhome.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  61. http://blognisayapunyer.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  62. http://sayangfarin.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  63. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  64. http://feeraakira.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html
  65. http://lenaliya.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  66. http://erinkahar.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  67. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  68. http://najwazukri.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  69. http://blalalableh.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  70. http://superaofficalbloggie.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  71. http://meeraishak.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  72. http://cheritadarimulutfi.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  73. http://pyqa99.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  74. http://diadynn.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  75. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  76. http://creamysugary.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  77. http://ssob97.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  78. http://farahainaibrahim.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  79. http://babythatsmine.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  80. http://www.duniawilma.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  81. http://miwaapanda.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  82. http://irmaheartofyou.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  83. http://aquwhtira97.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  84. http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  85. http://natashaizzaty.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  86. http://dila-syadila.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  87. http://www.barangandoorgift.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  88. http://buku2saya.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  89. http://www.girlz-story.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  90. http://minadya3.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html #
  91. http://azeemagilesengalayam.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  92. http://chocalymilk.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html #
  93. http://coretanhatisigadis.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  94. http://deyawanny.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html *
  95. http://ceritaakulahh.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  96. http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  97. http://wanfarahnaimah.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  98. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html #
  99. http://superdreamland.blogspot.com/2012/12/last-date-25-december-20121159pm-cara.html
  100. http://heyyniaaaa.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  101. http://loveletter99.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  102. http://babyblueheartpink.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  103. http://iamwufan.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  104. http://mysara-bilaakumenaip.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  105. http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  106. http://cik-jarimanis.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  107. http://redz-epal.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  108. http://izzati070996.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  109. http://nurulariqah.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  110. http://ilovecat-sasha.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  111. http://preciouselove.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  112. http://rahsiahsicapitall.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  113. http://rawkkstylo.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  114. http://lovoiustory.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html *
  115. http://budakkecik-comel.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  116. http://zunairahlee.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html **
  117. http://misshazirahlolipop.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  118. http://crushiloveyou.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  119. http://ryeowooklovers.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  120. http://nurulsyafiqahpunyablog.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  121. http://littledaies-port.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  122. http://ikajohans.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  123. http://a-amos.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  124. http://ainafirzanah01.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  125. http://fullwithmystoryonly.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-f.html
  126. http://cuty-petuty.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  127. http://sabrina-purplelicious.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  128. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  129. http://www.mamakaybee.my/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  130. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  131. http://fazy-fyza.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  132. http://nursyazana26.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  133. http://monstaaeiyra.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  134. http://kitekenasenyumwalausedih.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  135. http://softness-self.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html #
  136. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  137. http://jehanlifestory.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html #
  138. http://nisahhh.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  139. http://yayaaaank.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  140. http://hanum-lifepages.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fd.html
  141. Next...

Yang ada tanda [*] tu peserta yang nak domain, tapi belum edit entri dan belum PM SPONSOR kat page.
Yang ada tanda [**] pula peserta yang nak domain dan settle apa yang perlu dibuat! ^^
Yang ada tanda [#] entri kreatif


URL sesiapa yang takde dalam senarai, sila inform FD, okay? Kalau ada double link tu, bagitau la ye. Pening sebab ada yang komen banyak kali :/

Wednesday, 28 November 2012

Bayi maut ditimpa durian


Assalamualaikum,

situs-berita-terbaru.blogspot.com - Tragis! Bayi 1 Bulan Tewas Tertimpa Durian
http://says.com/my/news/bayi-1-bulan-dibunuh-durian

PULAU PINANG: Seorang bayi berusia sebulan maut ditimpa durian ketika didukung ibunya dalam kejadian di Kampung Badak Mati, Sungai Bakap, petang semalam.


Ya Allah, bahaya betul lah. Kesian baby tu :'(

Penambahan Sponsor!


Assalamualaikum,


Ada penambahan hadiah untuk giveaway.
Voucer membeli belah di Pupel Liyana Shop RM10 x 2 orang pemenang. So peserta diminta untuk Like page ni.




Terima kasih ^^

Monday, 26 November 2012

Trafik minggu ni #2


Assalamualaikum,


Trafik minggu ni boleh tahan.
Untuk 24 November tu trafik tak kencang sebab update 1 atau 2 entri je kot. Masa tu FD otw balik ke Kuala Terengganu. So memang takde masa nak update dan itu lah hasilnya!


Lepas ni kena update blog selalu dan FD tengah belajar main dengan SEO / keyword ;)

Tak ada air!


Assalamualaikum,


Thatssotrue_9502_1335640095_large


Baru teringat yang harini 26 November, ada gangguan air kat Kuala Terengganu. Itu pun mak yang cakap. FD bukan tengok berita sangat pun.

Mak cakap haritu ada keluar kat berita, kata ada gangguan air kat Kuala Terengganu dalam beberapa hari. Erk, macam mana ni? Gelabah gila. Terus tadah air. Nasib baik sempat. Ni pun air makin sikit bila tadah. Dapat lah juga dalam 4 baldi. Tapi cukup ke? Orang dalam rumah ni semuanya 6 orang. Hoho!


BEBERAPA HARI tuuuuu. Bukannya beberapa jam. Kalau beberapa jam tu boleh terima lagi. Harap-harap tak lama la benda ni.
##baru je tengok kat internet. nasib baik takde air sampai pukul 6 petang je

Sunday, 25 November 2012

Shopping / swap kat FF lagi!


Assalamualaikum,

Semalam FD dapat surat cinta, tapi kena pergi ambil kat Pejabat Pos. Nasib baik rajin nak pergi (padahal malas gila). Ni pun baru je balik dari ambil barang.

Baju yang FD swap dekat FF ^^


Baju dan ear cap yang FD beli kat FF ^^
**dapat dua free gift, suka suka!

Dua minggu lepas FD ada deal dekat FF untuk swap dan beli baju. Patutnya barang-barang ni FD dapat minggu lepas, tapi FD kat KL. So abang posmen tinggalkan surat cinta, suruh FD pick up barang kat Pejabat Pos.

Gambar yang first tu, FD swap baju dengan Syaza. She was soooooooo nice! Sebab baju yang dia nak swap dengan FD tu, FD letak harga RM10. Swap dengan baju dia yang dia letak harga RM25. Dia tak minta duit untuk tambah pun. Sepatutnya kalau nak swap baju, kena yang harga sama or kalau tak sama, kena tambah duit. Tapi Syaza tak minta even RM1. Baik gila k! And Syaza yang cadangkan FD swap dengan blouse merah tu sebab Syaza tahu yang FD ni bertudung. Bagus, kan? Hehe. 

Gambar yang second tu FD beli dengan Miyuko. FD beli t-shirt Little Miss dan ear cap bentuk ribbon Hello Kitty. So cute! And FD tak sangka pula yang Miyuko bagi free gift. DUA FREE GIFT! Hehe, suka gilaaaaaaaaaaaa! ^^ dah lah FD bayar lambat, dapat harga murah pula tu. Miyuko memang best! (Y)


Suka gila deal dengan diorang berdua. Kali ni kali yang ke dua FD berpuas hati deal kat FF ^^

Saturday, 24 November 2012

Dah balik,


Assalamualaikum,


Selama dua minggu FD pergi KL, malam ni FD baru je sampai rumah kat Kuala Terengganu.
Bertolak pukul 12 tengah hari tadi. Sebab tu takde update apa. Trafik pun tak naik, huhu T__T


Ada 3 surat cinta untuk FD masa FD takde kat rumah. Esok nak kena pi ambik 2 surat cinta kat pejabat pos. Malasnyaaaa! -___-


Yang tengah-tengah tu hadiah dari sis Alycia. Abah spoil lah pi buka hadiah tu. Grrr! Sebab lepas abah hantar pergi KL, abah balik KT sebab ada kerja kat sini. Lepas tu skype dengan abah, tanya ada surat atau apa-apa untuk FD tak? Abah tunjuk, lepas tu siap pi buka lagi. FD dah cakap jangan buka, tapi... Err, haihh. Takpe-takpe. Sabo je lah.

Harini takde apa nak update sangat sebab still sakit belakang. Perjalanan 6 jam tau tak? Dari KL ke KT. Haiyaaa! Manyak letih woo. Hehe.


Ada masa nanti FD update blog lagi k? Bye! ^^

Thursday, 22 November 2012

Lepak dengan kawan-kawan


Assalamualaikum,

Rasanya ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang FD ada kat KL sampai esok atau lusa. Disebabkan dah nak balik Terengganu, FD buat keputusan nak keluar dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpa ni. Besttttt! (Y)


Ma girls! ^^
Naza, Nina, FD, Shasha

Taknak letak gambar banyak-banyak. Tak pasal-pasal ada yang ter"SUKA" dengan kawan FD pula, ehee. Maklum lah, semuanya sudah berpunya :p


Izzy dan K.A (bf Nina)


Plan nak keluar hari Rabu (semalam), tapi salah seorang dari kawan-kawan FD ni ada hal. So kena tunda ke harini. TENGOK WAYANGGGG! Yeay! hehe. Maklum lah, kat KT takde panggung, macam excited lebih la. hahaa xD


Tengok cerita Twiligt Breaking Dawn Part 2. SERIOUSLY THE BEST! (Y)
Rugi kalau tak tengok.
**lagi sekali excited sebab tengok masa 1st day movie ni keluar kat Malaysia, muahahaa xD


Panjang tak tiket wayang ni? Haaa, first time kot tengok wayang ramai-ramai. Kalau tengok kat Jusco, dah lama buat macam tempat sendiri sebab kat Jusco tak ramai orang. But kitorang tengok kat e@Curve, so jaga perangai. Hahaa :D


Lepas tengok wayang, makan makan. Dah makan tu, pergi beli makanan untuk adik-adik yang kat rumah pula. Akak yang baik lah katakan :3



Time ni dari e@Curve nak ke One Utama. Jalan kaki je tau. Takde nak tunggu lama-lama naik bas. Kau boleh? Hahaa *padahal dah malas gila nak jalan kaki. gagah juga.


Sampai OU, jalan kejap terus balik.
Apa pun thanks kawan! Love you :*

Sponsor dan hadiah untuk Giveaway III


Assalamualaikum,


Dalam masa seminggu akan datang, FD akan buat giveaway. Alhamdulillah, ada yang sudi sponsor. Kat bawah ni FD sertakan link sponsor dan hadiah yang bakal diberikan kepada pemenang yang bertuah ;)




Long necklace x 1 pemenang



http://memories-si-akma.blogspot.com

Novel x 1 pemenang
Simple header x 2 pemenang
Cursor nama x 2 pemenang




http://aidil92.blogspot.ru/

Souvenir dari Russia x 10 pemenang



RandomGirl ღ
Bloglist selama sebulan x 5 pemenang


Set pen x 4 pemenang
Keychain Angry Bird  x 3 pemenang



http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com

Hadiah misteri x 1 pemenang



http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/

Topup RM5 + Review blog + bloglist kekal x 1 pemenang


Pupel LiyaNa Official Blog
CD filem x 2 pemenang
Voucher shopping x 2 pemenang



https://www.facebook.com/meow.ikan
Topup RM5 x 1 pemenang



http://musyuxmusyux95.blogspot.com/

hadiah misteri x 2 pemenang



http://sheiraeiyra.blogspot.com/

Bloglist selama 5 bulan x 1 pemenang
header transparent x 1 pemenang
cursor nama x 1 pemenang




Pashmina x 1 pemenang
Shawl Satin x 1 pemenang



http://hanzs-cheesecake.blogspot.com/

Domain untuk setahun x 2 pemenang



http://ramaramacomel87.blogspot.com/

Topup RM10 x 3 pemenang



http://raarocherr.blogspot.com/

Topup RM5 + review blog x 3 pemenang


Menarik tak hadiah-hadiah ni semua? FD sendiri jealous tau kalau korang dapat hadiah macam kat atas ni. Rasa macam nak join giveaway sendiri pula. Hahahaa xD

Ada yang tak sabar nak tahu giveaway ni? Kalau ramai yang tak sabar, FD akan cuba untuk publish entri giveaway ni dalam masa terdekat ;)

Nikah pada usia muda


Assalamualaikum,

Pengantin budak

KULIM: “Saya akan bertanggungjawab malah sudah bersedia untuk menjadi seorang suami yang baik,” kata Mohd Fahmi Alias, 19, yang berkahwin dengan Nor Fazira Saad, 13, di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu.
Mohd Fahmi berkata, dia dan isterinya akan berdikari selain menumpukan perhatian kepada perniagaan keluarga untuk melalui kehidupan sebagai suami isteri.
Menurutnya, atas persetujuan kedua-dua ibu bapa mereka dan untuk mengelak berlaku maksiat adalah lebih baik mereka berdua berkahwin walaupun pasangannya itu masih muda remaja.
“Saya mengambil keputusan itu selepas mengadakan perbincangan dengan Nor Fazira serta keluarganya dan keluarga saya sendiri.
“Kedua-dua ibu bapa kami bersetuju untuk mengahwinkan kami, malah Nor Fazira sendiri sanggup mengalas tanggungjawab dan sudah bersedia menjadi seorang isteri.
“Daripada bergelumang maksiat dan melakukan perkara yang dilarang, jalan terbaik ialah kami berkahwin, walaupun pada pandangan masyarakat ia agak janggal pada zaman sekarang ini kerana berkahwin pada usia terlalu muda.


SEDIA...Mohd Fahmi dan Nor Fazira dapat restu keluarga.
SEDIA...Mohd Fahmi dan Nor Fazira dapat restu keluarga.

“Malah saya tidak menghalang sekiranya isteri ingin melanjutkan pelajaran, semua bergantung kepada kepada kemahuannya,” katanya yang ditemui di rumahnya di Kampung Naga Lilit, di sini, semalam.
Katanya, mereka akan mengadakan majlis kenduri di sebelah lelaki pada Sabtu ini di rumah keluarganya.
Mohd Fahmi yang juga anak sulung daripada empat beradik berkata, dia sudah bersedia bergelar suami dan tidak kisah pandangan rakan-rakan seusia.
Isterinya, Nor Fazira tidak mengganggap usia mudanya menjadi penghalang untuk menjadi isteri isteri dan sudah bersedia menjalankan tanggungjawabnya itu.
“Yang penting kami mendapat restu kedua-dua ibu bapa kami dan saya banyak menerima tunjuk ajar daripada keluarga mentua. “Saya tidak kisah apa orang lain kata, penting perbuatan kami tidak salah, malah adalah lebih baik daripada kami terbabit gejala sosial,” katanya yang tidak bersekolah sejak menduduki peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), tahun lalu.
Sementara itu, bapa Nor Fazira, Saad Mustaffa, 43, berkata, tindakannya mengahwinkan anak di usia muda kerana mahu menjaga nama semua pihak dan tidak mahu anaknya terjebak maksiat.
Katanya, dia membenarkan anak gadisnya itu berkahwin kerana Nor Fariza enggan pulang ke rumah dan mahu tinggal di rumah teman lelakinya. “Siapa tak sayangkan anak dan sanggup untuk mengahwinkan mereka dalam usia terlalu muda, namun saya terpaksa juga mengahwinkan anak saya walaupun usianya baru 13 tahun bulan depan.
“Hanya Allah tahu perasaan saya... walaupun pahit demi untuk menjaga nama baik keluarga saya dan keluarga besan lebih baik saya mengahwinkan anak dengan lelaki pilihannya.
“Anak saya bernikah pada 17 November lalu selepas mendapat perintah kebenaran untuk bernikah di bawah umur daripada Mahkamah Rendah Syariah Kulim pada 7 November lalu,” katanya.
Dia berkata, majlis pernikahan mereka berlangsung di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu dengan wang hantaran RM4,552 serta mas kahwin RM1,500.
“Saya berharap menantu serta keluarganya membimbing anak saya menjadi anak dan isteri yang baik,” katanya.
Sementara itu, Pegawai Agama Daerah Kulim, Sheikh Radzi Abdul Mutalib, berkata, bagi perempuan berusia 16 tahun ke bawah dan lelaki berusia 18 tahun ke bawah, mereka perlu mendapatkan perintah mahkamah untuk kebenaran bernikah di bawah umur dari Mahkamah Rendah Syariah Kulim.
“Ia mengikut seksyen 18 (1)(a) Enakmen Undang Undang keluarga Islam Kedah 2008,” katanya.



Bagus lah nikah awal. Untuk elakkan maksiat. Tapi tanggungjawab berat oi. Memang respect lah kalau diorang boleh handle dalam usia muda macam tu :)

Dah terima cash out kali ke 3 dari Says


Assalamualaikum,

Malam tadi dalam pukul 11 malam, terasa macam nak check akaun Maybank.

Yeayyy! Duit dari SAYS dah masuk! *confident je


Pagi ni dapat advice dari HSBC. Nasib baik confident duit yang masuk tu dari SAYS, hehe.

Baru seminggu lebih cash out, dah dapat duit. Bagus SAYS! Dah makin laju. Suka suka! ^^
Tak percaya dalam seminggu? Cuba tengok ENTRI INI.
Percaya tak? Heee :3


Syukur alhamdulillah :')
Thanks pada korang juga yang selalu klik iklan bila datang ke blog ni ^^
**duit dah masuk, pi tengok Twilight Saga: Breaking Dawn nanti. weeeee~! :D

Wednesday, 21 November 2012

Lagenda Budak Setan 2 : Katerina FULL MOVIE


Assalamualaikum,


Tak sabar nak tengok filem LBS 2: Katerina :D

poster lagenda budak setan 2 sinopsis lagenda budak setan 2 : katerina


Sinopsis: 6 bulan telah berlalu, selepas kematian Ayu. Kasyah masih bermurung atas kehilangan isteri tersayang, Ayu
Melalui Athirah, bayinya, segala kasih saying dicurahkan. Katerina juga semakin pulih kekuatannya untuk berdepan semula dengan KasyahKetabahan dan ketenangan Kasyah masih menyerlahkan senyuman dibibirnya meskipun kehilangan orang tersayang, benar-benar buatkan Katerina mengaguminya
Kemesraan mulai terjalin semula antara keduanya. Mereka sering keluar bersama dimana Kate sentiasa berada disampingnya hingga membibitkan rasa cinta. Katerina memperkenalkan kasyah kepada kedua orang tuanya
Mereka merancang untuk bertunang namun ditentang oleh ibu Kate, Sofea. Sofea tidak puas hati kerana Kasyah adalah punca menyebabkan Kate kecewa hingga hampir membunuh diri selepas Kasyah menikahi Ayu
Tak mungkin dia menerima kasyah sebagai menantu setelah dia kematian isteri. Kate tetap berkeras mahukan pertunangan tersebut hinggakan kedua orang tuanya terpaksa menurut
Namun, ayahnya, Sofean, punyai muslihatnya sendiri meskipun dia menyatakan persetujuannya. Ketika yang sama, Hisyam, bekas kekasih Kate yang masih menggilainya muncul kembali, mencetuskan kekecohan
Hisyam mengupah sekumpulan lelaki memukulnya hingga patah kaki. Kate naik angin lalu memarahi Hisyam dan mengugut untuk melaporkan kepada polis
Kasyah bekerja dengan rakan niaga Sofean, setelah berhenti kerja. Kate pula ke Afrika Selatan untuk urusan perniagaan. Ketika inilah Sofean memasang perangkapnya Zahirah dibayar untuk menggoda Kasyah hinggakan dilihat oleh Firdaus, pengurus tempatnya bekerja. Sofean dihubungi dan diceritakan segala apa yang berlaku
Sofean menyarankan Kasyah dibuang kerja dengan serta merta. Inilah rancangan terbaik Sofean memerangkap Kasyah. Kate amat terkejut sepulangnya dia dari Afrika Selatan, mendengarkan perkara tersebut
Kasyah cuba menjelaskan keadaan sebenar namun Kate berkeras untuk memutuskan pertunangan. Kasyah yang tidak bersalah, benar-benar kecewa dan pasrah. Kasyah menyerahkan takdir untuk menjelaskan kebenaran Masa berlalu, Athirah pun sudah menjangkau usia 2 tahun. Kasyah masih murung, begiru juga Kate. Kedua mereka terluka hati. Antara mereka masih ada rasa sayang yang menebal. Kate mengambil keputusan mengahwini Hisyam dengan hasrat menyakiti hati Kasyah
Kate tahu yang Kasyah amat menyintainya dan dalam masa yang sama ingin membalas dendam ke atas Hisyam. Meskipun kate mengahwini Hisyam, beliau enggan membiarkan tubuhnya disentuh Hisyam
Mereka tidur berasingan. Kate ingin mendera Hisyam zahir dan batin. Kate takkan biarkan suami ‘gay’nya menyentuh tubuhnya.. Sementara Kasyah, membesarkan anaknya dengan bantuan abangnya, Iskandar
Beliaulah satu-satunya abang yang dia ada. Iskandar yang telah bercerai terpaksa kembali semula ke rumah peninggalan keluarga yang diduduki Kasyah. Malangnya, selain bercerai, Iskandar juga tidak punyai pekerjaan tetap
Kasyah berusaha membantu abangnya itu sedaya mungkin, setidak-tidaknya berada disisinya. Suatu hari, abangnya itu meninggal dunia kerana kemalangan Anak kesayangannya, Athirah juga turut meninggal dunia tidak lama selepas itu kerana jangkitan kuku dan mulut. Kasyah kini tinggal sendirian, kesepian
Dia kehilangan segala yang disayanginya. Semua orang telah meninggalkannya. Kate pula nekad untuk meninggalkan Hisyam. Dia ingin bercerai. Inilah sebenarnya yang dimahukan. Dia ingin menyeksa Hisyam. Harapannya semoga Hisyam menderita sampai mati Ketika Kate minta Hisyam pergi setelah memfailkan tuntutan cerai, Hisyam merasakan dirinya bagai ditusuk sembilu tajam. Bagaikan terhiris jantungnya
Hisyam sangat kecewa dan serasa ingin membunuh diri. Hidup bagaikan tak bererti lagi baginya. Sofean terkejut mendengar keputusan Kate. Kate menyatakan kejadian sebenar tentang Hisyam dan sebab-sebab dia mengahwini Hisyam. Kini, barulah dia mengerti bahawa Kate selama ini tak bahagia
Beliau menyalahkan dirinya kerana menjadi punca memisahkan Kate dengan Kasyah. Sofean benar-benar menyesal. Kasyah perlu dicari dan menyatakan kebenaran. Kate terserempak dengan Zahirah lalu bertanyakan perkara sebenar terjadi antara keduanya. Kate yang mendapat tahu muslihat sebenar, mengadap ayahnya Sofean. Sofean terpaku, tidak menyangka muslihatnya terbongkar
Masa berlalu,Kasyah masih tetap menyayangi kate. Dia juga mengerti yang mereka berdua hanyalah mangsa keadaan. Suatu pagi tanpa diduga Kasyah menghubungi Kate semula Inilah permulaan indah untuk kisah cinta mereka yang tak akan menemui titik noktahnya...


TONTON FULL MOVIE ONLINE

Tuesday, 20 November 2012

Chucky Child's Play


Assalamualaikum,


Zaman budak-budak dulu cerita seram yang paling best bagi FD, semua cerita Chucky.



Rasa macam nak tengok dari first movie sampai yang last, Seed Of Chucky.
Siapa tau kat mana nak cari cerita ni kat online ek? FD dah try cari, tapi tak jumpa pun :(


CHUCKY HIDUP!!
Kalau FD kat sana pun confirm terkejut and lari laju-laju macam kena kejar dengan anjing. Hahaaa xD


Kalau korang tau nak cari kat mana, tinggalkan link kat ruang komen ek. Seriosuly! Sebab FD memang minat cerita ni dari kecik.

SPONSOR DOMAIN


*STICKY POST*
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK BACA ENTRI BARU

Assalamualaikum,

Farhan Ithnin
Encik Hanzs ni lah yang sudi sponsor domain yang aku pakai sekarang ni selama setahun.


Katanya nak bagi aku lebih bersemangat dalam blogging. Terima kasih Farhan :)
http://fb.me/MrHanzsCheeseCake



Dapatkan segera 7 rahsia turunkan berat badan + eBook 15 tips kuruskan badan !
▼ Download PERCUMA Di Sini ▼
http://cinta.my/RajaDiet



Tak tahu nak berniaga apa? Ini masanya untuk anda buat duit dengan bisnes produk kurus ! Dapatkan 8 teknik jual produk kuruskan badan kepada orang gemuk !
▼ Download PERCUMA Di Sini ▼
http://cinta.my/BisnesProdukKurus

Monday, 19 November 2012

Dapat 4 A's dalam UPSR


Assalamualaikum,

Adik FD yang berisi tu, hahaa xD

Nampak tak muka dia yang kemain excited dapat 4A's dalam UPSR tu? Haaa, nampak sangat kan?
Mak cakap yang cikgu sekolah tu kata yang sekolah diorang ada peningkatan. Makin ramai budak yang dapat straight A's dalam UPSR. Alhamdulillah :)

Adik FD tu memang belajar betul-betul. Rajin. Tak macam kakak dan abang dia. Hahahaa xD


Trafik Minggu #1


Assalamualaikum,

Ingat lagi dengan ENTRI yang lepas?
FD ada inform yang mungkin FD akan update entri tentang trafik setiap minggu. Nak tengok trafik okay atau tak. Kalau trafik maintain, nak buat ruang sewa iklan ^^v

*statistik minggu ini*


Alhamdulillah, masih boleh kekalkan antara 200 - 300 UV sehari walaupun macam menurun. 12 November tu tinggi sebab kecoh baru pakai domain. Hehe xD
Oh ya, dah seminggu guna domain. Lepas ni ada 2 anniversary lah untuk blog ni. Hehee :3


Terima kasih korang sebab sudi singgah kat blog FD ni :)

1st Giveaway by Nanie


Assalamualaikum,

*klik banner untuk meriahkan giveaway*
http://nanitheawesome.blogspot.com/2012/11/attention-first-giveaway-by-me.html


Tag:


Deadline: 29th December 2012 | 11.59 p.m.

Keputusan UPSR 2012


Assalamualaikum,

sumber: Google


Eh eh, bukan FD punya keputusan ye. Haaa, tapi adik-adik kat luar sana. Berapa ramai agaknya yang dapat 5 A's kan? Adik FD sekarang ni kat sekolah dia, tengah ambil keputusan UPSR dia. Cousin dia pun sama, ambil keputusan UPSR. Seronok ada cousin sebaya ni. Jadi bersemangat sebab nak tengok siapa yang hebat. Hehe.
Ntah apa lah keputusan UPSR diorang berdua. Tunggu diorang balik rumah je la.

##UPDATE: ADIK FD DAPAT 4 A's! ^^ alhamdulillah. kalah FD =='
Cousin dapat 1 A
Cousin kat Penang dapat 5 A's!


FD ada cousin sebaya, tapi tak rapat sebab dia lelaki -___-