Monday, 13 August 2012

Canon DSLR USB


Assalamualaikum,
Ni cerita kelmarin, tapi baru harini nak update. Aku memang suka update lambat-lambat. Hahaa xD takde la. Gurau je. Aku ni jenis busy walaupun tak kerja atau tak sambung belajar. Busy apa? Tak payah tau laa :p


#saje nak tayang harga sekali, hahahaa!


Nampak tak? Nampak tak? Comel, kan? Jealous la tu :p

Macam ni ceritanya;
Hari tu masa survey kasut kat Vincci, pergi kedai barang elektrik. Masa mak tengah cari alat rebonding rambut, aku nampak USB bentuk DSLR Canon ni. Lepas tu aku tunjuk kat abah, aku cakap yang aku nak. Abah pun suruh la akak yang kerja situ ambil USB tu. Aku pun belek-belek la tengok benda tu sebab nampak comel. Hihi :D tanya harga, dia kata RM59. Akak tu kata cuma ada 2GB. Abah kata sikit, tapi mahal. Akak tu cakap mahal sebab design dia.
Aku cakap kat abah dengan mak yang aku nak USB tu. Diorang tanya nak buat apa? Aku cakap la nak buat koleksi. Hahaa xD sebabnya sekarang kitorang ada DSLR Nikon D3100. Nak beli DSLR Canon takbole, ada USB pun jadi la. Abah dengan mak cakap lain kali je la beli. Sekarang kita cuma survey barang je. So aku pun okay la.

Kelmarin mak dengan abah keluar pergi bandar, beli makanan kat bazaar. Bila mak dengan abah balik, aku tengok abah keluarkan 'something' dari beg seluar Levi's. Aku tengok betul-betul benda tu, rupa-rupanya abah beli USB tu! Aku terus ambil USB tu dari tangan abah, abah dah terkejut sebab aku main rembat je. Hahaa! Abah tanya "eh, pesal?". Aku dengan slumber jawab "alaa, akak tau ni untuk akak. beli untuk akak en?". Mak dengan abah sengih-sengih je tengok anak dara dia excited dapat USB ni. Tehee :D
Thanks mak and abah :3


Haritu pernah join giveaway DSLR dari Blog Gajah. Tapi tak menang. Lepas tu nampak pula USB macam tu kat kedai. Alhamdulillah, jadi milik aku sekarang. Hihi :D

10 comments:

emy|farid said...

ohoiii cantekk n style. nak jugak!

Lelaki Ini said...

wah..
seronok la dia!
tapi betul2 cute la!

Cik Rongoks said...

comelnye usb tu.hukhuk

Dianaa said...

@emy|farid; kaaan? nak? beli sendiri, haha xD

Dianaa said...

@Lelaki Ini; hihi kan kan? memang seronok! :D

Dianaa said...

@Cik Rongoks; jyeahhh :D

adibahfaizah said...

Suka jugak benda ni. comel ! tapi knpe ade canon je ekk. tk prnh plak nmpk Nikon pnyer.

Dianaa said...

@adibahfaizah; hihi :D comel comel! erk, tu la. tak pernah nampak lagi brand Nikon.

zera eira said...

makk aihh, comeyy hokk!

Dianaa said...

@zera eira; kaaaaan? :D