Food

Menu sahur dan berbuka #1

July 24, 2012

Assalamualaikum reader,
Macam mana hari korang? Puasa penuh tak buat masa ni? Hihi :D aku pula alhamdulillah, untuk masa ni tak tinggal lagi walaupun aku tak bape sihat. Still puasa tauuu :p

Meh nak share sikit apa yang aku makan masa sahur dan berbuka selama beberapa hari ni :)

1 Ramadhan,
Sahur pagi tu makan ayam masak merah. Fav aku. Teheee :D ayam masak merah ni Along yang masak. Kitorang sahur kat rumah mak long kat KL. Ehem2, sedap tau Along masak ayam masak merah ni. Hee :D

Berbuka pula makan kari ayam. Berbuka kat kampung, ramai2 tau. Meriah gila. Best sangat2 bila dapat berbuka dengan family. Lagi2 big family :D

2 Ramadhan,
Sahur makan kari lagi. Tapi kali ni telur masak kari. Salah satu fav aku juga :D

Berbuka makan keropok Cheezels je. Sedih betul T__T sebabnya masa tu dalam kereta. Susah nak cari kedai makan yang terdekat. Tu pun dah kenyang tau.

3 Ramadhan
Sahur - Ayam goreng Ayamas. YUMMY! c(:

Berbuka - kari ayam, LAGI!

4 Ramadhan
Simple je sahur tadi. Cuma makan telur dadar dengan nasi taruk kicap. Tu pun dah cukup :)

Kali ni berbuka makan sedap. Nasi minyak dengan ayam berempah. Tu pun beli kat bazaar.
#kat sini susah nak cari bazaar yang terdekat ._.

Korang korang yang sihat walafiat tu jangan la mengada nak tinggal/ponteng puasa ea. Lagi lagi yang dah besar panjang. Malu la sikit wehh. Yang perempuan special sikit, tak puasa bersebab. Ngehehee :D


Bye!

You Might Also Like

4 comments

  1. sedap2 je mknan semua ! seb bek lah kte x tgk siang2. wehehehe :P

    ReplyDelete
  2. yallah sedapnyer kari ayam tuh..lama gila xmkn kari ayam hewhewheww

    do visit n follow
    http://myaleo.blogspot.com/2012/07/all-in-1.html

    ReplyDelete
  3. @♥ Cik Zack ♥; hihi tau takpe. kalau tengok siang2, nta2 batal nanti tak? haha :p

    ReplyDelete
  4. @Masmira Masri; yeke? esok makan la kari. hihi :D

    ReplyDelete