Pindah #2

June 16, 2012


Assalamualaikum reader,
Entry kali ni takde gambar sebab abah pi delete semua gambar yang aku dah tangkap masa hari nak pindah rumah tu. Brr -,- boleh pulak transfer gambar kat iPad, grr! mencik mencik!

Dsc_2028-copy_large
Kay, membebel panjang-panjang pun tak guna juga. Kalau aku rajin, aku ambil gambar kat iPad tu nanti. So buat masa ni cuma gambar yang tak berkaitan je la. Hahaa.
Pagi tu lori sampai awal, dalam pukul 9 pagi agaknya. Nta la, aku pun tak ingat sangat. Yela, dua minggu lepas punya cerita. Hihi :D nak tau tak? Barang tak muat nak sumbat dalam lori! :O tu pun dah banyak barang yang mak jual kat kawan. Kalau tak jual sofa, meja makan, mau pakai dua lori kot. Dah la nak jalan jauh. Gila, kan? Masuk barang kat lori sampai pukul 2 petang kalau tak silap aku. Lama gila wehhh! Sampai perut aku lapar -__-

168211_2974319290654_752164087_n_large
Dah lapar sangat, terus pi makan2. Mak pun dah bosan and lapar duduk kat atas. Hihi :D masa kat kedai mamak, nampak adik dengan kawan2 dia tengah celebrate nak pindah ni. Siap ada kek bagai. Hatoyyy, over betul diorang ni. Hahaa! xD aku pun takde sampai nak buat macam tu. Macam happy pula nak pindah tinggalkan kawan, nta pape je #sikit pun aku rasa apa masa nak pindah, SERIOUS! ._.

Habis makan, sambung kemas barang lagi. Kitorang gerak Terengganu naik Triton. Kat belakang pun dah penuh barang sampai takbole nak tutup. Ada setengah barang terpaksa tinggalkan kat rumah kawan mak. Ada masa turun KL, pi ambil #abah dah amik dua hari lepas. Ingatkan sempat la kitorang gerak pukul 5 atau 6 petang. Last2 gerak dalam pukul 8 sebab mak nak jumpa kawan dia. Diorang peluk2, nangis2, cakap2, salam then bla.

BYEBYE BANDAR SRI DAMANSARA, BYEBYE KUALA LUMPUR.
HELLO TERENGGANU!

You Might Also Like

4 comments

  1. welcome 2 terengganu!
    hehekk..
    ganu kat mane?
    leh jmpe..
    haha

    ReplyDelete
  2. @Ezy Chiaki; hihi thanks :D Ganu kat KT. Area Seberang Takir :) jom jumpa :D

    ReplyDelete
  3. hey pindah terengganu??? wah, ader jugak blogger duk dekat ngan kiter ehh. suke2

    ReplyDelete
  4. @Fara Tasya; hihi Terengganu juga ke? boleh la jadi kawan :D D takde kawan lagi ni kat sini

    ReplyDelete