Movie

Review movie: P2

May 18, 2012


Assalamualaikum reader,
tengah malam tadi aku tengok cerita P2 sambil makan nasi goreng #perlu ke bagitau? haha! Okay, serious cerita ni seram gila k? Cerita ni kat Astro, channel 131.

Sinopsis: It's Christmas Eve, Angela Bridges, an ambitious young executive, works late before she leaves for her family's holiday party. When she gets down to the parking garage, she discovers that her car won't start. Her garage is deserted and her cell phone doesn't get a signal underground. When Thomas, a friendly security guard, comes along and offers to help, Angela nervously accepts his gesture of good will. Soon after a failed attempt to start her car, he invites her to stay and share a small Christmas dinner he's preparing in the parking office, but she laughs it off. Angela doesn't realize this is no laughing matter. Thomas has been watching her closely--for months. His dinner invitation is not optional. If Angela wants to live to see Christmas morning, she must find a way to escape from level P2 of the parking garage.
Seriously, cerita ni ngeri gila k. Thomas tu security guard yang psiko gilaaaa! Kesian kat Angela. Angela ni macam terperangkap kat bangunan tu, lepas tu dia cuma kat tempat parking kereta. Thomas yang buat dia terperangkap sampai Angela tak sempat nak balik rumah nak celebrate Christmas dengan family. Rasanya Thomas ni psiko nak berkawan dengan Angela sebab Thomas selalu tengok Angela senyap-senyap. Paling ngeri part Thomas bunuh lelaki yang menggatal dengan Angela. Thomas langgar lelaki tu banyak kali sampai mati, nampak tulang belakang segala. Eeeeee! Seram gila ah! Sampai adik aku si Sarah pun takut nak tengok.

Korang yang ada Astro tu, try la tengok nanti kalau ada siaran ulangan. Astro kan banyak kali buat ulangan, hihi :p tengok ending cerita tu puas hati la juga. Tak rugi tengok dari mula sampai habis. Cuma korang kena jenis yang berani la. Aku tengok pun kejap-kejap tutup mata. Takut sangat :'D

You Might Also Like

2 comments

  1. ha ha ha..sm tak tengok sebab x beli channel tu sedih..:(

    ReplyDelete