Novel

Review Novel: Ngeri

May 14, 2012 Fatin Diana 9 Comments


Assalamualaikum reader,
Kali ni aku nak share dengan korang cerita novel NGERI ni.
Sinopsis: Joanne, Samuel dan Rehan tiga sekawan mahasiswa filem yang bercita-cita besar untuk maju sehingga ke Hollywood. Kegilaan mereka: menghasilkan skrip-skrip yang menampilkan pembunuhan sadis.
Skrip-skrip mereka selalunya ditolak oleh profesor, yang merasakan ceritanya tak berasaskan logik. Namun, segalanya berubah menjadi menggerunkan apabila berlaku siri pembunuhan sebenar yang mirip skrip-skrip mereka.
Trio itu saling mencurigai. Apabila pembunuhan semakin mendekati persekitaran universiti, keadaan bertukar cemas. Adakah pembunuh NGERI itu sememangnya salah seorang daripada mereka?
Bila aku baca je sinopsis novel ni, aku terus minat nak beli. Maklum la, aku tak pernah beli novel seram. Asyik novel cinta je. Nak juga baca novel seram-seram ni. Bila baca novel, kita mesti berimaginasi, kan? Haa, bila part bunuh-bunuh tu, memang NGERI habis la wa cakap lu. Aku sendiri rasa geli + mual part pembunuhan yang kedua. "Kes Bunuh Ala Pinocchio", tu la tajuk kedua dalam skrip yang Samuel buat. Eeee! Ngeri gila weh, tak tipu. Dah kata pun macam Pinocchio, mayat tu tergantung macam boneka. Total semua skrip yang ada, dalam 4 skrip. Macam mana cerita dalam skrip tu jadi betul? Korang pi la beli novel NGERI ni. Hihi :D cuma ending dia kureng sikit la bagi aku sebab orang yang bersubahat dengan pembunuh tu tak kena tangkap.

Lepas ni nak baca novel lain pula, tapi tak tau bila. Dengan busy packing barang nak pindah lagi, haihhh. Letih letihhhh.

You Might Also Like

9 comments:

Myra Azraff said...

tengok cover novel pun dah seram...*jantung luruh =='

Tengok gambar tu pun da seram..=.=

Dianaa said...

@Myra Azraff; hee :D baru cover novel :D

Dianaa said...

@Apeach Blogspot; hihi nak try baca?

wah sm baca un dh nmpk menarik nie..best2...dh ada kat pasaran ka?

Dianaa said...

@Selendang Merah; hee, memang best! :D eh, mesti la. ni pun FD beli kat pesta buku :D

shandye. said...

ngeri mmg best. one of fixi's good novel... hehehe...

[http://ngomelsikit.blogspot.com/2011/09/193-siri-ulasan-buku-08-ngeri-karya.html]

Dianaa said...

@shandye.; erk! penulis BISIK komen entry kita la, muehehee :3 novel FIXI memang best pung :D

Ada sambungan lg rasa nya cerita ngeri ni...mangsa dan obsesi...