Movie

Review movie : Dark Flight

April 16, 2012



Sinopsis; Dark Flight 3D menceritakan tentang seorang Pramugari bernama New yang selamat dari kecelakaan pesawat 10 tahun lalu. New selalu merasa dihantui oleh arwah para penumpang pesawat yang menunjukkan sepertinya Ia lah yang menjadi penyebab dari kemalangan tersebut. Setelah sekian lama, akhirnya New pulih dari traumanya dan memutuskan untuk kembali menjadi pramugari. Tetapi saat penerbangan pertamanya, New mulai merasa ada kejanggalan. Pesawat dan seluruh isi kandungannya ternyata sama dengan pesawat yang ditumpanginya 10 tahun lalu saat kemalangan. New saat ini dihantui oleh terror yang paling mencekam dalam hidupnya. Hantu-hantu yang selama ini mengikutinya masih terus menghantuinya diatas pesawat tersebut. Sayangnya, tidak ada yang boleh Ia lakukan sekarang kerana pesawat telah 'mengudara' dan nyawanya kembali menjadi taruhan ...

Pada pendapat aku jalan cerita dalam movie ni memang seram habis! Serious, tak tipu k. Aku tengok sampai tutup mata, punya takut la aku tengok movie ni. Orang Thai memang pandai buat cerita hantu. Sebab tu aku suka tengok cerita hantu yang Thai punya.
Aku nak share jalan cerita ni, kang tak syok pula. Better korang pergi tengok sendiri. Mau dengan korang korang sekali tutup mata macam aku. Hahaa! Btw, cerita hantu ni ada lawak juga sebab ada bapok dalam cerita ni. Bapok tu yang buat cerita seram ni jadi lawak sikit, hihi! :D
Eh dah la, taknak cerita kat korang. Hahaa! Pi serbu panggung yang terdekat, muehehe :D


Bye! ;)

You Might Also Like

6 comments

  1. @Apeach Blogspot; memang best pun. pi tengok cepat :D

    ReplyDelete
  2. thai kalau buat filem seram.. memang power.. semua filem diorang boleh bikin alkisah takut wooo..

    ReplyDelete
  3. @Al Kisah; tau takpe. semuanya seram2 :D

    ReplyDelete
  4. bagi anys banyak kesian je dlm movie ni . haha . tak minat cerita hantu . takut :( hihi

    ReplyDelete
  5. @Isha Sams; kesian sbb ramai yg kena bunuh en. mmg seram gila cite ni

    ReplyDelete