PLKN

Preparation untuk PLKN

April 20, 2012


Assalamualaikum reader,
Semalam ada sorang kawan dalam dunia blog ni request buat entry pasal PLKN. Nama dia Mai. Dia dapat PLKN kat kem Melaka. Macam aku juga cuma tempat lain. Hihi :D Kayy, hari ni baru nak update sebab semalam rasa letih sangat lepas balik dari lepak. Muehehee :3

Rasanya mesti budak-budak yang dapat kumpulan 2 siri 9/2012 dah dapat surat and buku yang dia tulis apa yang korang perlu bawa, kan? Haa. Korang ikut je arahan diorang tu but make sure korang bawa baldi. Masa aku dulu, menyesal weh tak bawa baldi, serious tak tipu k? Susah gila bila takde baldi sebab nak letak baju busuk kotor pun tak tau kat mana. Tak kan nak terperap je kat tepi katil, kan? Hihi! :D lagi satu nanti senang bila nak basuh baju yang belambak tu. Selalunya basuh baju bila hujung minggu sebab hujung minggu je free #tu pun kalau masa lawatan keluarga tu, family korang tak datang. Kalau untuk baju PLKN, korang boleh hantar dobi. Aku sarankan korang basuh sendiri je la melainkan kalau korang betul-betul malas nak basuh baju tu sendiri sebab kalau hantar dobi pun, takde la wangi mana. Ngehehehee :3

Tumblr_leh2znjr3b1qau5hto1_500_large
Lagi satu yang penting sangat sangat! Tak perlu la korang bawa beg besar gedabak macam dalam gambar kat atas ni. Serious leceh gila doeeeee! Sebabnya bila korang bawa baju banyak-banyak, dah confirm confirm la jadi berat. Masa aku dulu, aku bawa beg tu la. Menyesal tak sudah kau bila bawa beg tu. Kalau korang nak bawa beg macam tu pun, tak payah la korang bawa baju banyak banyak. Dulu aku pun bawa baju kemain banyak, tapi pakai sikit je. Baju kurung and baju melayu pun penting tau bagi yang Muslim. Kalau seluar jeans, korang lupakan je la. Memang takbole pakai, tapi budak lelaki boleh la. Better korang bawa seluar track je, lagi bagus sebab kat sana memang pakai seluar track je.

Image1xl_large
Kalau rasa nak dengar ceramah dengan JL, bawa la baju sexy ea?  Muahahahaaa! xD takde la. Better korang yang perempuan ni, bawa baju lengan panjang. Kalau nak sexy pun, masa dalam dorm je. Paling tidak pun, korang pakai la cardigan. Kat sana memang kena pakai tudung. Nanti nampak pelik pula kalau pakai tudung tapi pakai tshirt lengan pendek, kan? Dah macam hape je rupanya.

430653_319574424766337_100001413464576_856954_983719707_n_large
#comel pula kasut dalam gambar ni :3 siap ada sayap pula tu. omey gila! :D
Lagi satu bab kasut. Korang bawa selipar cuma untuk ke tandas. Kalau masa kat luar kawasan dorm, memang kena marah dengan cikgu la kalau korang pakai selipar. Bagi budak lelaki, diorang pakai kasut sport or kasut PT #means kasut yang PLKN bagi. Bagi perempuan pula, aku sarankan korang pakai flats la. Kalau bukan flats pun, korang pakai kasut sport je. Tak kan nak pakai kasut PT kot? Tak style la. Mueheheee :3

Rasanya tu je la basic yang korang kena tau and tu je la yang aku sarankan kat korang. Hihi! Dah cukup la kot. So sampai sini je la k?
Untuk yang dah nak pergi kem tu, good luck! Untuk yang kumpulan 3 nanti pun good luck k? Jangan risau, kat sana memang best cuma 1st and 2nd week je macam bosan sebab tak bape meriah sangat. Okay la, byee! ;)

You Might Also Like

15 comments

  1. teringin nk rse g plkn... tp dh tua xlyk nk g =P

    ReplyDelete
  2. @aimi; alahai, kenapa masa muda2 tak try? bole buat rayuan :3

    ReplyDelete
  3. sarah dapat pggilan ke 2 ni.. tapi..tapi..x leh pergi.. sedih.. :'( trpaksa tangguhkan lak coz dah dpt twran belajar..kne la pergi study dulu..

    ReplyDelete
  4. hahaha thanks dear. terharunya buat entry special nih siap ada nama lagi :p okay i lebih bersedia daripada semalam . haha

    ReplyDelete
  5. @Pwincess sarah; alaa, sedihnya. rugi oh tk pergi. sambung belaja kat mana?

    ReplyDelete
  6. @Roxy's; ngehehee xD bagus la kalau dah ready :D nnt kat sana bawa la camera, buat kenangan bergambar kat sana :D

    ReplyDelete
  7. rindunye plkn..best..x rugi pegi..nnt mst sedih bile dah habis

    ReplyDelete
  8. @cik najihah; tau takpe. memang menangis la bila dah nak habis kem tu.

    ReplyDelete
  9. Xpernah dpt plkn pun.xda nasib.T_T

    ReplyDelete
  10. Tak pernah dapat rasa PLKN...kekadang, nak jugak merasa.

    ReplyDelete
  11. @ZaroL; bole je kalau nak merasa, tp jadi JL la kat sana :D

    ReplyDelete
  12. thanks for the tips akak :D ngehehee..

    ReplyDelete