BE

Tips macam mana nak dapat BE :)

March 09, 2012


Aku nak share tips macam mana nak dapat BE dari encik Nuffnang ni. Suka tak? Suka tak? Yeayy! Hihi! :D check this out blogger ;) #klik gambar untuk lebih jelas k


Yang ni UV untuk bulan lepas. Takde la cecah beriban. Nak dapatkan 500UV seminggu pun semput tau. Hahaa! xD

Last week punya.

Minggu ni punya.

  • Berdasarkan gambar kat atas ni, korang faham2 je la ek. Korang kena make sure yang korang punya UV untuk sehari kena lebih dari 50UV. Tu paling sikit tau. Tapi memang kena maintain la. Jangan sehari je 50 lebih UV, hari lain sikit sangat. Maybe kalau makin banyak UV, lagi bagus ;) tengok la blogger otai semua tu. Diorang punya UV sehari kemain, beribu tuuuu! Aku nak cecah 100UV pun susah tau.

#tips; kalau jenis yang bukan blogger tegar atau jarang update, korang kena la rajin blogwalking ;)



  • Update survey setiap minggu. Kalau rasa macam malas, dua minggu sekali pun boleh la. Jangan malas malas k? ;) kat situ nanti korang cerita la blog korang tu pasal apa.

#tips; buat ayat yang menarik kat kotak jawapan untuk soalan nombor 13. Kat situ nanti la diorang akan nilai and letak iklan diorang kat blog korang ;)


  • Rajin2 la hantar tiket kat Nuffnang. Hantar tiket ni kira macam korang contact dengan Nuffnang. Hantar je tiket apa2. Macam tanya diorang macam mana nak dapat BE ke, apa ke. Pape je. Dah dapat BE kang, hantar tiket kat Nuffnang, cakap terima kasih. Jangan sombong pula. Muehehe :3 hantar tiket ni setiap minggu atau pun dua minggu sekali ;)


Haaa, tu je la tips yang aku nak share. And benda ni juga la yang aku cuba kekalkan. Alhamdulillah, dapat la juga BE walaupun tak banyak mana. Nak dapat 25sen pun semput tauuu! Hahaa! Dekat setahun aku blogging ni, baru dapat RM20 lebih. Sikit je en? Tapi kira okay la daripada tak dapat langsung. Walaupun tak dapat income yang banyak, ada untungnya juga join Nuffnang ni. Masa birthday nak dekat, Nuffnang ni baik hati bagi tiket wayang. 4 tiket wayang tauuuu! Tu yang aku suka, hihi! :D

Selain korang cari side income dengan Nuffnang, korang boleh cari side income kat ChurpChurp and Says.my juga ;) cari side income sambil blogging, kan untung tu.

Paling penting untuk dapat BE, kena banyak berSABAR! Tu penting k. Orang yang banyak bersabar ni la yang akan dapat ganjaran. Tak gitu? Teheee :D so untuk korang semua, selamat berblogging! ;)


Adios! :D

You Might Also Like

29 comments

  1. patient is the key word but can't share says.my else you will switch from glitterati to normal :(

    I'm also on BE hope you can support by visiting
    http://singingocconut.com
    and
    http://naththinks.blogspot.com

    Thanks in advance :D

    ReplyDelete
  2. @Nath; yeah, its true ;) I'll visit your site :)

    ReplyDelete
  3. @Boni JLL3; BE ni Buffered Earning. Side income sambil blogging ;)

    ReplyDelete
  4. owh..ok..hahaha..selama ni saya abaikan je benda2 ni..hehe..thanks 4 the info k..selamat menerjah entri saya.. follow sini :)

    ReplyDelete
  5. @Boni JLL3; hihi! takpe, skrg pun dah tau en. nnt cuba la ikut tips tu ;) thanks btw :)

    ReplyDelete
  6. ok..da try da..thanks tau..rupanya kena selalu update ek..hehehe..saya tak pernah buat benda tu selama pasang iklan nuffnang

    ReplyDelete
  7. @Boni JLL3; hihi! you're welcome. laa, yeke? rugi betul la. saya tgk blog awak tu ramai dtg. mesti byk UV en :D

    ReplyDelete
  8. hahaha.tak ada lah..biasa2 je..hehehe..mungkin tak ada rezeki kot untuk sebelum2 ni..tp alhamdulillah lah terbaca entri awak ni..thanks once again k :)

    ReplyDelete
  9. @Boni JLL3; hihi! maybe. hee takde hal la. sharing is caring, kan? muehehe xD

    ReplyDelete
  10. hahahaha..ok2..betul tu.. :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah tambah ilmu . dah lame cri tips yang nie taw . baru jumpe . tengs budak kiutmiut :D rajin2 follow blog Fyza taw :D

    ReplyDelete
  12. @hahafyza; hee bagus la kalau ada yang memang nak tips BE ni. my pleasure ;)

    ReplyDelete
  13. owh mcm nie...x pa2 sm try dulu lau berjaya bsm belanja mkn choki2..hehe

    ReplyDelete
  14. @Selendang Merah; hihi! choki2? yeayy! haha. pun boleh la :D asalkan choco<3

    ReplyDelete
  15. ya meski saya kurang sedikit ngerti bahasanya tapi bagus bagus,
    gudangkoleksi.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Masa Salwa dekat UiTM, jarang update. Trafik tak tinggi. Sikit-sikit je. Tapi dapat BE sampai 6 tengah running.

    Dulu mase trafik tengah tinggi, BE 3,4 je.
    Bagi pendapat Salwa, trafik tak tinggi pun boleh dapat BE yang banyakkkkkkk.
    :3

    ReplyDelete
  17. @salwaismail; tapi blog Salwa UV paling koman pun bawah 1k, kan? blog Salwa ramai singgah, mesti kdg2 UV maintain. dapat la BE. rezeki Salwa la tu ;)

    ReplyDelete
  18. ye ea camni? tapi nuff nak kasi siggit pon susah :3

    ReplyDelete
  19. @Areliff; belum cuba belum tahu, kan? ;)

    ReplyDelete
  20. @Nyue; cuba ikut tips. insyaAllah dapat ;)

    ReplyDelete