Basic

Tutorial : Mana nak dapatkan Blog ID

March 19, 2012 Fatin Diana 2 Comments


Okay, untuk yang nak buat button follow yang menggunakan gambar atau pun menggunakan simbol yang lain, mesti kat tutor tu ada tulis "PUT YOUR BLOGID HERE". Kan kan? Aku cuma nak ajar macam mana nak cari blogID je. Muehehe :3

Firstly mesti la kat dashboard tu kan. Kat situ korang klik je mana2 antara new post ke, edit post ke, design ke? Mana2 je. Macam aku, aku klik edit post.


Gini la rupenye. Korang tengok kat atas tu. Kat url tu. Haa, kat tepi tu nanti keluar la korang punya blogID. So itu la blogID korang :D muehehe, simple je kan?


Bye! :)

You Might Also Like

2 comments:

Ezad Skytech said...

sy paham cikgu...heee~

Dianaa said...

@Ezad Skytech; erk, cikgu? HAHA. bagus2 :p