Saturday, 10 September 2011

Hantu Bonceng Full Movie


Aku tengok movie ni dengan Zhariff, Farith and kawan² diorang yang lain petang tadi.

Aku nak tengok movie ni pun pasal aku minat Zizan♥ hihi >,< okay, stop merepek.
Cerita ni starting dia boleh tahan la. Part yang paling best time Am (Zizan) pegi kat tempat kerja awek dia si Halimaton(Jue). Si Am ni dok panggil awek dia baby, baby baby. Sekali tu awek dia hempuk buku and cakap "BABI!". Hahaha! Sumpah lawak k. Lagi satu part time Am kat tempat kerja dia, dia bawa kawan² dia. Lepas tu dia punya speaking tu, hoho! Lawak ah. Banyak part lawak², serious best. Tak rugi la tengok movie ni. 1 part je yang aku tak berkenan. Boleh pula si Yus RL tu ada dalam movie tu =,= #dari dulu lagi aku tak minat Yus, tak tau kenapa.
#ni last tengok movie. lepas ni tak tengok movie sampai bulan 12 :'(

Tonton Hantu Bonceng Full Movie

Domo lagi♥


Malam semalam #8 Sept, aku dengan family pergi beli barang untuk preparation PLKN ahad ni. Beli barang kat area Selayang Mall je. Then rasa macam awal lagi, abah plan nak pergi uptown pula. Mula² lalu kat area Gombak, tapi kat situ macam tak ramai yang niaga. Aku ajak abah pegi Danau, lepas tu ayat sikit "lepas ni akak nak pegi PLKN dah". Abah diam je, terus drive pergi uptown Danau Kota. Sampai je kat sana, abah cakap "haa, sampai dah. kesian kang nak pegi PLKN dah". Sebenarnya dah lama aku nak pergi Danau, tapi abah tu payah sangat nak pergi. Susah nak cari parking katanya. Sampai sana dalam pukul 11, ada parking. Nasib baik ah en.

Jalan² kat situ, aku nampak SUGAR GLIDER! Memang excited gila aku tengok binatang tu, SERIOUS! Comel gila wehhhh! Ada baby pula tu. Aww, so cuteeee! Aku tunjuk kat mak and abah binatang yang aku pernah cerita kat diorang tu. Mak dah geleng kepala, maknanya dia tak bagi. Mak cakap "eeee, kalau orang tu bagi percuma pun mak taknak!". Huwaaa :( comel a binatang tu! :'(
#k, banyak merepek. padahal bukan cerita ni yang aku nak share, takde kena mengena dengan tajuk :'D

Tengah jalan², Darlina ajak pergi satu kedai ni. Dia nak beli hadiah untuk birthday kawan dia. Dia beli note book untuk kawan dia. Aku pula tengok barang yang ada kat situ. Lepas tu aku nampak kipas Domo!


Haaaa! Ni la kipas tu. Aku tanya tokey kedai tu, dia cakap rm3. Aku cakap yang aku nak kipas tu. Darlina cakap "pergh, senangnye ang". Aku jawab "senang a sebab pakai duit sendiri". Aku beli barang, aku tak minta duit mak aku and kalau aku betul² minat, aku terus beli tak fikir apa. Ngehehe xD


Sarah ni pun suka sibuk. Tak habis² "atak, nak domo". Kadang² Sarah ni suka sakat aku. Dia ambil plushie Domo aku kat bilik, dia peluk plushie tu sambil tunjuk kat aku and cakap "aya punyeee" dengan muka bangga dia tu. Hahaa! xD

#semuanya perli aku pasal nak pergi PLKN ahad ni =,=


Bye! :)

Thursday, 8 September 2011

22 tahun?!


Tadi nampak ada sorang facebooker ni publish satu application kat FB. Aku tengok macam menarik. So aku pun nak try la.
Hasilnya kat bawah ni,


Aku nampak macam 22 tahun ke?! Eeeeee! Facebook ni PENIPU! I hate youuu! Hahahaa! Gedik je nak emo lebih. Kawan² kat facebook kata muka aku macam form4. Muda sangat la pula en. Hahaa!
Eh, kalau korang nak try juga klik je kat SINI. Teheee :D


Bye!

Justin and Jeremy | Bruno Mars



Tadi Sarah buka youtube and aku taip la "the lazy song" sebab dia memang suka sangat dengan lagu ni. Kalau dia sebut "nyet", aku faham dah la. Lepas tu aku biar dia tengok video monyet tu. Kalau lagu stop, selalunya Sarah klik button play tu lagi. Tapi tu dulu, sekarang ni dia dah pandai pilih lagu mana yang dia nak. Tadi time dia tekan video tu, video ni. Last² aku tengok video kat atas ni. Dia gabungkan video tu. Tengok macam ni baru nampak smart. Jangan risau, part budak tu buka seluar dah censore ;) cuba tengok betul², sama en? :D
#kali ni nak update blog puas², ahad kang takbole update blog sampai bulan 12 :(


Bye! :)

Wednesday, 7 September 2011

Pocong Ngesot




Tadi lepas balik dari Wangsa Maju, aku terus control tv. Ngehehe xD lepas tu tengok la ada cerita menarik ke tak. Buka channel 952, ada tajuk Pocong Ngesot. Aku pun terus tekan OK la. Tengok cerita hantu siang², memang tak rasa apa la en. Time aku baru buka tu, cerita dah start 20 minit macam tu kot. Tak sempat nak tengok awal². Aku tengok cerita ni sorang². Adik aku sibuk main iPad. Abah dengan iPhone dia kat bilik. Mak aku tengok Sarah khusyuk main iPad tu.

Aku tengok cerita hantu ni tak seram langsung. Lawak ada la, serious! Mak aku ajak keluar pun aku taknak sebab nak layan cerita indon tu. Mak cakap "ang gelak la sorang² tengok cerita tu". Memang aku gelak sorang² pun, takde sape nak temankan aku tengok cerita hantu indon tu.

Cerita ni pasal si Asep jumpa dukun sebab apa nta, tapi berkaitan dengan couple la #aku tak tengok starting cerita ni. Asep ni dari kampung, dia duduk dengan lagi 3 4 orang lelaki kot. Lepas tu diorang kena kacau dengan posong ngesot and dua toyol. Oh ya, ada sorang pondan duduk dengan lelaki² tu. Pondan tu yang buat cerita hantu tu jadi lawak. Dah la pondan, gagap pula tu. Hahahaa! Memang takbole lupa la. Eh, terlupa pula. Ada 3 orang perempuan dalam cerita ni. Perempuan tu pun kena ganggu dengan hantu² tu juga.

Part yang buat aku gelak bila salah sorang lelaki tu nampak pocong, then pocong tu boleh pula jelir lidah. Lelaki tu pun balas jelir lidah. Tak pasal² lelaki tu macam sawan, asyik jelir lidah je. HAHA! Sumpah lawak k. Lepas tu lelaki tu terserempak dengan pondan tu. Lelaki tu macam nak jilat je keje dia. Pondan tu dah gelabah, pondan tu tolak kepala lelaki tu and arahkan ke punggung dia. Sekali tu, hamek kauuu! Pondan tu kentut kat muka lelaki tu. HAHAHAHA! Lagi satu part pondan tu kentut kat muka pocong tu pula. Lawak gila, kan?

Tapi ending cerita ni macam blur. Semua orang berkumpul kat hutan, then ternampak pocong tu. Diorang takut and lari, terus the end. Pelik en? Korang yang ada langgan channel box office, try la tengok cerita ni. Seriously tak seram, lawak ada la.


Bye :)

BE ke tiga dari Nuffnang | Darlie ASW


*tak clear? klik la :3

Tiba² rasa nak tengok Nuffnang. Bila klik kat earning, FUYO! Hahahaa! Suka gila akuuu! Pasal apa? Pasal BE aku bertambah lagi satu. Yang Darlie tu haaa! Yang ada anak panah aku tunjuk tu. Nampak? Nampak? :D
Hohoo! Excited gila ni! Hihi! Aku takde 3 bulan kang, korang klik la mana² iklan yang timbul nanti ea :3


Bye! :)

Tuesday, 6 September 2011

Barbeque



SELAMAT HARI RAYA! :3

Sebenarnya takde idea nak update apa kat blog ni. Lepas tu tengok² gambar time raya. Terus idea muncul. Hihi! Biar la cerita ni macam dah lama, tapi aku tetap nak share. Bwekk! :p

Raya ke dua hari tu still kat Beruas, Perak. Kampung belah mak. Kat Beruas memang meriah! Sebab ramai gila orang. Adik beradik mak ada 11 orang. Yang dah kahwin 10 orang and 9 pasangan dah ada anak. Haaa, mesti la ramai en? Meriah tak, meriah tak? :D
Raya ke dua, malam tu diorang plan nak buat barbeque. Woot woot! Suka gila k! :D
Malas melalut panjang, jom tengok gambar² yang aku nak share ni :3


Time ni dah habis bakar hotdog and tengah bakar udang.


Budak² tengah main bunga api and mercun.


Orang sibuk kat luar, Along, aku and Sarah tengok tv. Cerita apa nta, aku dah lupa.


Anak² mak ndak and pak ndak. Kak long and kak ngah.
Ayah diorang polis, so anak² diorang ni pun jadi jenis lasak. Bukan macam budak² kecil yang lain agak lembik and manja :p


Bakar udang lagi. Udang banyak kot.


Haaa! Curi² main mercun!


Hotdog and separuh udang yang dah siap!
#hotdog tu aku dah gigit sikit :3


Semuanya menunggu makanan, hahaha! xD


Opah and tok wan makan udang je.


Budak kecil yang comel lote :3


Mak ndak, mak cik Ayu and mak teh
Diorang memang macam ni, pantang nampak camera. Takde camera pun tetap gila²! Haha xD


Bakar ayam pulaa! Ayam, my fav :3




Yasmin comel! :3


Besar tak? Besar tak? :D


Iera, Afini and Qila


Ayam lagi! :D


Ayam and udang :D


Makan makan! :D


Daging pula.


Haaa! Nampak sedap en? :D
#tapi aku tak makan daging


Makan sampai rasa nak terberak sebab perut dah penuh sangat. HAHAHA! xD


Bye! :)

Monday, 5 September 2011

Beraya kat rumah Ali :)


Ni cerita 3 September, hari sabtu.

Rara and Ali
#comel kan diorang ni? :3



FD and Ali
#aku nampak gemuk T__T
Bergambar dengan Ali ni pun sebab Ali yang minta. Ikutkan, memang aku segan ah en.


Masuk bilik Ali, then macam biasa ayah dia tanya Ali kenal ke tak sape yang datang. Ali jawab "kenal, Rara dengan Diana". Ali bagitau ayah dia yang aku ni kakak angkat dia #time tu dia speaking. Dia cakap macam ni "ni Diana, adopt sister Ali". Time borak dengan Ali, memang meriah. Ali banyak cakap sekarang ni. Lagi satu asyik speaking je, hebat en? Hihi! Ayah dia masuk bilik and time tu ayah dia smoke. Ali suruh ayah dia buang rokok tu, dia cakap tak bagus. Ayah dia macam malu, lepas tu senyum. Hahaa! Dulu time Ali sihat, dia smoke juga. Aku nasihat suruh berhenti merokok, dia taknak. Sekarang dia pula cakap kat ayah dia, haha xD

Tiap kali kitorang datang jumpa Ali, dia mesti tanya pasal Krel. Ergh! Bosan gila aku time tu tau tak. Bukan aku nak marah Ali, tapi Krel tu. Bila orang ajak pegi rumah Ali, asyik busy je =,= sape tak menyirap en. Kesian kat Ali kot. Ali tak habis² cakap yang Krel tu kawan baik dia, bestfriend dia. Tapi bagi aku, Krel tu takbole pakai =,= #sorry Sha sebab kutuk BF you. K, malas nak emo lebih. Bukan boleh ubah keadaan pun. Ali cakap best bila Krel datang rumah dia. Aku tanya la "kitorang datang ni best tak?". Dia cakap "akak datang best, best". Haa, nasib baik! Kalau cakap tak best, aku taknak datang dah! #ugut ni! haha.

Tiba² N call. Habis OTP, Ali tanya sape yang call. Aku bagitau la N*** yang call. Ali cakap macam pernah dengar. Terkejut gila aku! Hihi! :'D Ali pernah dengar nama tu, tapi tak pernah jumpa orang tu. Lepas tu Rara bagitau yang Rara dah jumpa N tu. Dah lama sikit tu, tiba² Ali cakap "akak comel la". Aku terus gelak and cakap "mana adaaa". Then Ali cakap "sebab tu la N*** suka akak". Ah sudahhh! Budak ni tak padan dengan sakit, sempat lagi nak ngusik aku. Hahaha! :D

Rara tanya Ali, "Ali ingat tak Ali accident dengan sape?". Ali ingat lagi rupanya. Ali cakap orang tu yang buat dia jadi macam tu. Nampak juga dia macam marah. Lepas tu Rara tanya lagi "Ali tau tak dia kat mana sekarang?", Ali tak tau. Rara bagitau la orang tu ada kat satu tempat ni. Ali terus suka! Hahaa! Bagus²! :D


Banyak yang kitorang borak, tak kan nak cite semua kat sini kot. Letih jari aku nak menaip tau! Hahaa xD

#perbezaan sebelum and selepas.
Semalam aku tengok gambar Ali, Rara baru upload kat FB semalam. Then mak aku tanya "sape tu?", aku jawab la "ni la Ali". Mak aku terkejut gila time tu. Mak aku suruh adik aku si Mirul tu tengok sama. Adik aku cakap "bapak lain gila sial!". Adik aku lagi ah terkejut sebab dia pernah tengok Ali sebelum ni, maksud aku time Ali tak accident lagi la. Mak aku suruh adik aku tengok sebab sebelum ni pun adik aku accident juga, muka tersagat kat jalan raya. Boleh bayangkan tak? Haaaa, ngeri k!

Awak, kamu, you and kau yang suka bawa motor laju² tu, tolong la bawa motor tu elok². Jangan la laju sangat. Accident kang, korang yang sakit. Kalau jenis yang memang suka sakit, pegi mampos dengan kau ah en. Tapi kalau korang jenis pro bawa motor laju², bagus la. Jenis yang noob tapi nak juga bawa laju², last² accident, padan muka kau. Lain kali jangan berlagak sangat.
#tu je nasihat aku untuk orang yang gunakan motor untuk kegunaan harian.


Bye! :)

Sunday, 4 September 2011

Selamat hari raya! #


Some photos to share with :')


Time ni adik aku tengah siap², hihi :D



Iera #cousin aku, form2. Dia baru belajar nak pakai shawl, aku tolong sikit². Hihi!



Baju warna oren tu Qila #cousin darjah 5, sebaya Darlina.
Qila tolong Darlina, aku tolong Iera :D
#aku bukan expert sangat pun pasal shawl bagai ni :3



FD and ID
Baju kitorang sama kan? Teheeee :D



Mak teh dengan anak² dia dua orang yang berbaju kurung warna purple #Alya and budak yang tak mandi lagi tu #Yasmin, HAHA! xD


Salam opah and tok wan, dapat duit raya! :3


Kitorang berdua anak sulung :3
Aku panggil dia Along #Bazirah. Dia anak mak long aku. Cantik en dia? :p




Alang minta maaf kat parents dia. Time ni tok wan dah nangis², alang pun nangis juga. Aku dah sebak dah sebab gambar ni aku yang captured.



Along, Mirul #adik aku, mak cik Ayu.



Mak cik Ayu cakap "laki muda! laki muda!". Lepas tu sape nta cakap "laki muda, bukan imam muda". HAHA! xD



Time salam mak su cik, aku suruh adik aku cium mak su cik. Hahahaa!



Mak teh datang, mak teh yang nak cium adik aku. HAHA! Nampak tak yang mak su cik aku tu macam terkejut? Hahaa! Lawak k time ni.



Mirul tengah fikir nak cium ke tak, hahahaa!



Adik aku lambat sangat, aku datang kat mak su cik and cium pipi. Terus dapat duit raya :3



Mak su cik, Eicha and abang ngah #Azri.
Aku panggil dia abang ngah, dia anak ke dua mak long selepas along.



Haaa, tu along dengan mak su cik! :D



Lepas adik aku tengok cousin yang lain relax je laga² pipi dengan mak su cik, dia pun terus datang kat mak su cik. Nasib baik sempat captured! :D



ONE HAPPY BIG FAMILY!
#ada dua tiga family yang takde dalam gambar ni termasuk



Ni semua anak² opah dengan tok wan :D
Sebenarnya total anak opah and tok wan ni sebenarnya 11 orang. Tapi 3 orang takde. Yang takde pak cik Cici, mak su Noni, and mak uda.



Baiti #anak ke empat mak long. Dia ni form 3, tahun ni PMR. Wish her good luck ;)
Dia dengan aku ni agak rapat la juga. Maklum le, aku takde cousin yang sebaya. Solo k :p



Mak cik Ayu, pak cik Mie and Aidil.
Mak cik Ayu aku tu memang hyper sikit, haha!



Mak ndak dengan pak ndak ni memanjang sweet. Aku jealous juga tengok kadang² tu, haha!
#rasa macam nak kahwin la pula :3
##gatal gila! HAHA! xD



Mak ndak aku memang cantik, kan? :D



Lepas ambil gambar family, adik aku terus kira duit raya. Tersenyum tu wehhh! HAHAHA!



Adik gua la, macam korang tak kenal pula en. HAHA! Sarahhhhh<3
Bila aku tengok banyak kali, muka dia ada macam mak aku sikit. Hihi! :D



Dengan cousin lagi :D
#aku nampak ayu tak? HAHAHA! Perasan gila!



Betty, FD, Darlina



Kenapa dalam gambar ni adik aku posing macam poyo? =,=



Mat #Ashraf, anak ke tiga mak long, form5. Dia SPM tahun ni, wish him good luck! ;)
Big family panggil dia Mat. Kawan² dia panggil dia Acap :) aku dengan dia kira rapat la kot, nta la. Hahaa.



Dengan Along lagiii! :D



Kak ngah #anak mak ndak, Sarah #adik gua, Yasmin #anak mak teh.
Kak ngah and Sarah dah tukar baju, panas kot pakai baju kurung.
Sarah tu time orang bagi duit raya, dia bukan nak pun. Lebih suka main Ipad.


Rasanya tak terlambat lagi nak wish raya ni, kan kan? :3

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA SEMUA. MINTA MAAF ANDAI PERNAH TERKASAR BAHASA, TERASA HATI, TERGURIS PERASAAN ATAU APA² YANG "TER" LAGI LAH.

MINTA MAAF KAT BLOGGER AND FOLLOWER BLOG NI KALAU ADA MANA² ENTRY YANG BUAT KORANG TERKECIL HATI ATAU TERASA. TAKDE NIAT PUN NAK BUAT KORANG TERASA MELAINKAN AKU DAH MENTION AWAL². HEEEEE :D
#kalau nak duit raya, mai la datang rumah. pape hal contact je kat FB ;)


Bye! :)