Movie

Mission Impossible : Ghost Protocol

December 23, 2011 Fatin Diana 9 Comments



#hero dalam filem ni handsome :3

Eh, bukan nak cite pasal hero dalam filem ni tau, hihi. Semalam tengok movie ni dengan kawan2 PLKN aku. Firstly aku nak bagitau, aku tak pernah tengok movie Mission Impossible ni. Rupa2nya yang aku tengok semalam tu yang ke empat ea. Hahaa! Baru aku tau. Means dari first sampai ke tiga #rasa macam rugi je. lepas ni nak cari yang first sampai ke tiga. Aku fikir "Ghost Protocol" tu cite hantu sebab ada perkataan "ghost". Rupa2nya cite pasal agent yang ada misi.

Mula2 dalam pawagam, kemain lagi iklan. Punya la lama. Dalam setengah jam juga. Aku dengan Myra dah membebel kat dalam tu. Hahaha! Starting movie ni dah ada aksi tembak menembak. Then kena bebaskan Ethan(Tom Cruise) dari penjara. Part mula2 tu aku macam blur sebab memang tak tau apa langsung pasal movie tu. Sampai part macam tempat tentera, askar bagai tu, dah best sikit sebab kawan dia yang sorang tu. Hape nta namanya, aku tak ingat. Part tu dengan part Ethan nak terjun dari tingkap kat hospital, ada yang lawak sikit.





Part ni aku dah banyak bunyi. Aku asyik tanya Hambli. Si Ethan tu jatuh ke tak, apa semua la. Memang aku banyak bunyi time tu. Time ni si Ethan kat tingkat 130. Dia kena naik lagi 11 tingkat untuk apa nta, aku tak ingat. Dia kena naik dari luar, bukan pakai lif. Gila, kan?



Ni pula part Ethan nak masuk balik kat bilik dia. Memang suspen habis la sebab... Eh, taknak bagitau. Hahaa! Korang tengok la movie ni nanti. Tapi serious part ni suspen gilaaaa! Tak tipu punya. Time dah nak masuk bilik dia, kepala dia terhentak, tu pasal dah nak jatuh. Korang tengok la nanti movie ni. Lagi satu, ada laki tu pakai lens. Lens dia cool gila! Bole jadi macam scanner. Bukan tu je, bole detect orang sekali. Hebat en?


Time kat tempat tentera tu diorang gagal nak jejak laki yang wanted tu. Then kat hotel pun hilang jejak. Diorang kena pegi majlis ke party nta kat India. Perempuan tu je yang main peranan untuk dapatkan kod kat laki India tu.



Part ni pun aku banyak bunyi. Takut gila nak tengok laki tu terjun ke bawah. Dia kena ambil benda macam kad apa nta. Suspen juga part ni. Sampai aku cakap kat Myra "aku rasa macam tengok cite hantu doe". Myra pun setuju dengan aku. Takde a, aku tengok movie ni sampai tutup muka kot. Takut nak tengok, haha.



Cool gila kereta ni, kan? Memang smart habis la kereta ni!

Eh, kalau nak tau movie ni macam mana. Korang tengok la doe. Serious best gila! Tak rugi kalau korang tengok movie ni.

#lepak semalam tak captured satu gambar pun :(


Bye! :)

You Might Also Like

9 comments:

huwaaaaa
x tgk lagi niii
aisehhhhhh...

mikeyvio said...

aah. kwn2 yg g tgk sume bg 5 bntang utk movie ni. :D

hihi, dah tengok cite ni..superb~
memang suspend gle part yg tom cruise nk terjatuh banggunan tuh sampai terjerit..nasib baik sempat tangkap..huhu =)

Dianaa said...

Aimie : eh, cepat tengok movie ni! hihi

Dianaa said...

mikey : yeah, mmg 5start pun. best gila!

Dianaa said...

the fatso : tau takpe. mmg cuak habis tgk part tu. tp kesian, kepala dia trhentak.

intan said...

baru tengok tadi...suspen gila!!10 stars 4 dis movie..:)

Dianaa said...

Wah! 10 star terus ea? Hihi

tenku butang said...

panjang2 gak entri lama FD yea.. he3