Food

Jajan masa kecik² dulu

December 30, 2011


Semalam masa pegi kedai mamak kat area rumah, aku nampak satu jajan ni.

Jajan yang paket warna kuning, "koko". Aku nampak jajan tu la. Aku terus cakap kat mak "eh, susah la nak nampak jajan ni sekarang ni. kan mak?". Mak pun iyakan apa yang aku cakap. Mak aku terus cakap kat salah sorang pekerja tu "eh, saya nak beli semua ni. berapa ea?". Aku terus potong cakap mak, aku cakap ambil la paket yang baru, tak kan takde kot. Pekerja tu cakap takde, stock tu je yang tinggal. Hm daripada tak dapat langsung, rembat je la apa yang ada. Dalam paket tu ada 15 batang je. Takpe la, asalkan ada. Hihi!

Serious susah nak dapat jajan macam tu. Last aku makan masa sekolah agama, darjah 5 dulu. Lama kan? Haaa, tak tipu weh. Betul. Rindu gila nak makan jajan tu. Hihi! :D


Ni pula coklat payung. Jajan ni pun aku dah lama tak makan. Kat mana eh ada jual? Time kecik² dulu aku selalu makan coklat ni. Lepas tu simpan batang tu buat main bila bosan. Hihi! Murah je kot, dalam sekupang ke dua kupang nta. Benda kecik je pun, tu pasal murah.


Coklat ni aku jarang makan, tapi sedap la juga. 20 sen je.


Nasib baik jajan Nini ni ada lagi sekarang. Selalu orang jual pun kat pasar malam je, kan? Aku selalu makan yang coklat je, yang paket merah tu. Tak pernah try strawberry, kacang and coklat susu. Sedap ke?


NyamNyam ni ada banyak jenis en? Aku suka yang ni dengan yang biskut bentuk binatang tu. Sedap! Dulu sudu dia lain tau. Sekarang ni lain, macam pelik pula nak pakai mula² tu. Hee :D


Sekarang kat kedai aku jarang nampak yang perasa coklat. Banyak strawberry je. Tak best ah -,-


Roka peanut bar tu ada macam kinder bueno tak? Hihi! :'D


Cadbury ni fav sampai sekarang♥ hihi! Aku cuma makan almond and hazel nut je.


Dah jarang makan crispy. Tak bape minat kot.


Seketul dua kupang. Mahal en? Nasib baik sedap.


Sekarang kitkat ni dah jadi fav adik aku, Sarah. Dulu masa kecik² aku pun gila dengan kitkat ni. Hee :D


Apa makanan ringan fav korang pula? Share² la, hihi!


Bye! :)

You Might Also Like

5 comments

  1. semua yg d atas adlh fav! hehe
    dh lma tak mkn coklat.

    ReplyDelete
  2. Eh eh, sama pula kita ea. Hihi! Rindu nak makan jajan semua tu

    ReplyDelete
  3. jajan yg dolu2 yg suke keropok jagung.. lame x jumpe..

    ReplyDelete
  4. Haa, yg tu pun sedap. Manis en :D

    ReplyDelete
  5. aaaaaaaaa.. teman suka semua diatas.. hu2.. tp kadang mkn manis banyak2 pun x ok kan..

    ReplyDelete