Domo lagi♥


Malam semalam #8 Sept, aku dengan family pergi beli barang untuk preparation PLKN ahad ni. Beli barang kat area Selayang Mall je. Then rasa macam awal lagi, abah plan nak pergi uptown pula. Mula² lalu kat area Gombak, tapi kat situ macam tak ramai yang niaga. Aku ajak abah pegi Danau, lepas tu ayat sikit "lepas ni akak nak pegi PLKN dah". Abah diam je, terus drive pergi uptown Danau Kota. Sampai je kat sana, abah cakap "haa, sampai dah. kesian kang nak pegi PLKN dah". Sebenarnya dah lama aku nak pergi Danau, tapi abah tu payah sangat nak pergi. Susah nak cari parking katanya. Sampai sana dalam pukul 11, ada parking. Nasib baik ah en.

Jalan² kat situ, aku nampak SUGAR GLIDER! Memang excited gila aku tengok binatang tu, SERIOUS! Comel gila wehhhh! Ada baby pula tu. Aww, so cuteeee! Aku tunjuk kat mak and abah binatang yang aku pernah cerita kat diorang tu. Mak dah geleng kepala, maknanya dia tak bagi. Mak cakap "eeee, kalau orang tu bagi percuma pun mak taknak!". Huwaaa :( comel a binatang tu! :'(
#k, banyak merepek. padahal bukan cerita ni yang aku nak share, takde kena mengena dengan tajuk :'D

Tengah jalan², Darlina ajak pergi satu kedai ni. Dia nak beli hadiah untuk birthday kawan dia. Dia beli note book untuk kawan dia. Aku pula tengok barang yang ada kat situ. Lepas tu aku nampak kipas Domo!


Haaaa! Ni la kipas tu. Aku tanya tokey kedai tu, dia cakap rm3. Aku cakap yang aku nak kipas tu. Darlina cakap "pergh, senangnye ang". Aku jawab "senang a sebab pakai duit sendiri". Aku beli barang, aku tak minta duit mak aku and kalau aku betul² minat, aku terus beli tak fikir apa. Ngehehe xD


Sarah ni pun suka sibuk. Tak habis² "atak, nak domo". Kadang² Sarah ni suka sakat aku. Dia ambil plushie Domo aku kat bilik, dia peluk plushie tu sambil tunjuk kat aku and cakap "aya punyeee" dengan muka bangga dia tu. Hahaa! xD

#semuanya perli aku pasal nak pergi PLKN ahad ni =,=


Bye! :)

Comments

Ezad Skytech said…
betul2 peminat & pengumpul koleksi domo ni..heee~
Efa :) said…
Peminat domo yang setia lah sis ni :)
Mr.Thinker@Ali said…
ok. baik baik PLKN nanti. :)
Dianaa said…
Ezad : ngehehe xD memang minat pun :D
Dianaa said…
Efa : hihi! yup2 :D
Dianaa said…
Mr. Thinker : hee, okay abg Ali :D

Popular posts from this blog

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection

Giveaway by Fatin Diana

Safi Balqis OxyWhite