Kawan

Beraya kat rumah Ali :)

September 05, 2011 Fatin Diana 12 Comments


Ni cerita 3 September, hari sabtu.

Rara and Ali
#comel kan diorang ni? :3



FD and Ali
#aku nampak gemuk T__T
Bergambar dengan Ali ni pun sebab Ali yang minta. Ikutkan, memang aku segan ah en.


Masuk bilik Ali, then macam biasa ayah dia tanya Ali kenal ke tak sape yang datang. Ali jawab "kenal, Rara dengan Diana". Ali bagitau ayah dia yang aku ni kakak angkat dia #time tu dia speaking. Dia cakap macam ni "ni Diana, adopt sister Ali". Time borak dengan Ali, memang meriah. Ali banyak cakap sekarang ni. Lagi satu asyik speaking je, hebat en? Hihi! Ayah dia masuk bilik and time tu ayah dia smoke. Ali suruh ayah dia buang rokok tu, dia cakap tak bagus. Ayah dia macam malu, lepas tu senyum. Hahaa! Dulu time Ali sihat, dia smoke juga. Aku nasihat suruh berhenti merokok, dia taknak. Sekarang dia pula cakap kat ayah dia, haha xD

Tiap kali kitorang datang jumpa Ali, dia mesti tanya pasal Krel. Ergh! Bosan gila aku time tu tau tak. Bukan aku nak marah Ali, tapi Krel tu. Bila orang ajak pegi rumah Ali, asyik busy je =,= sape tak menyirap en. Kesian kat Ali kot. Ali tak habis² cakap yang Krel tu kawan baik dia, bestfriend dia. Tapi bagi aku, Krel tu takbole pakai =,= #sorry Sha sebab kutuk BF you. K, malas nak emo lebih. Bukan boleh ubah keadaan pun. Ali cakap best bila Krel datang rumah dia. Aku tanya la "kitorang datang ni best tak?". Dia cakap "akak datang best, best". Haa, nasib baik! Kalau cakap tak best, aku taknak datang dah! #ugut ni! haha.

Tiba² N call. Habis OTP, Ali tanya sape yang call. Aku bagitau la N*** yang call. Ali cakap macam pernah dengar. Terkejut gila aku! Hihi! :'D Ali pernah dengar nama tu, tapi tak pernah jumpa orang tu. Lepas tu Rara bagitau yang Rara dah jumpa N tu. Dah lama sikit tu, tiba² Ali cakap "akak comel la". Aku terus gelak and cakap "mana adaaa". Then Ali cakap "sebab tu la N*** suka akak". Ah sudahhh! Budak ni tak padan dengan sakit, sempat lagi nak ngusik aku. Hahaha! :D

Rara tanya Ali, "Ali ingat tak Ali accident dengan sape?". Ali ingat lagi rupanya. Ali cakap orang tu yang buat dia jadi macam tu. Nampak juga dia macam marah. Lepas tu Rara tanya lagi "Ali tau tak dia kat mana sekarang?", Ali tak tau. Rara bagitau la orang tu ada kat satu tempat ni. Ali terus suka! Hahaa! Bagus²! :D


Banyak yang kitorang borak, tak kan nak cite semua kat sini kot. Letih jari aku nak menaip tau! Hahaa xD

#perbezaan sebelum and selepas.
Semalam aku tengok gambar Ali, Rara baru upload kat FB semalam. Then mak aku tanya "sape tu?", aku jawab la "ni la Ali". Mak aku terkejut gila time tu. Mak aku suruh adik aku si Mirul tu tengok sama. Adik aku cakap "bapak lain gila sial!". Adik aku lagi ah terkejut sebab dia pernah tengok Ali sebelum ni, maksud aku time Ali tak accident lagi la. Mak aku suruh adik aku tengok sebab sebelum ni pun adik aku accident juga, muka tersagat kat jalan raya. Boleh bayangkan tak? Haaaa, ngeri k!

Awak, kamu, you and kau yang suka bawa motor laju² tu, tolong la bawa motor tu elok². Jangan la laju sangat. Accident kang, korang yang sakit. Kalau jenis yang memang suka sakit, pegi mampos dengan kau ah en. Tapi kalau korang jenis pro bawa motor laju², bagus la. Jenis yang noob tapi nak juga bawa laju², last² accident, padan muka kau. Lain kali jangan berlagak sangat.
#tu je nasihat aku untuk orang yang gunakan motor untuk kegunaan harian.


Bye! :)

You Might Also Like

12 comments:

sangat lain sebelum dan selepas..

kadang kadang kita dh hati hati bwk motor, tp disebabkn orng len yg bwk moto cara salah, kita yg jadi mangsa..

Dianaa said...

Lain sangat, kan?
Yeah, betul tu.

Nur Najwa said...

Kesian Ali... Saya doakan dia cepat sihat sepenuhnya...

Dan saya agak geram jgak dkt Bf Ali tu.... dia tak patut biarkan Ali ...

Diana & Rara baik sangat =)

T.T brsimpati ngn ali.wish die semboh

Dianaa said...

Najwa : thank you :') yeah, dia macam tak kisah kot. haihhh. hihi, just temankan Ali, taknak biar dia rasa sunyi :)

Dianaa said...

Hazirah : thank you :)

ali mesti antara org yg happy raya...selamat hari raya tuk ali

Faratsui said...

Oh ni lah Ali. Daus ada cerita pasal dia ni. Kesian dia accident. teruk jugak kan? Papepun Alhamdulillah lah dia dah sembuh skrg. tp dia mcm ingt tk ingt kan ? Kesian sangat diaa :|

Dianaa said...

msred : heee :D

Dianaa said...

Fara : oh, pernah dengar je la pasal dia? nanti kita sama2 tengok dia nak? :) a'ah, kejap ingat kejap lupa. kesian dia :(

ni budk ni mesti Boil otk dia .
serius apa org cakp .
exdint bhagian kpla ni .

Dianaa said...

Boil or biul?