Family

Barbeque

September 06, 2011



SELAMAT HARI RAYA! :3

Sebenarnya takde idea nak update apa kat blog ni. Lepas tu tengok² gambar time raya. Terus idea muncul. Hihi! Biar la cerita ni macam dah lama, tapi aku tetap nak share. Bwekk! :p

Raya ke dua hari tu still kat Beruas, Perak. Kampung belah mak. Kat Beruas memang meriah! Sebab ramai gila orang. Adik beradik mak ada 11 orang. Yang dah kahwin 10 orang and 9 pasangan dah ada anak. Haaa, mesti la ramai en? Meriah tak, meriah tak? :D
Raya ke dua, malam tu diorang plan nak buat barbeque. Woot woot! Suka gila k! :D
Malas melalut panjang, jom tengok gambar² yang aku nak share ni :3


Time ni dah habis bakar hotdog and tengah bakar udang.


Budak² tengah main bunga api and mercun.


Orang sibuk kat luar, Along, aku and Sarah tengok tv. Cerita apa nta, aku dah lupa.


Anak² mak ndak and pak ndak. Kak long and kak ngah.
Ayah diorang polis, so anak² diorang ni pun jadi jenis lasak. Bukan macam budak² kecil yang lain agak lembik and manja :p


Bakar udang lagi. Udang banyak kot.


Haaa! Curi² main mercun!


Hotdog and separuh udang yang dah siap!
#hotdog tu aku dah gigit sikit :3


Semuanya menunggu makanan, hahaha! xD


Opah and tok wan makan udang je.


Budak kecil yang comel lote :3


Mak ndak, mak cik Ayu and mak teh
Diorang memang macam ni, pantang nampak camera. Takde camera pun tetap gila²! Haha xD


Bakar ayam pulaa! Ayam, my fav :3




Yasmin comel! :3


Besar tak? Besar tak? :D


Iera, Afini and Qila


Ayam lagi! :D


Ayam and udang :D


Makan makan! :D


Daging pula.


Haaa! Nampak sedap en? :D
#tapi aku tak makan daging


Makan sampai rasa nak terberak sebab perut dah penuh sangat. HAHAHA! xD


Bye! :)

You Might Also Like

12 comments