Gadget

Oh phone! :(

August 18, 2011


Tajuk phone, tapi ada gambar adik aku. Apa kes? Hahaa! Budak ni tangan dia keje nak jahanamkan barang je tau.


Aku pakai phone ni. Macam biasa adik aku nak main phone aku. Dia main game, dia dengar lagu. Punya lama dia main, tiba² dia bagi phone kat aku balik. Aku tengok phone aku dah jam, lepas tu tiba² screen tak bercahaya. Ah sudahhhhhh! Phone aku takbole pakai. Aku nak try off pun takbole sebab phone tu touch screen. Aku nak touch celah mana pula en. Aku masuk bilik nangis² dah pasal phone rosak #mengada gila en? Aku sampai campak² phone tu kat lantai. Adik aku yang darjah lima tu cakap "baling la kat bawah terus". Brrr =,= tak pasal² kang aku campak dia kat bawah pula.

Yang Sarah ikut aku keluar masuk bilik #Sarah tu la yang jahanamkan phone aku. Muka dia macam takut² pun ada sebab aku asyik jeling dia. Dia tau kakak dia tengah marah dengan dia. Aku rimas, aku terus jerit kat dia suruh keluar bilik #teruk gila en aku ni. Lepas tu aku selongkar segala benda yang ada dalam bilik aku tu. Motif cuma nak cari phone lain. Actually kat rumah aku tu belambak phone, tapi ada setengah tu dah jahanam.

Punya lama aku geledah bilik aku, aku jumpa satu beg kecil. Dalam beg tu la ada macam² phone. Ada dalam 3 4 jenis la. Then aku rembat phone Nokia 2300. Aku try on, tak dapat. Lepas tu aku kelua bilik, try charger mak aku punya. Takbole sebab lubang besar, batang tu kecik sangat. Lepas tu aku selongkar kabinet and tempat bersepah bawah pc ni. Cari punya cari, jumpa charger batang besar. Alhamdulillah, nasib baik phone tu boleh pakai. Tapi sakit tangan woo nak taip messege. Takpe, asalkan boleh pakai :D

Phone canggih pun tak lama mana pun boleh pakai, baik pakai phone cikai je. Function sama je, text and call. Gambar, video, semak je semua tu.
#sape nak tiket wayang free? TGV ONLY. expired 31 august. ada satu je, aku nak bagi free ni. area KL sahaja, okay? ;)


Bye! :)

You Might Also Like

22 comments

  1. betol fon mahal tak tahan lama..pakai cikai jugak sekang..tapi tyme pakai cikai mesti gedik nak pakai lebih2 lak..haha..hye! salam kenal..hit u back! =)

    ReplyDelete
  2. Yeah, phone mahal kadang2 mcm membazir sebab senang rosak. HAHA! Betul2. Kang gedik nak pakai yg mahal bila dah pakai yang cikai.
    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  3. hehe sis pon mcm uh. phone rosak last2 gune phone murah jer ,senang.batery pom tak cepat sgt hbes dek krn dgr lagu

    ReplyDelete
  4. 2la die kadang brg mahal x tahan mane pong kan..=)

    ReplyDelete
  5. Chui : Haa, betul2. Phone murah lagi best. Battery tak cepat habis.

    ReplyDelete
  6. stujuuuuu. sy pon skrg pakai fon cikai je sbb fon canggih rosak. beli xsmpai staon pn. tp, skrg tiba2 gedik nk pakai fon mhl. haha =.="

    ReplyDelete
  7. Hahaa! Phone cikai lebih berguna kalau nak dibandingkan dengan phone canggih

    ReplyDelete
  8. adoiii...sayang lah hp cangih tu...suruh dia ganti balik..hehe.
    tak lama lagi dia dapat duit raya kn sruh dia ganti hp diana

    ReplyDelete
  9. Hahaa! Takpe la. Redha je. Pakai je phone cikai pun :D

    ReplyDelete
  10. jgn lh mrh sgt kt adek 2.... cian dy :)

    ReplyDelete
  11. Heee, sakit hati sangat kot

    ReplyDelete
  12. sori late.. line intenet slow sangat.. huhuhu...
    thanx ye.. follow 88 plak

    ReplyDelete
  13. setuju sgt..tepon cikai nih kau campak la macamane pon grenti tak rosak..kihkihkih tepon mahal nak campak pon teragak-agak en..

    ReplyDelete
  14. phone canggih banyak function yang kadang2 boleh jem.. sesak nafas dibuatnya.. penyudahnya hp yang dulu jugak jadi pilihan..

    bukan tak pernah jadi.. stress geram pun ye.. nak repair. baik beli je yang baru.. terbangler RM jawabnya..

    ReplyDelete
  15. Farahin : haha, tau takpe. fikir byk kali kot nak campak phone mahal

    ReplyDelete
  16. Aizamia : haa, betul2. Drpd nak repair, baik beli phone baru.

    ReplyDelete
  17. fon baru sekarang tak tahan lama. memang kena ada fon lama sbagai backup..:D

    ReplyDelete
  18. Alahai kesiannyaa. sabar ye. mmg pun phone mahal kalau sekali rosak, emm haruuu !! huhu


    festime kat sini n follow u :)

    ReplyDelete
  19. Hee, nasib baik boleh sabar. Thanks :)

    ReplyDelete