Oh phone! :(


Tajuk phone, tapi ada gambar adik aku. Apa kes? Hahaa! Budak ni tangan dia keje nak jahanamkan barang je tau.


Aku pakai phone ni. Macam biasa adik aku nak main phone aku. Dia main game, dia dengar lagu. Punya lama dia main, tiba² dia bagi phone kat aku balik. Aku tengok phone aku dah jam, lepas tu tiba² screen tak bercahaya. Ah sudahhhhhh! Phone aku takbole pakai. Aku nak try off pun takbole sebab phone tu touch screen. Aku nak touch celah mana pula en. Aku masuk bilik nangis² dah pasal phone rosak #mengada gila en? Aku sampai campak² phone tu kat lantai. Adik aku yang darjah lima tu cakap "baling la kat bawah terus". Brrr =,= tak pasal² kang aku campak dia kat bawah pula.

Yang Sarah ikut aku keluar masuk bilik #Sarah tu la yang jahanamkan phone aku. Muka dia macam takut² pun ada sebab aku asyik jeling dia. Dia tau kakak dia tengah marah dengan dia. Aku rimas, aku terus jerit kat dia suruh keluar bilik #teruk gila en aku ni. Lepas tu aku selongkar segala benda yang ada dalam bilik aku tu. Motif cuma nak cari phone lain. Actually kat rumah aku tu belambak phone, tapi ada setengah tu dah jahanam.

Punya lama aku geledah bilik aku, aku jumpa satu beg kecil. Dalam beg tu la ada macam² phone. Ada dalam 3 4 jenis la. Then aku rembat phone Nokia 2300. Aku try on, tak dapat. Lepas tu aku kelua bilik, try charger mak aku punya. Takbole sebab lubang besar, batang tu kecik sangat. Lepas tu aku selongkar kabinet and tempat bersepah bawah pc ni. Cari punya cari, jumpa charger batang besar. Alhamdulillah, nasib baik phone tu boleh pakai. Tapi sakit tangan woo nak taip messege. Takpe, asalkan boleh pakai :D

Phone canggih pun tak lama mana pun boleh pakai, baik pakai phone cikai je. Function sama je, text and call. Gambar, video, semak je semua tu.
#sape nak tiket wayang free? TGV ONLY. expired 31 august. ada satu je, aku nak bagi free ni. area KL sahaja, okay? ;)


Bye! :)

You Might Also Like

22 comments