"Janji!", boleh percaya ke?

August 17, 2011


Tumblr_lbduxslfsy1qcfyldo1_500_large

Aku benci dengan orang yang suka main dengan perkataan JANJI. Selalunya yang banyak berjanji ni dalam hubungan orang yang tengah bercinta, SELALUNYA k. Kalau dalam persahabatan, jarang kot. Dengan family? Jarang juga rasanya #tu pendapat aku.

Antara ayat yang biasa dengar;
(COUPLE)
"bby, b janji b tak tinggalkan bby"
"babyy, I'm sorry. I janji I tak buat lagi dah. I sayang you sorang je"

________________________________________

(KAWAN)
"weh, sorry doe. aku tak sengaja ah. nanti aku ganti balik, aku janji"
"pinjam 10 hengget weh. aku janji ada duit nanti aku bayar balik"


Hell-o?! Tak payah nak ayat manis sangat time nak janji boleh tak? Sumpah benci k. Macam ni la, JANGAN JANJI KALAU RASA TAKBOLEH NAK TUNAIKAN.

Even kau janji nak jumpa pun, better kau janji time hari tu juga. Jangan janji minggu lepas nak jumpa hari ni, batang hidung pun tak nampak. Lepas tu boleh pula text "sorry weh, aku ada hal la. lain kali ah jumpa eh". Eh whatta? Memang menyirap la en bila dah sampai tempat seperti yang dijanjikan, tapi orang yang buat janji tu tak datang.
Sebelum janji nak jumpa kat mana², make sure yang awak tu takde apa² hal yang takbole dielak ea sayang ;) takde la yang sakit hati lepas ni.

For those yang couple, tak payah la nak janji macam². Tak payah janji "tak kan tinggalkan" si dia. Semua tu dusta belaka! #ceh, ayat wa tkbole bla doe. Seriously jangan janji. Aku dulu time loving² dulu, lelaki tu suruh janji. Aku cakap aku tak berani janji. Terus terang je la en taknak janji. Daripada janji terpaksa, baik tak payah.
Kalau ada yang janji and betul korang tak tinggalkan lelaki / perempuan tu, aku respect korang! Serious! Sebab jarang kot couple yang tunaikan janji diorang tu. So, moga bahagia sampai akhirat ;) selalunya orang bercinta lepas kahwin, kan? :')

Aku tak suka janji, aku lebih suka guna perkataan insyaAllah :') sebelum ni ada orang pernah janji dengan aku, tapi satu pun tak pernah nak tunaikan. Sebab tu aku benci dengan orang yang suka buat janji :)
Korang pula macam mana? Kalau ada yang tak suka apa yang aku tulis kat entry ni, serang je kat komen tu. Aku tak delete punya la! ;)



Bye!

You Might Also Like

22 comments

  1. same lah kita;....kak mira pon lebih suka guna word insyaallah salam kenal

    ReplyDelete
  2. Heeee :D salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  3. rasenye , janji manusia nih memang tak bule pakai hehe:)

    ReplyDelete
  4. mungkin yela kot..jangan berjanji kalau rasa tak boleh tepati janji..heee~

    ReplyDelete
  5. kena pikir banyak kali nk cakap perkataan jnji tu kan diana :')

    ReplyDelete
  6. kdg2 kita same2 ikat jnj.. last2 kite sorg yg pgg pd jnj.. psgn dh lari nth ke mn.. hehe

    ReplyDelete
  7. hee saya pun x suka 'JANJI' mcm berat jak tu perkataan ^^

    ReplyDelete
  8. Yuhhuuuu Hi Emma datang singgah balik =P and follow

    http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html

    ReplyDelete
  9. Diyan : Betul tu, fikir sampai habis dulu. Lepas tu baru la janji kalau berani

    ReplyDelete
  10. Syafa : yeah, kadang2 macam tu. yg lari tu la pengecut and takbole pakai.

    ReplyDelete
  11. Yuhhuuuu Emma balas kunjungan.=)

    http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html

    ReplyDelete
  12. janji ni sesumpah je ley buad .sebab sumpah ngn janji mcm dekat2 adek beradek nggee.pape je .

    ReplyDelete
  13. betul3...its better use 'inshaAllah' sebab sume nye berlaku dengan izin Allah kan.

    ReplyDelete
  14. nak tunaikan janji memang susah. coz takot ade hal lain d blkg hari. huhu

    ReplyDelete