Birthday

30 July ♥

August 01, 2011


Phewww! Akhirnya dapat juga aku nak update blog. Semalam nak update, tapi terlalu letih ==' Sebab apa? Haaa! Jom baca, heee :D

Mula-2 tu nak gerak pukul 9, tapi hujan. So lewat sikit la keluar. Time nak naik bas tu macam haram J sikit ==' aku terlupa nak bawa kad rapid tu. Pakcik tu cakap takbole pakai duit, kena pakai card. Brrr, so aku kena beli kad lagi satu. Melayang sepuluh hengget aku sebab aku takde lima hengget time tu. Dah duduk, ada makcik endon tu dok usha slek je kat aku. Sape tak rimas en? Dah ah endon, perangai serupa haram J. Ada bangla nak naik bas, takde kad. Bangla tu macam lembap sikit sebab tak faham apa yang pakcik drebar bas tu cakap. Yang makcik endon tu dok cakap kat bangla tu goblok2. Oi makcik endon, fikir diorang faham ke? Perghh! Makcik endon tu buat wa hangin je tau. Aku fikir makcik endon tu bagus, mulut macam jubor ayam. Eeee! Macam dia dah cukup bagus bila ada kad bas tu. Nak je aku angkat tangan, tapi sabar. #baran aku memang takbole nak hilang kot :)

Dah sampai Kepong, tunggu Izzy pula. Hafiz dah tinggalkan aku, dia dah sampai KL Sentral. #akubencikau! Hahaa! Tak pasal-2. Izzy dah sampai, borak-2 la. Lepas tu ada pula makhluk Allah yang muda dari aku ni dok mengada kat depan mata aku. Aku jumpa kawan aku pun takde gedik macam tu sekali. Macam dah bertahun tak jumpa pula. Terjerit-jerit, terkinja-kinja. Eeeee, geli wey! Kalau tu adik aku, dah lama kena hempuk. Train sampai terus gerak KL Sentral.

Sampai KL Sentral, cari Hafiz. Dah nampak, aku pandang tak puas hati. Hahaha! Yela, pegi tinggalkan aku. Sial ah, phuii! Hahaa! Then naik LRT. Train dah sampai, agak ramai. Then aku selit-2 a. Pintu dah nak tutup, Izzy sempat lompat masuk dalam train. HAHA! Sampai KLCC, tunggu Hafiz dengan yang lain sebab diorang terlepas train :D padan muka kau, HAHA!



With Nabila :)

Jumpa Nabila kat KLCC sebab nak tolong dia survey hape nta. Dapat la juga tolong dia sikit-2. Heee :D then Izzy bla pegi angkut Daus. Sementara tunggu tu, lepak dulu borak-2 dengan Nabila. Dah lama kot tak jumpa dia. Rindu tau! Hahaa!

Lepas dah settle survey tu, gerak Pavi. Tunggu Ekin dengan yang lain kat depan Pavi. Agak lama la tunggu kat Pavi tu. Macam-2 jenis "lelaki" yang aku jumpa. HAHAHAA! Yang Izzy dengan Daus dah usha-2 dah ahkak-2 tu. HAHA! Jumpa Ekin, dia kasi hadiah. Heee :D suka tauu! Hadiah-2 tu next entry ;) Then si Akmal pula sampai. Lepas jumpa semua, terus gerak Pizza Hut.



Makan Pizza! :D



With Ekin :')



Izzy, bf Ekin and kawan aku. Dia yang belanja makan Pizza :D

Weeee~! Ada orang belanja Pizza! Hihi! Time tunggu makan, tengah makan, lepas makan, aku asyik bising kot ==' Lepas sorang, sorang lagi nak bertekak dengan aku. Hafiz dengan Daus. Brrr! ==' agak berbulu ah. Aku ni jenis nak menang je. Sape taknak menang en? Hahaa! :D dah nak habis makan tu, Akmal bla sebab nak jumpa Nabila. Phewittt! ;) Hihi! xD

Lepas makan, pegi depan Pavi. Tunggu kawan diorang.


Hi! Saya Diana dan ini Ekin. Buah hati saya♥
Birthday kitorang sama :D




Ekin, Eyla, Diana :D




Diana, Chicco, Ekin :D
#sorry Chicco sebab takbole nak lepak lama :'( I bukan taknak jumpa you :'(

Lepas dah jumpa kawan diorang, gerak ah en. But takde hala tuju. Kejap nak shisha, kejap nak karok. Haihh, pening-2. Chop! Aku tak shisha k! ;)




Ekin kurus gila! Aku jealous k! :'( hahaa
#sumpah penat time ni

Lepas tak tau nak pegi mana, diorang gerak cari karok luar TS. Aku pula gerak TS sorang-2. Agak takut tapi aku berani kan diri. Aku kan dah besar :') dah sampai tu, terus masuk ROMP. Bapak ramai kat dalam ==' kat situ ada baju yang aku berkenan. Tapi tak muat :'( tiba-2 diorang yang lain call, diorang cakap diorang otw pegi TS sebab takbole nak masuk karok tu sebab tak cukup umur, kena umur 21 ke atas. Hahahaa! Kesian diorang. Then mak aku pula call, dia cakap kang dia ambil aku time nak balik. Ah sudahhh! Memang tak balik malam ah en.

Keluar dari ROMP, aku tengok diorang tengah tunggu :D



Hafiz sibuk nak selit, HAHA!

Time tu diorang tengah tengok harga karok kat situ. Mahal bhaii ==' then aku terus naik sebab macam biasa la. Nak beli air bubble tea :D lepas beli air tu, diorang yang lain dah bla pegi Bistro. Ekin je yang ada dengan aku. Nasib baik Ekin ada tau. Kalau tak, memang aku dah balik terus dah. Time nak keluar TS, ada lelaki ni serupa haram J ==' meluat tau! Ekin kat depan, then lelaki tu macam nak halang tau. Aku pegang tangan Ekin, terus jerit kat lelaki tu. Fyi, first time aku jerit time orang ramai kat KL. Aku buat macam tu sebab nak protect diri aku and Ekin :') aku sayang Ekin k.

Dah sampai Bistro, Akmal pula cari aku. Aku call and text dia. Nasib baik dia jumpa. So lepak la lagi :D



Dengan Akmal. Dia tutup muka sebab malu kononnya, HAHA!


Lepak-2 kat Bistro, lepas tu masuk BB. Aku ingatkan nak beli topi untuk adik aku. Tapi topi tu kena ukur kepala pula. Memang aku tak tau la size kepala adik aku tu. So terus pegi jalan-2. Nampak Angry Bird. Ekin memang suka Angry Bird. Then Izzy belikan untuk dia. How sweet la wey. Ekin malu-2, padahal suka. Hahaa! Lepas beli Angry Bird, cari baju pula. Akmal yang bayar, dia belanja. GRR! Aku nak bayar, dia tak bagi. K, takpe. Kira tu macam hadiah dari dia. Then masuk kedai 70's. Cari baju untuk adik aku sebab tak beli topi. Tengah cari baju tu, aku call adik aku

FD : Nak baju cane?
Adik : Tak beli topi ke?
FD : Potong kepala tu dulu, bagi sini.
Adik : Pehal?
FD : Kena ukur dulu la gila. Cepat ah, nak baju cane?
Adik : Warna apa ada?
FD : *aku sebut la yang ada. #tak ingat :D
Mirul : Orang nak yang baju macam ang, kain lembut. Nak yang kepala je, warna biru.
FD : Tu cookie monster.
Adik : Haa, nak background warna putih.
FD : Takde ==' yang putih tu semua cartoon ada.
Adik : Dah tu, warna apa?
FD : Purple je la. Purple dgn biru sesuai la.
Adik : Haa, beli ah. Kalau boleh beli topi sekali
FD : Jangan cite keling bole? Ang taknak baju ni, biar orang amik.
Adik : yela yela

Izzy dah gelak-2 tengok aku OTP dengan adik aku. HAHA! Dia pun kenal sangat macam mana aku dengan adik aku tu. Tak sah kalau tak bertekak. Lepas beli baju, turun bawah. Then nampak kipas Angry Bird, aku terus belikan untuk Ekin. Kira macam hadiah la. Heee :D

Lepas tu semua kumpul kat depan Maybank BB, terus gerak KLCC. Tapi N baru sampai BB. Dia macam touching, hm. So aku tunggu dia kat Pavi. Aku suruh yang lain gerak KLCC dulu. Nasib baik dia nak datang. Dapat la juga jumpa kejap. Then dia bagi hadiah juga, hee :D nak dekat pukul 7, aku kena gerak dah. N temankan sampai hujung Pavi je. Thanks tau :')

Dah masuk KLCC, abah call dah. Adehh, aku gelabah ah. Takbole nak balik terus sebab camera dekat Eyla. Aku cuba jalan cepat. Then call Ekin, suruh Izzy datang kat aku bagi camera. Dah dapat camera, aku cakap sorry kat Izzy. Tak tau la dia dengar ke tak sebab aku cakap slow je, lagi pun time tu tengah call mak aku. Then aku pun bla cari mak aku. Nampak je mak, aku sengih. Heee! :D

Masuk je kereta, mak tanya "banyak ke dapat hadiah?". Aku tunjuk semua :D dalam kereta, aku captured satu gamba :D




Pergh! Berkilat muka, HAHA! Berminyak doe, euwww!

Aku ingatkan nak balik terus, rupa-2nya berjalan lagi. Memang letih gila ahhh! Sampai sini je aku share cite. Ni pun baru balik dari shopping dengan family :')

#SELAMAT BERPUASA! :D


Bye!

You Might Also Like

10 comments

  1. kalu bulan pose, mst penat tu....
    PATI ni mmg agak kurang ajar ep.
    btw, hati2 ye...

    ReplyDelete
  2. sakannya berjalan..
    jeles tgok..heh
    selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  3. hahaa. sengal u dgn mirul. OTP :P

    ReplyDelete
  4. Ezad : Hee, selamat berpuasa juga! :D

    ReplyDelete
  5. Asma : Hee, confirm penat la. PATI? Apa tu?

    ReplyDelete
  6. Amni : Heee :D tak payah jealous sangat ;) selamat berpuasa juga :D

    ReplyDelete
  7. Chinatours : Hee, thanks :D

    ReplyDelete