1 - 9 ramadhan

August 10, 2011


1 ramadhan
First ramadhan, tak rasa apa sangat. Macam tak puasa pun ada. Time berbuka makan nasi briani, and air kelapa. Hoho! Memang kenyang ah en :D first puasa memang tak masak langsung. 100% bazaar. Hihi! :D


2 ramadhan
Second day puasa, boleh tahan lagi. Berbuka makan nasi ayam je. Tak ingat air apa =,= hihi xD
#still beli kat bazaar but bukan 100% lagi, hee :D


3 ramadhan
Tumblr_lpdcfi48vs1ql2e0qo1_500_large
Hari ketiga ni aku puasa but hampir terbatal puasa. Pasal apa? Sebab aku tak sihat sebenarnya dari 1st day lagi. Petang tu dalam pukul 4, aku batuk tak berhenti langsung. Memang sakit gila ah tekak aku. Then hampir-2 nak termuntah but aku try tahan. Aku taknak tinggal puasa #kalau boleh la. Berbuka time hari ketiga tu makan Pizza Hut. Wohooo! :D nak makan tu seksa sikit sebab tekak sakit =,=


4 ramadhan
Sejak 3 hari berturut - turut beli makanan, kali ni masak pula. Makan simple je. Nasi putih and ayam goreng. Bukan ayam goreng biasa, tapi yang segera punya :D memang sekejap je la masak. Tak payah sampai berpeluh. Hee :D lepas tu makan Pizza yang berbaki #tak elok membazir.


5 ramadhan
Hari kelima tak beli makanan kat bazaar. Caye tak, caye tak?! Hahaa! Berbuka cuma makan bihun goreng. Alhamdulillah, kenyang la juga. Sampai 3 kali aku tambah. Gila ahh! Hahaa! Apadahal, makan banyak tapi badan maintain. Makan la sampai muntah, haha xD


6 ramadhan
Hari keenam aku berbuka dengan kawan. Hee :D lepas tengok Ali (KLIK SINI), pegi Jusco terus. Ajak Izzy dengan Chicco berbuka sama. Makan kat foodcourt je, lagi kenyang and murah :) berbuka hari tu aku makan nasi goreng pattaya special je. Lebih kurang macam tu la rupa nasi yang aku makan hari tu :D


7 ramadhan
Hari ketujuh, aku puasa la! Hahaa! Alhamdulillah seminggu tu full aku puasa. Tak tinggal langsung. Time dah nak berbuka, mak suruh masak nasi. Then mak tanya "hari ni nak makan lauk apa pula eh?". Aku yang tengah  memang malas, aku terus cakap kat mak "mak, hari ni makan kat pakmod je la. makan kat luar". Mak aku jawab "a'ah eh, tak payah masak hari ni. pegi tanya abah ang". Ngehehehe! Memang tersengih la aku time tu, haha! Then ajak abah and abah ON je. Terus bersiap and mak call pakmod, order awal-2. Sampai sana je, makanan dah siap terhidang. Hoho! Kat pakmod aku makan nasi goreng biasa je.
#pakmod tu nama kedai makan ;)


8 ramadhan
Hari kelapan berbuka nasi lauk kari ayam je. Mak aku masak kari pun sebab abah nak balik Ganu dah #keje sana. Kari ni salah satu fav aku. Suka ambil ayam lebih, nasi sikit. Heee :D


9 ramadhan #semalam
Semalam mak beli nasi goreng kat bazaar. Lebih kurang macam tu la rupa dia. Ayam sedap, tapi nasi kureng sikit ah. Sedap ke tak sedap, aku sumbat je. Ngehehe xD

#semua gambar dari tok Google :D

Hari ni tak tau berbuka apa =,= korang berbuka nanti makan apa? :D
#baru pukul 5.30. Takpe, sabar sabar.


Bye!

You Might Also Like

20 comments

  1. ni memang kaw2 ni..review balik makanan sebelom ni

    ReplyDelete
  2. arini mkn spagheti je kot..
    huhuu..
    baru 10 ari pose dh xtau nk mkn pe utk berbuke..
    T___T

    ReplyDelete
  3. mak ai..mcm2 makann ek... kb ari2 mkn biasa2 je.. sb nk jimat duk uma sewa..hehehe

    ReplyDelete
  4. hari2 makan makanan best ye diana..hee~

    ReplyDelete
  5. ngee terbaik dik boleh ingat balik ye dari hari 1st.. :)

    ReplyDelete
  6. HJ : heee :D saje je post pasal makanan :D

    ReplyDelete
  7. Ezy : Spageti? Fuyooo! Nak juga! Hihi :D

    ReplyDelete
  8. KB : oh yela. sebab nak saving en :)

    ReplyDelete
  9. Ezad : hee, kira alhamdulillah la dapat makan en :) tu pun dah brsyukur :D

    ReplyDelete
  10. Nuur : hihi! ingat sikit2 je pun :D

    ReplyDelete
  11. perghhhh..xtahannnn..bnyk ayam...:)

    ReplyDelete
  12. wah..sume ny sedap2!..

    arini mirah buke ngn gulai ketam..
    besh!! hihihi

    ReplyDelete
  13. Bombay : setiap makanan tu semua, mesti ada ayam. Pergh! Memang layan ah :D

    ReplyDelete
  14. Mirah : Ketam? Diana tak reti makan ketam :(

    ReplyDelete
  15. tu dia buat review pasal makanan. har har har

    ReplyDelete
  16. sape yg tgok deana post ni awl2 lapa !

    ReplyDelete