Rupa paras tak penting :')

July 22, 2011 Fatin Diana 14 Comments


Entry ni sambungan dari entry INI.



Okay, macam ni sebenarnya. Lelaki tu aku baru jumpa hari tu and tu sebenarnya first meet kitorang. Tengok sambungan dari chat kitorang tu kat bawah ni pula.



Dia fikir aku tak layan dia sebab dia tak handsome. WTF! ==' fikir aku ni memilih sangat ke? Aku dah cakap yang aku nak berubah, cuba tengok kat entry INI. But terpulang kat korang la nak percaya atau tak yang aku ni otw nak berubah.

And lagi satu, kalau betul la aku taknak layan kau sebab kau tak handsome, kau silap. Serious kau silap. Kalau betul la en apa yang kau fikir tu, takde nye la aku nak panggil-2 kau atau tegur kau time jumpa tu. Memang aku diam je tau, pandang pun tak. Atau mungkin aku tak kan layan kau, buat kau macam tak wujud.

Pada pendapat aku la en, orang yang tak handsome and tak cantik lagi bagus tau. Sebab apa? Orang keliling confirm kutuk-2 diorang yang tak cantik dan tak handsome tu and secara tak langsung orang tu akan dapat pahala free-2 je. Hebat kan diorang? Hahahaa!

Lagi satu, korang punya rupa paras yang handsome and lawa tu tak kemana la wey. Dah tua kang berkedut juga kulit tu melainkan korang pakai ilmu yang tak sepatutnya la.

Aku lebih suka bercinta dengan orang yang tak bape handsome, kira macam sedang-2 je la. Kenapa? Sebabnya kalau tak bape handsome, takde awek nak usha dia sangat. Kalau handsome sangat, confirm-2 la ada ramai awek usha dia and aku pun secara automatik akan jealous. Tipu la kalau korang yang ada boyfriend handsome and ada perempuan cun tengok-2 boyfriend korang and korang tak sakit hati. Kalau betul la ada perempuan yang macam tu, untung la lelaki tu dapat awek yang takde perasaan. Hahaa!

Lagi satu, lelaki yang handsome ni kebanyakan perangai tak handsome. Perangai macam hanjeng wooo! Tu paling wa tak suka. Memang nak makan kaki la en lelaki jenis macam tu. Okay, bukan lelaki je. Perempuan pun sama k. Kalau muka lawa, handsome, cun, perangai pun kena la sama macam rupa tu.

Kalau korang nak kawin nanti, nak yang lawa and handsome ke? Bila dah tua kang, handsome and lawa lagi ke? Sah-2 dah berkedut dah. Tak lawa, tak handsome. Haaa! Tak kan korang nak cerai kot? So kalau bercinta, jangan pandang rupa paras sangat la. Tak penting kot bagi aku.

Tu je la pada pandangan aku terhadap rupa paras.

#sebarang ketidak puasan hati, sila maki depan-2, wa tak goyang la derr.


Bye! :)

You Might Also Like

14 comments:

Kongsi Gelak said...

aduh spesies sakit mental. rupa paras tak penting. janji hati putih suci bersinar-sinar.

Dianaa said...

Yeah! Betul tu. Hati lebih penting dari rupa paras

najwa said...

suke perenggan 2nd last tuh!
same pendapat nan najwa!
weee huu!

ap nak dibanggakan sangat nan muke tu kalau hati busuk.
tol ta?

Dianaa said...

Yeah! Kita geng! Betul2! :D

Anak Teruna said...

Hati anakteruna pun suci...

Dianaa said...

Bagus la :)

Izzy Frhn said...

Aku tahu sapa , ahaa :D

Dianaa said...

Haha! Better jangan taip kat sini

Izzy Frhn said...

Okayy :) hahaa

Dianaa said...

Hahaaa! xD

yes ! sokong ! =)

Dianaa said...

Heeee :D

rupa yg indah,cantik,kacak tuk ditatapi cuma kelebihan pd seseorg. :)

yg pntg hati dan iman nya.cantik dalam,cantik la luaran nya. ;)

Dianaa said...

Yeah! Betul tu