Kawan

Get well soon Ali Izzat :')

July 17, 2011


*gambar ambil dari Rara Scarlet*


Lelaki kat atas tu kawan kot but aku still anggap dia macam adik aku. Semalam aku dengan Rara lawat dia, pegi rumah dia.

Dah sampai kat flat rumah dia, Atia #kakak Ali jemput kitorang. Sampai kat rumah dia, terus masuk bilik Ali. Aku dengan Rara tengok je Ali. Kesian dia :'( Ali kurus sangat! Seriously sangat sangat kurus! Sampai kakak dia sendiri cakap "dah macam mayat hidup". Dia terlantar je kat katil.

Time kitorang tengok Ali tu, dia still tidur. Nampak macam letih sangat. Atia kejutkan dia, suruh dia bangun. Atia bagitau yang kitorang datang. Tapi Ali still tak bangun, maybe dia betul-2 mengantok. Then ayah dia masuk bilik, aku dengan Rara pun salam la ayah dia. Rupa-2nya diorang ni ikut rupa ayah diorang :)

Then ayah dia buatkan susu untuk Ali. Atia suapkan dia. Aku saje mengusik Rara, suruh dia suapkan. Rara malu-2. Haha xD Atia cakap Ali cuma boleh buat muka. Mula-2 dia senyum, then buat muncung. Aww, serious comel. Macam baby tau! Hihi xD masa Atia tengah suapkan Ali, tiba-2 Ali korek hidung! Hahahaa! Lawak k. Aku tau benda macam kotor but dengan keadaan dia macam tu, memang lawak. Then Atia bagitau ayah dia yang Ali dah boleh korek hidung. Atia pun suruh Ali buat, ayah dia tengok. Ayah dia suruh berhenti sebab tak elok. Haha, kesian dia.

Rara ada bagi hadiah and card untuk Ali. Aww, so sweet. Rara tu sebenarnya awek Ali. Kesian dia kan, bf dia sakit. Kitorang tak captured gambar Ali time tu. Serious kesian tengok keadaan dia.

Atia cakap yang doktor bagitau keadaan Ali macam tu maybe dalam 4 atau 5 tahun. Korang bayangkan la! Lama gila tu. Tapi harap-2 cuma dalam setahun atau dua tahun. Korang doakan la Ali sama ea. Harap-2 dia cepat sembuh, amin :)

Maybe aku dengan Rara akan lawat Ali setiap bulan :) ada apa-2 perkembangan, aku share kat sini je. Hm k la. Tu je yang aku nak share buat masa ni.


Bye! :)

You Might Also Like

10 comments

  1. Sakit ape tu? Kesian dia..Sampaikan salam daripada AnakTeruna..

    ReplyDelete
  2. Dia accident, baru sedar dari koma. InsyaAllah Diana sampaikan salam tu :)

    ReplyDelete
  3. waa accident teruknya sampai koma..sama2 kita doa semoga dia cepat sembuh k..suruh rara bersabar ya..hee

    ReplyDelete
  4. Yup, teruk sangat. Hee, okay :)

    ReplyDelete
  5. Belum baik eh dia? Ada perkembangan, Alhamdulillah lah kan :)

    ReplyDelete
  6. Yup, dia tak okay la. Yeah, alhamdulillah la :)

    ReplyDelete
  7. doalah semoga ali cepat sembuh eih...

    ReplyDelete