Outing with friends

12 jam kat luar :')

July 18, 2011



16 July #sabtu hari tu plan dengan Rara nak tengok Ali :')
Sebelum korang baca, fikir dulu nak baca atau tak sebab entry ni panjang and takde gambar time keluar :)

Aku dah pesan kat Rara, suruh kejutkan aku pagi-2. Aku ni selalu bangun lambat act, hee :D then dia call and text. Aku lambat sikit je bangun sebab phone aku tu buat vibrate je and tengah charge time tu. Dah siap segala, terus tunggu dia. Oh yea, kitorang pakai baju sama k. Macam dalam gambar tu. Hihi xD sweet tak kitorang? Mesti jealous kan? #cakap la korang jealous! Heeee :D

Dalam pukul 9 lebih, baru Rara dengan mak dia sampai Damansara. Then mak dia hantarkan kitorang pegi Kepong Sentral, #thanks auntie :') Sampai kat Kepong tu, kitorang ambil teksi pegi Amanpuri #rumah Ali. Kitorang naik teksi Cina. Okay, uncle tu tak habis-2 nasihat bagai. Dia panggil aku "leng loi", sila jealous. HAHAHA! #perasan. Leng loi la sangat, phuii! Apa pun, thanks kat uncle tu sebab nasihatkan aku macam-2. Yang Rara gelak-2 kat belakang, gua dengar k. HAHA!

Dah sampai Amanpuri, kitorang sesat SEKEJAP je k. Sebab aku tak pernah pegi rumah Ali tu lagi. Then aku call Atia, tanya dia flat yang mana. Lepas Atia cakap tu, aku macam agak blur. Then aku tanya kat guard flat yang aku pegi tu. #thanks pakcik guard, haha. Kitorang kena jalan turun bawah, then baru nampak flat Desa Satu. Nasib baik Atia tunggu kat bawah flat tu untuk jemput kitorang #thanks Atia ;)

Klik SINI kalau nak tau apa yang aku dengan Rara buat dekat rumah Ali :') kalau nak tengok dekat blog Rara pula, klik SINI. Dia pun buat entry pasal Ali :) time kat rumah Ali, aku terkejut bila dengar ayah dia pasang lagu Korea. Gila ah! Macam tak percaya k yang ayah dia layan Korea. Atia pun perasan aku macam pelik bila ayah dia layan Korea.

Rasa macam dah lama sangat kat rumah Ali, kitorang minta diri nak gerak dah. Then Rara cadang keluar sama dengan Atia sebab kebetulan Atia nak kelua juga petang tu. So kitorang pun tunggu Atia bersiap dulu. Sementara tunggu, borak dengan Rara. Banyak benda yang kitorang borak. Hal peribadi la kot, hee :D then Rara tunjuk text Ali dulu. Seriously sweet k. Then Atia dah siap, kitorang tak gerak lagi. Borak dengan Atia pula. Atia sebaya dengan aku and sama dengan aku, tak keje lagi and still tak ambil lesen. Tehee :D

Pukul 12 lebih macam tu, kitorang gerak dah. But sebelum tu pegi makan kat kedai mamak dulu. Time nak masuk kedai mamak tu, serious takut k sebab ada negro. I hate BLACK MAN, bak kata Ali. Kan Rara kan? xD time kat kedai mamak tu aku tak makan pun, cuma minum je. Atia dengan Rara makan but lepas tu diorang sakit perut, kesian diorang. Time makan-2 tu, kitorang borak la cite pasal sekolah. Serious rindu nak sekolah doe. Then aku pesan kat Rara belaja betul-2, kang menyesal tak sudah. Atia cakap "dulu orang selalu pesan kat kita, sekarang kita pula pesan kat orang". Yes, dulu ramai yang pesan "belaja betul-2, nanti senang nak cari keje yang bagus-2". Tapi aku dah sia-2 kan semua tu =='
#Korang yang nak ambil PMR atau SPM tahun ni, buat betul-2 tau!

Lepas dah habis makan and borak, kitorang terus gerak turun kat mana nta. Safwan #kawan Atia tunggu kat tempat lain. Bila nak start kereta, takbole pula sebab bateri apa nta, HAHA. Then kitorang kena la tunggu kawan dia pomen #baiki la, tak kan tak faham kot kereta tu. Time dalam kereta, diorang tak habis-2 nak sakat aku. Lagi-2 si Atia tu. Geram gila tau! Hahaa! Dah settle pasal kereta, terus gerak but sebelum tu pegi Kepong sebab Safwan nak ambil Farah #kawan Safwan and Atia dekat KFC. Lepas ambil Farah, terus gerak OU. #Thank Safwan and Atia sebab tumpangkan I dengan Rara :')

Sampai je kat OU, terus pegi toilet sebab nak touch up sikit. Hihi xD then terus cari Capital N, heeee :D siapa capital N? Just a few je yang tau :p Aku dah nampak dia dari belakang, tapi aku macam tak percaya tu dia. Sekali lagi tapi, aku yakin tu dia sebab aku kenal gaya dia even cuma tengok dari belakang. Rara pun macam nta la, haha. Rara tak pernah jumpa dia lagi. Mula-2 Rara tengok pun macam terkejut. Aku sendiri terkejut sebab gaya rambut dia tu, err ==' aku tak tegur dia terus, aku cuma text dia "pandang belakang". Dia terus pandang and sangkaan aku tepat, tu memang dia. Dia datang kat aku and aku kena dongak nak pandang dia. Aku tanya dia "kenapa tinggi sangat ni?". Aku geram gila tauuuu! Dia makin tinggi oh! Sangat sangat tinggi! Atau aku ni yang terlalu pendek =='

Dah jumpa si N tu, fikir-2 nak pegi mana. Then decide pegi Tutti Frutti sebab aku dah janji dengan Rara yang aku nak belanja dia. Rara macam nak ambil perisa vanilla, aku cakap la vanilla tu manis sangat macam susu pekat. Dia terus tak jadi nak ambil perisa vanilla. Borak-2 dengan Rara sambil makan ais krim. N ni suka sangat cari pasal dengan Rara tau. Geram betul aku dengan dia tu =='

Habis makan, jalan-2. Then duduk setempat. Borak-2 lagi. Rara asyik cakap pasal Ali buat muncung. Aku tau Rara rindu Ali. Hm, sabar tau Rara. Dah lama sikit tu, Zhariff pula datang. Zhariff cakap dia nak cari buku. So kitorang pegi MPH. Yeayy! Dah lama aku tak pegi MPH tau! Time Zhariff cari buku and si N tu pegi toilet LAGI ==' Rara dengan aku je yang tinggal.


Rara : Korang sesuai la
FD : Huh?
Rara : Sis dengan Zhariff
FD : Hahahaa! Jangan buat lawak la
Rara : Serious la
FD : Rara, Raraa


Serious lawak k. Hahaaa! Dia cakap kitorang sesuai sebab sama tinggi. Aku dengan N tak sebab N tu tinggi sangat! Hahaa!
#Rara, sis lagi suka yang tinggi-2 tau.

Time kat dalam MPH, agak bosan la sebab tak tau nak buat apa. Time tu pun macam awal lagi, baru pukul 3 lebih kot. Rara nak tengok Ali lagi. Aku boleh je tapi kang kesian kat N sebab datang jauh-2 then tinggalkan dia pula. Memang berbelah bahagi time tu. Kalau nak pegi jumpa Ali lagi, kang segan pula sebab tinggal ayah dia je kat rumah. Lepas tu Rara cakap takpe la kalau takbole. Hm sorry ea Rara :(

Zhariff nak balik dah, then kitorang tak tau nak pegi mana dah. Aku ajak pegi Curve, diorang pun okay je. Time jalan tu diorang macam tak larat. Kesian aku tengok. Dah sampai tu, aku terus bawa diorang pegi kedai makan. Aku tak ingat nama kedai tu ==' dah order, then makanan sampai. Aku dengan Rara sama tau, tak makan sayur. Kan Rara kan? Hihi xD si N tu pelahap oh. Makan laju gila, gelojoh la awak ni. Then aku punya air tak habis, air separuh gelas. Aku bagi dia, laju gila dia sedut! Sekejap je dah habis. Gila la awak ni! Gaya macam lapar sangat tau.

Lepas makan, jalan-2 tengok booth yang ada kat situ. Banyak barang lawa-2. Rara beli subang ribbon, lawa tau! Then kitorang duduk kat tangga @curve tu, borak dengan Rara. Kali ni kitorang borak lama gilaaaa!
#Sorry N sebab tak bape layan awak sangat time tu :)
Tengah borak-2 tu, tiba Rara tanya soalan cepumas. Hahahaa! Apa la Rara ni! Aku percayakan Rara, so aku jawab je la soalan dia tu :) Then Rara tanya N satu soalan yang aku sendiri pun terkejut. Hahaa! N cuma jawab "ntaa". Soalan apa? Biar kitorang bertiga je yang tau :')

Sebelum nak gerak balik, kitorang jalan lagi kat booth sana. Aku dengan Rara beli baju Little Miss. Comel k! :D then dah nak dekat pukul 9 malam, aku still tak balik lagi sebab tunggu ayah Rara ambil dia. Tak kan aku nak tinggalkan dia sorang-2 kot en. Sementara tunggu tu, sempat lagi borak. Dalam pukul 9 lebih, ayah Rara dah sampai and salam semua. Time tu nak je aku kiss Rara tau, HAHA! Takpe, 30 July nanti kita jumpa lagi ;)

#panjang gila entry ni :D


Bye!

You Might Also Like

2 comments

  1. woo..pnjg betul. :D

    dgn gigih abg hbskn setiap perengan.byk betul watak dlm ni. :) apa2 pun melalui penulisan bole thu jln cerita sbnr.

    ReplyDelete
  2. Haha! Ada juga yang baca sampai habis. Terharu ni. Hihi! :D

    ReplyDelete