Fashion

Bawal, atau shawl?

June 07, 2011


Assalamulaikum :)


Zaman sekolah dulu
Aku start bertudung sejak darjah 4, waktu sekolah je la. Mula bertudung waktu keluar jalan-jalan tu form 2 until now. Tapi kadang-2 tu aku tak pakai tudung, bukan dengan kawan tapi dengan family la. Gila kau kalau keluar dengan kawan lepastu tak pakai tudung? Memang family aku bising ah kan.



Awal tahun 2011
Ni pula kira baru nak belajar pakai shawl atau orang panggil selendang. Tapi aku pakai inner yg ada awning. Biar tak nampak bentuk muka macam yg kat bawah ni.



Bulan March
Time ni kira macam baru belajar la juga, nasib baik aku pakai elok je :D



Lepas ambil result SPM
Okay, ni first time aku pakai shawl yg berwarna warni. Actually this not a shawl, macam pashmina gitu. Kalau sebelum ni asyik hitam je, kadang-2 warna putih. Macam bosan la pula, nak try benda baru :D



Bulan April
Yang ni pula aku try loose style. First time nak try juga. Oh yea, yg ni shawl cotton. Aku lebih selesa pakai yg ni dari yg shawl jojet sebab shawl jojet tu macam keras and kasar.



Latest<3
Yang ni terbaru. Cehh, terbaru la sangat. Hahaa! Yang ni shawl cotton and style biasa je. Heeee :D

Yang akan datang, aku nak try style sekarang ni. Nak tengok?

Meh usha tutor ni :D




Another one

Serious aku suka gila nak cuba cara baru. Heee :D aku ada beli shawl baru, sebab tu nak try style ni pula :D

Kan aku ada bagitau tadi yg aku ni kadang-2 tak pakai tudung.
Now aku rasa nak kekalkan kot pakai tudung ni :')


You Might Also Like

14 comments

  1. Nice. Lepas ni jangan kadang2 x pakai tudung yo! Rambut kan aurat seorang perempuan. Suka atau tidak dgn tudung, pakai lar sentiasa kerana kamu sedang memperjuangkan syariat-Nya yo! Dalam sedar kita x sedar bhawa kita melanggarnya dgn cara x memakai tudung. So?? Pakai saja, kn mudah dan kelihatan comel. Hahaha. Ingat, simpan aurat itu untuk suamimu yg sah. Amin. ^^

    psst: lpas ni pkai purdah lak. JOKE!

    ReplyDelete
  2. cute je kamu ni...salam kenal dari akak ye...link blog kamu dah masuk bloglist akak...^_^

    ReplyDelete
  3. Abg Ali : Heee, yes! Lepas ni taknak free hair dah kot. Yg part 'kelihatan comel' tu takbole terima sikit kot. Hahaa! Orang lain macam dlm video tu comel la. Comel sangat! Thanks abg Ali sebab doakan Diana terus pakai tudung.

    purdah? Bhahaha! Lebih la tuuuu

    ReplyDelete
  4. Kak Sabihah : Hihi! Takde la comel mana. Thanks akak :)

    ReplyDelete
  5. salam kenai

    Nak menang tiket wayang dan headset? jom join contest ini.
    dan nak menang sesuatu? jom teka percutian saya.
    NAK MENANG IPAD2? KLIK SINI

    ReplyDelete
  6. Comel la dia. Suka entri ni. Say abc sampai habis tau. Heheh.

    Eh, lupa nak bgtau. Sy tag kamu.

    http://deefalyacontest.blogspot.com/2011/06/contest-aku-dan-dia-by-rizwan-ewan.html

    ReplyDelete
  7. Deqlis : Thanks sebab invite :)

    ReplyDelete
  8. Mrs Farhan : Haha, yeke? Thanks :D
    oh, kena tag ea? Hee :D thanks again but tak join kot :)

    ReplyDelete
  9. suka kaler biru yang adik pakai tu nice...salam kenal

    ReplyDelete
  10. Hahaha. Awat x boleh terima lak? Sama jaa tgok. Maybe just cara penglihatan daripada setiap orang jaa berbeza. Tp pada dasarnya masing2 punya kelebihan yo! Keep on shawling yo! It look nice for me. >.<

    ReplyDelete
  11. Abg Ali : Heee, okay! ;) thanks again abg :)

    ReplyDelete
  12. bagus2. try la berbagai-bagai lagi yea. eden neh,. malas. gitu je la style nya pun. :D

    ReplyDelete
  13. Fathiah : eh, jom la kita buat cuba gaya baru :D tak kan satu pesen tu je kot, haha

    ReplyDelete